MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Ons land MaleisiŽ bestaat uit twee afzonderlijke delen: het schiereiland MaleisiŽ en Borneo. Tussen deze delen ligt de Zuid Chinese Zee. De hoofdstad heet Kuala Lumpur. Een lange naam, maar als je het een paar keer hebt gezegd is het gemakkelijk. Je kunt het ook, zoals veel mensen doen: 'KL" zeggen.
Er is veel te ontdekken in ons land. We hebben meer pretparken dan in Nederland. En we hebben waterparken, dat zijn hele grote zwembaden met veel glijbanen, bootjes enzovoort. Maar er zijn ook veel dieren, die je kunt bezoeken: olifanten, beren, Orang Oetans Baby's, zeeschildpadden en nog veel meer.
En wat dacht je van snorkelen boven het heldere water met kleurrijke vissen. Je ziet: er is genoeg te ontdekken.

Jolanda in Nederland:
Eindelijk is het dan bijna zo ver. Je hebt er lang naar uitgekeken. Op school zat na je te denken en te dagdromen. Hoe lang was het ook al weer geleden, dat papa voorstelde: "Zullen we dit jaar eens een verre reis gaan maken?"
Ja, natuurlijk, dat wilde de hele familie wel. Palmbomen, mooi zandstrand, luieren, zwemmen en duiken als dat kan. Ma deed ook mee: "Als het maar een veilig land is en we met de kinderen rustig over straat kunnen lopen. Een we moeten ook lekker kunnen eten!"
Ja, dat vond iedereen wel. Dus werd er gezocht en gezocht. Veel landen passeerden de tafel. Uiteindelijk bleef MaleisiŽ over. Je kunt er van alles ondernemen, het is er veilig en er is altijd goed weer.
Je zag jezelf al bij de MacDonalds staan en een Big Mac bestellen. Lekker zo'n land, waar zoveel MacDonalds en KFC's zijn. "Ho, ho", zei papa "we moeten ook het eten van MaleisiŽ leren kennen". Daar had hij gelijk in. Hij vond het altijd heerlijk, wanneer er eens iets uit het Chinese restaurant gehaald werd. Satť, nasi.... heerlijk.
Vader vertelde van eilanden met palmbomen, wit zandstrand en kristalhelder water. Je kon in het heldere water snorkelen en kleurrijke visjes bewonderen; je kon zelfs duiken leren en de onderwaterwereld bekijken met een duikbril. Maar er waren ook pretparken en waterparken.
Je bleef dromen. Was het maar zo ver.... Nog een paar nachtjes slapen. En dan zouden ze vertrekken. Zzzzzzz....

"Ik wil met een duikbril en snorkel naar het leven onderwater kijken. Is dat geen goed idee? Wie wil dat nou niet in azuurblauwe water en zwevend boven het koraal naar de kleurrijke vissen kijken. O ja, ik moet natuurlijk zwemvliezen aan en dan vanaf het witte zandstrand achteruit het water in lopen. Dat loopt veel gemakkelijker. En als ik dan diep genoeg ben, draai ik me om en zwem. Met m'n zwemvliezen zwem ik snel. Ik draai m'n hoofd naar beneden naar het koraal en de vissen kijken. Wat een prachtige wereld!"

Snorkelen boven zeeschildpadden kan op de Perhentian en andere eilanden. Geen enkele ontmoeting met het zeeleven is gegarandeerd, maar de kans om te snorkelen met zeeschildpadden is behoorlijk groot.
Veel hotels bieden snorkeltochten aan naar nabijgelegen koraalriffen, waar je kunt genieten van koraal en de bijzondere vissen kunt zien, die zich hier tussen verschuilen, zoals de clownsvis. Je mag absoluut geen koraal afbreken en meenemen. Dat is verboden, want het is beschermd gebied. Je zou een hoge boete kunnen krijgen!

Er zijn meer mensen naar de maan geweest die naar het diepste deel van de oceaan zijn geweest. Er is meer bekend over de ruimte dan onze oceanen, maar onze wereld is bedekt met meer dan 70% van het water! Waarom zouden wij, junioren van de planeet, niet snorkelen of duiken?
Het is een ontsnapping uit onze aardse wereld naar de onderwaterwereld. Duiken zelf is ťťn van de meest veilige avontuurlijke sporten die er zijn, het stelt ons in staat inzicht te krijgen in een wereld die nauwelijks is ontdekt. Weinigen van ons leren de vaardigheden om het water in te gaan om zeedieren van dichtbij te zien.
Een duikschool voor ons (kids) in helder blauw water met kleurrijke vissen vind je bij het Taaras hotel op het eiland Redang.

"Ik stond in de rij bij de "online inwissel" van het loket. Ik hoefde zodoende niet in de rij te staan, want ik had een online ticket besteld op internet. Ik heb de streepjescode op mijn mobiel bij het tourniquet van de ingang gescand en mijn polsbandjes gehaald.
Sommige rij-wachtrijen (Vuvuzela, Flying Fox) waren een uur lang, maar we hadden daar geen moeite mee. We zijn erin geslaagd om een paar ritten uit te proberen (buisglijbanen, glijbanen voor racematten, golfslagbad, achtbaan, flowrider).
Ze hebben veel mogelijkheden om iets te eten, maar het was voornamelijk voornamelijk friet, pizza en hamburger. Maar ook een paar restaurantjes met lokaal eten. De prijzen zijn okť.
Dit waterpark bestaat uit zeer verrassende, leuke activiteiten. Ik raad ook een horror-walkthrough ten zeerste aan, het was eng als de hel."

Pretparken zijn er volop te vinden, vooral bij de grote steden, want daar heb je publiek, dat er naar toe komt. Pretparken in MaleisiŽ hebben een mix is van avontuur, waterspelen en achtbanen. Neem altijd je zwemkleding mee.
De nieuwste pretparken zijn Legoland, Hello Kitty (beide in het zuiden bij Johor Bahru) en het Escape Theme Park op Penang. Hello Kitty bevindt zich binnen, verdeeld over diverse etages. Voor de kleinere onder ons, zou het veel te warm worden in de hete zon. De lokale bevolking is dol op Kitty. Je ziet er van alles met "Kitty" er op: tassen, agenda's, horloges etc.
Bij de andere twee nieuwe: geniet van de attracties en neem je zwemkleding mee!

Mensen in MaleisiŽ houden van kinderen.
In de grotere steden, maar ook in de kleinere plaatsjes, ziet u altijd wel speelterreinen met toestellen. Kinderen spelen graag buiten en vriendschap is tussen kinderen gauw gesloten, ongeacht de taal die ze spreken.

Voor de ouders: er is een pagina voor u met ouder-informatie!

 

 Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite