MALAYSIA
SITE

 
Sabah
-- Abdul Rahman Park
-- Afstanden op Sabah
-- Bussen op Sabah
-- Danum Valley
-- Gomantong Grotten
-- Kinabatangan Rivier
-- Kota Kinabalu
-- Lahad Datu
-- Layang Layang
-- MASwings
-- MASwings Network
-- Mount Kinabalu
-- Neushoorn Opvangcentrum
-- North Borneo Railway
-- Pulau Banggi
-- Pulau Berhala
-- Pulau Dinawan
-- Pulau Kapalai
-- Pulau Lankayan
-- Pulau Libaran
-- Pulau Mantanani
-- Pulau Mataking
-- Pulau Pom Pom
-- Pulau Sipadan
-- Pulau Tiga
-- Sabah
-- Sabah - Annelies
-- Sandakan
-- Semporna
-- Sepilok (Orang Oetans)
-- Sepilok (Zonneberen)
-- Sukau
-- Tawau
-- Turtle Island
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 Lahad Datu

"Vanuit Sakau gaan we met de lokale bus naar Lahad Datu. We hadden 2 nachten in het OYO King Park Hotel geboekt. Een leuk hotelletje in de stad. Lahad Datu zelf was geen bijzondere stad, maar een stuk schoner dan Sandakan."

Lahad Datu

Lahad Datu ligt in het district Tawau aan de oostkust van Sabah. In het westen ligt de bergrug en in oosten bevindt zich de Sulu Zee (Zee van Celebes). De economische activiteiten zijn gelijk aan die van Tawau. De handel in hout, palmolie, rubber en cacao vormen de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Lahad Datu.  De stad dankt zijn bekendheid vooral aan Danum Valley, want Lahad Datu is de "gateway" naar dit prachtig stukje oerwoud. Verder is ook de toegangspoort naar het Tabin Wildlife reservaat en de Madai Caves in het zuiden.

De eerste nederzetting van Lahad Datu moet in de 15 eeuw ontstaan zijn. Bij opgravingen heeft men  scherven van Chinese keramiek gevonden uit de Ming dynastie.
In de 19e eeuw was kampong Tunku, ten oosten van Lahad Datu, een piratennest. Hier woonden de beruchte Lanun-piraten, die ook slavenhandelaren waren.
Later vestigden ook zich ook de Cocos Island Malays in Lahad Datu. Deze mensen kwamen omstreeks 1950 hier naar toe, toen de Cocos Island deel gingen uitmaken van AustraliŽ.

 

De haven dient vooral voor het verschepen van hout, cacao en palmolie. Dat zijn de belangrijkste producten, die het achterland oplevert. Er kunnen echter ook olietankers aanmeren.
Lahad Datu verbonden met de andere steden van Sabah door de lucht en over de weg. De luchthaven Lahad Datu Airport bevindt zich 1 km buiten de stad en is niet zo heel groot. Een lijnvlucht van Kota Kinabalu duurt 40 minuten.
Over de duurt dezelfde rit ongeveer 6 uur.
De rit van Sandakan naar Lahad Datu duurt 2 Ĺ uur.

 

Bezienswaardigheden:

Tabin Wildlife Reservaat is een groot regenwoud in het oostelijk deel van Sabah met diverse soorten flora en fauna. Er komen nogal wat wilde dieren voor, waarvan er een aantal beschermd zijn. In dit reservaat is men dan ook begonnen met het fokken van bedreigde en beschermde dieren. De drie grootste zoogdieren van Sabah kun je hier vinden: de Borneo Pymee Olifant, de Sumatraanse neushoorn en de Tembadau. Dit is een zeldzame waterbuffel, waarvan er nog slechts 300 bestaan.
Verder zijn er in het reservaat verscheidene, intrigerende moddervulkanen.

Madai Caves is een belangrijke plek voor de vogels. Hier bouwen ze in de grotten hun nestjes. Twee keer per jaar worden de vogelnestjes geoogst door de Ida'an. Het is voor hen een feestelijke gebeurtenis. Toch is het oogsten gevaarlijk, want er kunnen vreselijke ongelukken gebeuren. De Ida'an hebben het alleenrecht op het oogsten van de vogelnestjes.

Baturong ligt 16 km verwijderd van de Medai Grotten. Het is een reusachtig kalksteenmassief. Eens was het een onderdeel van een meer: Tingkayu Lake. Dit meer is langzamerhand opgedroogd. De kalksteenmassieven reiken tot zon 250 meter hoogte en is ťťn van de belangrijkste archeologische plaatsen van Sabah. Recente ontdekkingen hebben aangetoond, dat hier 25.000 jaar geleden de Tingkayu grotbewoners moeten hebben gewoond rond de oevers van dat meer.

Google

  

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

  

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Gemakkelijk Bustickets online bestellen:

  

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2020 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite