MALAYSIA
SITE

Sibu
-- Sibu - de stad
-- Sibu Airport
-- Sibu Hotels
-- Ferry: Kuching - Kapit
-- Kapit
-- Tua Pek Kong Pagode
-- Sarawak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 SIBU AIRPORT

"De luchthaventerminal is de derde grootste luchthaventerminal in Sarawak na Kuching International Airport en Miri Airport. De luchthaven is de 11e drukste luchthaven in MaleisiŽ en de 3de drukste luchthaven in Sarawak in termen van behandelde passagiers."


Sibu Airport ligt 24 km van de stad Sibu verwijderd en is bereikbaar per taxi en bus. De luchthaven is geschikt voor kleine en middelgrote vliegtuigen, zoals een Boeing 737. Dee passagiers komen van alleen van binnenlandse vluchten. Het is helaas geen internationale luchthaven. De vliegtuigen, die hier landen komen vanaf het schiereiland of van andere plaatsen op Borneo, zoals Kota Kinabalu en Kuching.
Op de luchthaven vind je o.a. restaurants, kantoor voor autoverhuur (Thrifty), een ATM, een incheckbalie ... vertrek- en aankomsthal en enkele winkeltjes. MasWing, MAS an Air Asia vliegen regelmatig van en naar Sibu Airport.

De luchthaven is een belangrijk knooppunt voor Sarawak. Het verbindt een aantal plaatsen in de regio, die over de weg moeilijk bereikbaar zijn. De huidige luchthaven is in juni 1994 in gebruik genomen en onlangs vernieuwd. Het oude vliegveld werd geheel afgebroken, toen Sibu zich ontwikkelde.

De luchthaven biedt dagelijkse vluchten, die voornamelijk uitgevoerd worden door Air Asia en MASwings. AirAsia biedt vluchten aan naar drie bestemmingen, Kuching, Johor Bahru en Kuala Lumpur via KLIA. MASwings biedt vluchten aan naar Kuala Lumpur via KLIA, naast de vluchten naar Kuching, Bintulu, Kota Kinabalu, Limbang en Miri.
De normale openingstijden van de luchthaven zijn tussen 06:00 en 22:00 uur. In het geval van vertragingen in de vlucht blijft de luchthaven open tot de vlucht is opgestegen of is geannuleerd.

xx

Er is geen openbare busdienst met de luchthaven als tussenstop op zijn route. Je kunt op de luchthaven geen geld wisselen, maar je kunt wel geld opnemen bij een pinautomaat (ATM = Automatic Teller Machine).

Voor de taxi op de luchthaven moet je een voucher kopen van ca. RM50 om je naar het centrum van de stad te brengen. De prijzen zijn aan schommelingen onderhevig. Met deze voucher kunnen 3 personen met een taxi reizen.
Wanneer je dit te duur vindt, kun je de bus nemen. Je moet dan ongeveer 6 minuten naar het kruispunt lopen en wachten op ťťn van de twee buslijnen, die hier voorbij komen.
Een goede optie is de blauwe bus, die tussen het busstation in Sibu-stad (bij de Express-bootterminal) en Sibujaya rijdt. Het woord "Sibujaya" wordt normaal gesproken en staat op de voorkant van de bus. Het buskaartje is heel goedkoop (enkele Ringgits), maar je moet mogelijk een half uur tot een uur wachten.
De gele minibus met het woord "Zon 9" op het scherm is een betere optie. De meeste van deze minibussen zijn voorzien van airconditioning en je betaalt een klein beetje meer voor de hele reis naar de stad (Bandar Sibu). Het is een grote tijdsbesparing! Als je vanuit de stad naar het vliegveld moet en je wilt de minibus nemen, dan kun je ze vragen om je naar de luchthaven te brengen. De bestuurder berekent je dan ca. RM10, anders stopt de chauffeur buiten de luchthaven en moet je een stukje lopen.
xx


Verkeerstoren

De Sibu Central Market is de grootste overdekte markt in MaleisiŽ met meer dan 1.200 hawker-kraampjes, waar je lokale producten kunt kopen. 's Avonds kun je de Sibu Night Market bezoeken, die elke avond open is, behalve zware regenval. Je kunt hier kleding, souvenirs en vele andere producten kopen.

Je zult waarschijnlijk niet naar Sibu gaan voor de winkelmogelijkheden; maar als je wat minder wilt shoppen, zijn de volgende winkelcentra zeker een bezoekje waard: Wisma Sanyan, Sarawak House, Medan Mall, Kin Orient Plaza, Farley Departmental Store, Sing Kwong, Delta Mall en het Star Mega Mall.

 

 
 

    

 

 

   Ben van Wijnen

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite