MALAYSIA
SITE

Algemeen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Veel mensen gaan met het idee op vakantie van "Ik wil niet ziek worden, dus ik kijk heel goed uit."
Men vergeet of vertelt niet, dat alles in MaleisiŽ redelijk betrouwbaar is. Zowel het eten in de restaurantjes (dat onder controle staat van het Ministerie van Gezondheid) als het kraanwater. Toch heb ik hierover over het kraanwater nog enkele opmerkingen.

Het kraanwater is veilig, maar het is "Rotterdams". Fijnproevers zullen zeggen: " Ik proef een beetje chloor". Daarom drinkt iedereen die op vakantie is in MaleisiŽ bronwater. Je ziet veel Maleiers met een klein flesje water op straat lopen. Het is immers warm en je krijgt dorst?? Je kunt een klein flesje water kopen bij de grote supermarkten en de "7Eleven", die de gehele nacht open zijn.
Hou kraanwater om je te wassen, tanden te poetsen. Flesjes drinkwater worden in elke winkel of kiosk verkocht. Meestal staat op je hotelkamer ook al een fles of kan met water  klaar. Deze is gratis (complementary) van het hotel.
De Maleiers koken hun kraanwater voordat het gebruikt wordt als drinkwater of water om te koken. Neem dus geen overbodige risico's.

Kraanwater of
mineraalwater?

In tegenstelling tot de omringende landen, zoals Thailand en IndonesiŽ, is het kraanwater veilig. Je hoeft dus niet bang te zijn om tijdens je welverdiende vakantie ziek te worden.
Dit is het grote voordeel, dat MaleisiŽ heeft boven een bezoek aan deze andere landen. Uiteraard vind je op deze site nog veel meer voordelen.
Natuurlijk is het kraanwater is veilig in MaleisiŽ.
Maarre........ niemand wil niet ziek worden op vakantie. Koop daarom gewoon een fles mineraal water. Deze zijn overal te koop. 
Het water is veilig. Ik drink het ook wel eens, maar gebruik het alleen om je tanden mee te poetsen. Vooral in afgelegen streken raad ik sterk af om kraanwater te drinken. Je weet niet, waar het vandaan komt.

xx

Omdat het kraanwater veilig is, is natuurlijk het eten ook veilig. Met dit water worden immers de groenten, borden, bestek e.d. schoongemaakt. 
Je kunt in MaleisiŽ dus bij de straatrestaurantjes (hawker stalls) heerlijk en goedkoop eten. Ga je gang en geniet van de culinaire hoogstandjes langs de straat!!! Ik raad u aan om in deze stalletjes te eten. De ervaring is grandioos!
Breng de eerste avond van uw vakantie door in ťťn van vele restaurantjes in Jalan Alor (Kuala Lumpur). Dit straatje bevindt zich vlakbij de grote warenhuizen zoals LOT 10, de Pavilion, Sungei Wang en Bukit Bintang, wat ook een monorailstation heeft.

Overigens heeft bijna elk restaurant (behalve de straatstalletjes) wel "drinking water". Dit is gekookt water, dat koud wordt geserveerd (soms met ijsblokjes) en u hoeft hier meestal niets voor te betalen. Dat is lekker goedkoop en het kan van pas komen, wanneer u in duurder restaurant "dorst" krijgt, omdat u te "spicy" heeft gegeten! Behoed je ervoor, dat je geen dure fles mineraal water bestelt in een restaurant, zoals Evian, San Pellegrino, Perrier e.d. Deze zijn vaak onnodig duur en een Maleise fles is veel goedkoper. Overigens zijn er in de supermarkten genoeg verfrissende lokale mineraal watertjes te koop.

IJsblokjes komen uit een fabriek en worden aangeleverd in grote plastic zakken. Hier hoeft u echt niet ongerust over te zijn.

 

Gemakkelijk bustickets Online boeken bij:

 

 

 

   Ben van Wijnen  

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite