MALAYSIA
SITE

Sabah
-- Abdul Rahman Park
-- Afstanden op Sabah
-- Bussen op Sabah
-- Danum Valley
-- Gomantong Grotten
-- Kinabatangan Rivier
-- Kota Kinabalu
-- Lahad Datu
-- Layang Layang
-- MASwings
-- MASwings Network
-- Mount Kinabalu
-- Neushoorn Opvangcentrum
-- North Borneo Railway
-- Pulau Banggi
-- Pulau Berhala
-- Pulau Dinawan
-- Pulau Kapalai
-- Pulau Lankayan
-- Pulau Libaran
-- Pulau Mantanani
-- Pulau Mataking
-- Pulau Pom Pom
-- Pulau Sipadan
-- Pulau Tiga
-- Sabah
-- Sabah - Annelies
-- Sandakan
-- Semporna
-- Sepilok (Orang Oetans)
-- Sepilok (Zonneberen)
-- Sukau
-- Tawau
-- Turtle Island
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 SIPADAN

"Sipadan Island is een van de beste duikbestemmingen op elke duikerslijst. Niet voor niets. Dit kleine eiland voor de kust voor het vasteland van Sabah was de peetvader van duiken, de favoriete plek van Jacques Cousteau ter wereld. Voor iemand die in staat was om te duiken de hele wereld toen er weinig vervuiling, koraalvervuiling en andere duikers waren, betekent het echt iets om deze plek de beste te noemen.
Sipadan, ongeveer 1,5 uur van het vasteland, was eigenlijk ooit een oude uitgestorven vulkanische kegel. Koraal is al duizenden jaren uit de vulkanische rotsberg gegroeid en het ecosysteem dat zich heeft gevormd is iets speciaals. Het eiland is klein en er komt iets uit een Robinson Crusoe-boek. Het is in het midden van nergens omringd door niets."

Duiken bij Sipadan wordt gerekend tot de top 5 locaties van de wereld om te duiken. De directe vlucht naar het kleine kustplaatsje Tawau vanuit Kota Kinabalu (KK) duurt ongeveer 45 minuten. 
U kunt vliegen met Malaysia Airlines of met de prijsvechter Air Asia, die vaak leuke aanbiedingen heeft.
Tawau heeft enkele mooie hotelletjes. Eén ervan is het 5-sterren hotel Marco Polo. Tawau heeft een leuke, interessante avondmarkt, die zich direct buiten het hotel bevindt. Ook zijn in de directe nabijheid enkele goede seafood food stalletjes, wanneer je langs de waterkant loopt.
Vanuit Tawau kun je verder reizen naar Semporna met de taxi of met de bus. 
In Semporna is de jetty naar Sipadan. Je kunt ook de nacht doorbrengen in de Dragon Inn in Semporna. Je hebt dan de gelegenheid om 's morgens vroeg in Semporna de drijvende markt te bewonderen, voordat je naar Sipadan vertrekt. De markt is heel schilderachtig en stelt je in de gelegenheid om mooie foto's te maken van het dagelijkse leven in een klein Aziatisch kustplaatsje. Inclusief de "sea gypsies".
 

Pulau Sipadan is een complete verrassing voor de vele duikers, die het eiland bezoeken. Overigens wordt er maar een gelimiteerd aantal bezoekers toegelaten. Ga er dus niet onvoorbereid naar toe, maar maak van tevoren een duidelijke reservering. Er zijn op deze pagina genoeg vertrouwde adressen, die u een onvergetelijke duikvakantie kunnen bezorgen.

Het eiland rijst als een kolom omhoog van de zeebodem en alleen het topje steekt boven het water uit. Op de tekening hieronder is dat goed te zien. De foto hiernaast laat het topje zien, dat boven water uitsteekt.
Er zijn rondom deze kolom (Sipadan) prachtige koralen te bewonderen en er zijn zelfs zeegrotten. Sipadan heeft één van de grootste diversiteiten aan koralen ter wereld.
Schildpadden zwemmen vrolijk rond en duiker ziet kreeften, barracuda's, mooie koraalvissen en soms een enkele haai.
Sipadan ligt aan de noordoost kust van Borneo. Deze oceanische piek steekt zo'n 600 meter van de zeebodem omhoog. Duikers vinden hun favoriete plekje rond de piek. Hier kan men de mooie koralen en vissen bewonderen. Het is één van de meest favoriete duikplekjes ter wereld. Het eiland is een juweeltje voor de duikers. Het water heeft een zicht van ca 30 meter. Daardoor kun je de koralen en de vissen juist extra bewonderen.
Pulau Sipadan heeft prachtige zandstranden en er is een bos in het hart van het eiland. Het eiland biedt dan ook (naast het duiken) volop gelegenheid om te zonnen en te zwemmen. De zonsondergangen zijn prachtig: je ziet hem in de zee verdwijnen.

De regering van Sabah laat een gelimiteerd aantal bezoekers toe op Sipadan. Dit betekent, dat er een beperkt aantal duikers kunnen op het eiland worden toegelaten. Je moet dus wel van tevoren een reservering hebben gemaakt.
De zeeschildpadden kun je, behalve in de zee, ook 's nachts op het strand bewonderen, wanneer ze hun eieren komen leggen.
Het eiland is maar klein. Je kunt het in 20 minuten helemaal rondlopen. Toch vind je op dit kleine eilandje 5 verschillende duikresorts. Denk niet dat deze resorts overlopen van luxe.
Op het nabijgelegen Mabul, dat iets dichter bij de kust ligt,  bevinden zich nog twee resorts.


Zeeschildpad met duiker

 

 

barracuda's bij Sepidan
Barracuda's

 

 

 

  

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2020 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite