Maleise Kippensoep

Wat je nodig hebt:
350 gram kipfilet, in blokjes
2 eetlepels
olie
zakje Tjap-tjoy-mix van ca. 400 gram
1 blikje kokosmelk (klappermelk 400 milliliter)
1/2 pak mihoen (250 gram)
1/2 eetlepel
groene Thaise currypasta
3 eetlepels
Thaise vissaus
Bereidingswijze:
We verhitten in een wok of braadpan de 2 eetlepels olie.
Nu gaan we de kip op een hoog vuur ca. 2 minuten bakken.
De groenten toevoegen en nog ca. 2 minuten mee laten bakken.
De currypasta erdoor scheppen.
De kokosmelk en 5 deciliter water erbij schenken en aan de kook brengen.
De soep nog ca. 3 minuten koken.
Intussen in een pan water aan de kook brengen.
De noedels ca. 15 seconden laten koken en uitlekken.
De noedels over vier diepe borden verdelen.
De soep op smaak brengen met de vissaus en op de noedels scheppen.