MALAYSIA
SITE

Selangor
-- Selangor
-- Shah Alam
-- Bukit Broga
-- Kelong Paradise
-- Kuala Selangor
-- Kuala Selangor vuurvliegjes
-- Kuala Selangor foto's
-- KLIA (Airport)
-- Pulau Ketam
-- Sepang (race circuit)
-- De Westkust
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kelong Paradise
Waterfront Resort
Ben van Wijnen

"MaleisiŽ is een ideale bestemming voor een exotische visvakantie, of u nu een barracuda of een blauwe marlijn, een mahi-mahi of een Maleisische mahseer wilt binnenhalen. Vissen op de rivieren van het land biedt net zoveel avontuur als de open zee, omdat het binnenland voor een groot deel bestaat uit regenwoud. Om er zeker van te zijn dat u in de buurt bent van waar de vissen bijten, reserveert u een kamer in een vissersdorp."

Deze bestemming is ideaal voor vissers. Je bent niet op het vasteland, maar in een hotel op zee als op een olieplatform. Je bent door iedereen verlaten, behalve door sportvisser zoals u, die ook genieten van vissen.
Dit hotel op zee heet "Kelong Paradise Waterfront Resort", maar het is ook wel bekend onder de naam "Banglo Samudra". Het is gelegen op 15 mijl uit de kust bij  Sabak Bernam in de Straat van Melaka. Dit is de enige plek waar vissers kunnen in alle stilte kunnen genieten.
Om de exclusieve "Kelong Paradise" te bereiken moet je naar het kleine vissersdorpje Bagan Nakhoda Omar. Bagan Nakhoda Omar is niet bekend als een recreatiegebied en het is niet bekend als een van de toeristische plekken in de deelstaat Selangor. Hopelijk zal de informatie, waarvan ik u voorzie, een toeristische attractie in MaleisiŽ en in het buitenland kan maken.

Een Kelong is platform op zee gebouwd van hout. Ze worden gebouwd door vissers voor gebruik tijdens het vissen om te overnachten.  Zij komen het meest voor bij Sabah, maar ook wel aan de oostkust van MaleisiŽ. Grotere kelongs worden echter ook wel gebruikt als onderkomen voor de vissers en hun familie. De boomstammen van een kelongs worden met rotan bij elkaar gebonden. De kelongs worden meestal in ondiep water verankerd met behulp van houten stokken van zo'n 20 meter. Ook liggen kelongs soms als een soort woonboot langs de kust. Het komt ook voor dat vele kelongs samen een grote offshore-gemeenschap vormen.
Deze kelong is een hotel; bestemd voor de sportvisserij en staat in de Straat van Melaka.

 

De jetty naar het hotel is op ongeveer 20 minuten afstand van de stadje Sabak Bernam bij het ​​strand van het kleine plaatsje Bagan Nakhoda Omar. Dit is de plek, waar de steiger is voor de Kelong Paradise Waterfront Resort. U vaart met een boot voor maximaal 10 personen van Bagan Nahkoda Omar naar de kelong.
Sabak Bernam is niet zo ver van het bekende plaatsje Kuala Selangor, dat bekend is van zijn vuurvliegjes. Vanaf Kuala Lumpur rijd je via Sungai Buloh naar Kuala Selangor. In Kuala Selangor rijd je verder noordwaarts langs de kust tot Sabak Bernam. Ietsje verder langs de kust ligt Bagan Nakhoda Omar. De rit naar van Kuala Lumpur naar Sabak Bernam duurt ongeveer twee en een half uur.
U kunt ook bereiken Sabak Bernam via Teluk Intan. Vanuit deze stad, met zijn scheve toren,  is het nog 30 kilometer.
Het resort beschikt over 48 kamers en zes suites. Er is ook een slaapzaal. Op weekdagen is een bezettingsgraad 50% tot 60%. In het weekend en op feestdagen is het meestal volgeboekt. Eten, drinken en thee zijn verkrijgbaar. Ook verkrijgbaar karaoke / seminar / vergaderruimtes zijn aanwezig.
xx


The jetty

Ervaar vissen in open zee. Het zal u zeker onvergetelijke herinneringen geven. Onder de vissen, die hier rondzwemmen zijn o.a. de grouper, meerval, pijlstaartroggen, snapper, pomfret, jemuduk, gelama, senangin en andere. Senangin is de meest populaire vis onder de sportvissers. Sommige "diehard" vissers zeggen, dat de beste vangst tussen 14.00 uur en 18:00 is, wanneer eb wordt.
Op dat moment wordt er gezegd, dat de zeer actieve vissen op zoek gaan naar voedsel en aas. op dat tijdstip kunnen vissers veel vis vangen.
Vissers worden ook geadviseerd om een goede dag te kiezen. In het weekend en op feestdagen komen er veel sportvissers naar de kelong. Het is beter om door-de-weeks te komen. De beste maanden om hier te gaan vissen is van maart tot augustus.

 

De regering van de deelstaat Selangor heeft deze kelong voor de sportvissers betaald. Om de "Kelong Paradise Waterfront Resort" op te bouwen kostte RM10 miljoen. De kelong belooft niets dan het beste op het gebied van de vangst. Sportvissers uit alle hoeken van het land komen hier naar toe, omdat de wateren rondom het resort, wemelt met vis.
De Kelong Paradise Waterfront Resort is een paradijs voor diehard vissers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het volgende adres en telefoonnummer:

Suite 838, Level 8, Block A,
Lobby B, Kelana Centre Point,
No. 3, Jalan SS7/19,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor.
MALAYSIA

(+6) 017 264 5315
(+6) 012 655 7280
(+6) 013 271 9481

 


Op de Kelong

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite