MALAYSIA
SITE

Taiping
-- Taiping
-- Tekah Airstrip
-- Taiping Bukit Larut
-- Taiping Bus Station
-- Taiping Gevangenis
-- Taiping Heritage Trail
-- Taiping Hotels
-- Taiping Lake Gardens
-- Taiping Markt
-- Taiping Shopping
-- Taiping Zoo
-- Sepetang/ Mangrove
-- Perak
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

ZOO TAIPING
Ben van Wijnen

"De enige echte nachtsafari. Mijn kinderen hebben er enorm van genoten. Hoewel de sommige plekjes over het algemeen slecht verlicht waren, maar mijn kinderen slaagden erin de meeste dieren te herkennen. Het treintje was ook gratis en geeft je een rondleiding van 2,5 km. We namen zelfs nog een extra rondje met de trein. Het duurde ongeveer 1/2 uur om een ritje te voltooien."

 
De ingang van de Zoo Taiping

 

De Taiping Zoo is de oudste dierentuin van MaleisiŽ. Deze werd opgericht in 1961. Hij ligt in een prachtige, natuurlijke omgeving bij de Lake Gardens, dichtbij de voet van de berg Bukit Larut (Maxwell Hill). Door de prachtige natuurlijke omgeving met beekjes, meren en de overvloed aan flora had de dierentuin de mogelijkheid om de natuur te gebruiken om een natuurlijke dierentuin te scheppen. 'Taman Mergastua Sultan Idris Shah' of de Taiping Zoo, bij de Lake Gardens in Taiping, is de enige dierentuin in het noorden van het MaleisiŽ.
Het is ťťn van de grootste dierentuinen van MaleisiŽ. De zoo beslaat 14 hectare en het heeft ongeveer 1.300 dieren, verdeeld over 180 soorten amfibieŽn, zoogdieren en reptielen. Het heeft ook een Night Safari, die 's avonds om 20.00 uur begint. Dan is het donker. Je kunt dan lopend of met een treintje door de donkere dierentuin. Dit is een unieke belevenis. Als enige dierentuin in Noord MaleisiŽ ontvangt het daardoor een groot aantal bezoekers. Het herbergt het grootste aantal van de stomp-makaken in MaleisiŽ (13). In vergelijking met de Zoo Negara (Kuala Lumpur - 6 stomp-makaken) en vijf in de Malakka Zoo zijn er hier erg veel.

Taiping Zoo bezit o.a. tijgers, leeuwen, olifanten, nijlpaard, giraffen, neushoornvogels, orang oetans en anderen. Verder probeert men met de dieren te fokken en daar zijn ze zeer succesvol in.
De dierentuin is verdeeld in verschillende landschappen, zoals het laagland, het regenwoud, de Perak-rivier. Maar ook zijn er andere landen vertegenwoordigd: Australische fauna, colours of the Amazon, Afrikaanse savanne en Indiase herten en antilopen. Daardoor zijn er veel verschillende dieren te zien, die men tijden de Night Safari kan horen en zien.

De Taiping Night Safari is de eerste in zijn soort in MaleisiŽ. Badend in het (kunstmatige) maanlicht, wordt de schoonheid en de pracht van de natuur getoond.
In een poging om een natuurlijke omgeving te creŽren, probeert de Taiping Night Safari de nachtdieren in hun natuurlijk omgeving te laten zien. Dit geeft de bezoekers de mogelijkheid om schoonheid van de natuur en dieren te waarderen en op waarde te schatten, terwijl jezelf geniet.

xx

 


De Taiping Night Safari is uniek. Je kunt dieren zien, die 's nachts actief zijn. Ze zijn te zien met behulp van speciale verlichting, die vergelijkbaar is met maanlicht. Bezoekers kunnen de wilde dieren zien in woongebied, waar de talloze dieren geluiden maken. Om dit te ervaren zijn bezoekers verplicht om alle geluiden te minimaliseren, zodat de geluiden van de nachtdieren beter te horen zijn. Minder ruis helpt ook om de rustige sfeer van de Night Safari te behouden. Zaklantaarns en flitscamera's mogen niet worden gebruikt tijdens de Night Safari, omdat dit de dieren kan verstoren.

 

1. Restaurant / Seminar Room
2. Public Toilet
3. Gorilla Exhibit
4. Proposed Primate Exhibit
5. Slow Loris
6. Chimpanzees
7. Brown Lemur
8. Ring Tailed Lemur
9. Siamang
10. White Handed Gibbon
11. Arapaima
12. Proposed Small Mammal Exhibit
13. Binturong
14. Serow
15. Sambar Deer
16. Wild Pig
17. Bearded Pig
18. Lesser Mousedeer
19. African Lion
20. Malaysia Porcupine
21. Asiatic Wild Dog / Red Dhole
22. Bawean Deer
23. Proposed Reptile Garden
24. Snake House
25. Small Mammals
26. Public Toilet
27. Central Recreation Area
28. Childrens Playground
29. Rabbits and Love Birds
30. Zoo Cafeteria
31. White Handed Gibbon
32. Cassowary
33. Asian Deer & Antelopes
34. African Savana Exhibit
35. Aviaries
36. Aviaries
37. Budgerigar
38. Black Panther
39. Australian Fauna (o.a. Kanggaroo, Emu)
40. Free Ranging Water Birds

 

Entree Zoo Taiping Night Safari
         
  Volwassene Kinderen Volwassene Kinderen
  RM 16 RM 8 RM 20 RM 10


Flemington Hotel

Gunstig gelegen in Taiping aan de Lake Gardens, is het Flemington Hotel een goede uitvalsbasis om deze levendige stad te ontdekken. Vanuit dit hotel kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Voor mensen die er op uit willen, bevinden de attracties Taiping Lake Gardens, Bukit Larut, Mangrove bossen, vuurvliegjes, of het vogelreservaat Kuala Gula zich op korte afstand.
Bij het Flemington Hotel staan de excellente dienstverlening en superieure faciliteiten garant voor een onvergetelijk verblijf. Voor het comfort en gemak van de gasten heeft het hotel restaurants, lift, bar aan het zwembad op het dak, bar, Wi-Fi in de kamer en openbare ruimtes.
Alle accommodaties beschikken over doordachte voorzieningen om een ongeŽvenaard gevoel van comfort te garanderen. Het hotel biedt vele unieke recreatiemogelijkheden zoals de Lake Gardens (50 meter), zwembad (voor kinderen), zwembad (buiten), beide op het dak. Wat de reden van uw bezoek ook is, het Flemington Hotel is een uitstekende keuze voor uw verblijf in Taiping.

Meer informatie en foto's: Flemington Hotel |klik nu|

Google

 

  Ben van Wijnen

 


Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy |