|
|
|||
Links in het menu vind je diverse bekende recepten. Van Roti
tot Saté. Doe je voordeel er mee. Heeft u vragen hierover? Aarzelt u niet ons te mailen! Een paar kooktips.
Probeer zoveel mogelijk te werken met verse
kruiden, die u bij een toko zeker kunt verkrijgen. Het is
misschien even wennen, maar het is echt veel lekkerder!Verse
kruiden zoals : gember, laos, serai, In de Maleise keuken wordt nooit olijfolie gebruikt. Het fijnmaken van de kruiden gebeurt traditioneel met een stenen vijzel. Als u deze niet bezit, kan het uitstekend in de keukenmachine. Lombok, of pepers hebben pitjes die de “hete” smaak veroorzaken. Een goede manier om die pitjes eruit te krijgen is de volgende: Rol de peper tussen uw handen heen en weer. Als u daarna de bovenkant bij de steelaanzet eraf snijdt, schudt u de zaadjes er zo uit. Niet noodzakelijk maar wel prettig is het gebruik van een wok, om in te roerbakken of mie gerechten handig om te kunnen scheppen. Over het algemeen werkt een gietijzeren exemplaar het prettigst. Was hem alleen af met heet water zonder zeep, dan bakt hij later niet aan.
Heeft u ook een Maleis recept?
|