MALAYSIA
SITE

Tioman
-- Tioman
-- Tioman - Air Batang
-- Tioman - Genting
-- Tioman - Juara
-- Tioman - Mukut
-- Tioman - Nipah
-- Tioman - Paya
-- Tioman - Salang
-- Tioman - Tekek
-- Tioman - Kaart
-- Tioman - Hotels
-- Tioman - Boottickets
-- Mersing
-- Mersing - Bus
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

TEKEK - TIOMAN
het paradijsje

"Wanneer je op het eiland aankomt, is dit hotel zo'n opvallende bezienswaardigheid op de top van een bebost rif, vergelijkbaar met wat we zouden zien langs de kust van Amalfi in ItaliŽ. Het ligt op ongeveer 10 minuten lopen van een prachtig stuk strand (oud schildpaddenreservaat), het personeel is vriendelijk en behulpzaam, de kamers zijn ruim maar schoon en het uitzicht is geweldig. Je moet we een motorfiets, of een fiets huren of een wandeling maken." 

Haven van Tekek en verkeerstoren van de luchthaven

Tekek is het hoofdstad van Pulau Tioman, maar het is niet groter dan een redelijke kampong met belangrijke faciliteiten. Hier bevinden zich een luchthaven, ziekenhuis, bank, postkantoor, winkels, duikcentra, jachthaven, school en een steiger voor (kleinere) vrachtboten. Tekek is belastingvrij en heeft een goede selectie aan alcohol en sigaretten tegen zeer gunstige prijzen.
Tekek lig aan de westkust en in het midden van de lange kuststrook. Hoewel Tekek de natuurlijke schoonheid van de kleinere dorpen mist, is het nog steeds populair bij bezoekers, vanwege de vele moderne faciliteiten en taxfree winkelen.
Er is een pinautomaat (ATM) in Tekek. Vanaf de kade sla je linksaf, de bank (foto) met de geldautomaat bevindt zich ongeveer 250 meter aan de linkerkant van de weg. De geldautomaat ligt op 10 seconden lopen van de luchthaven.

Tekek is gemakkelijk per boot bereikbaar vanuit Mersing. Tickets voor de boot kunnen op de site besteld worden (onderaan). Behalve met de boot kan men ook met het vliegtuig naar Tioman. De landingsbaan ligt in de buurt van Tekek en is niet erg lang, zodat de grotere vliegtuigen hier niet kunnen landen, zoals Malaysia Airlines. De luchtvaartmaatschappij, die op Tioman, vliegt is Berjaya Air. Zij nemen voornamelijk toeristen mee, die in het Berjaya Hotel willen verblijven. Dit hotel heeft een 18 holes golfbaan.
Tekek ligt iets naar het binnenland en heeft weinig van doen met het strandleven, dat zich elders afspeelt. Ten zuiden van Tekek bevinden zich aan het strand enkele hotels (zoals het genoemde Berjaya Hotel)en enkele goedkopere accomodaties met chalets.
Er zijn veel dingen die je kunt doen in Tekek, waardoor het een interessante plaats is en vanuit Tekek kun je veel plaatsen bezoeken op Tioman.
xx

 

Op Tioman kun je gemakkelijk van het ene naar het andere dorp wandelen. Er zijn ook een aantal leuke en toegankelijke jungle-trektochten tussen de verschillende dorpen. Er is hiervoor geen gids vereist. De langste van deze trektocht is ongeveer 7 km oen gaat van Tekek naar Juara, oftewel van de westkust naar de oostkust. De kortste trektocht is ongeveer 200 meter van Tekek naar ABC. Vanuit Juara is er een half uur durende wandeling naar watervallen in de jungle. De trektochten zorgen sowieso voor een goed "jungle-avontuur".


Bank in Tekek


De jungle trektocht van Tekek naar Juara is de moeite waard. Het is een wandeling, die je uithoudingsvermogen test en je een adrenalinestoot geeft. De 7 km lange trektocht van west naar oost kan ongeveer 2 uur duren. Neem een kleine rugzak mee met een flesje water. Zorg ervoor dat je de juiste schoenen draagt. Ga niet wandelen met slippers. De tocht is eenvoudig en de lokale bevolking kan je ook de weg wijzen. De jungle beslaat voor meer dan de helft het eiland Tioman en is een geweldige bron voor toeristen met een voorliefde voor natuur en avontuur.
In Tekek begint het pad ten noorden van de luchthaven (bij het bord richting Juara ). Naast de moskee en dicht bij de waterleiding. Hier verlaat je de weg en vervolgt het pad bergopwaarts. Je kunt je waterfles halverwege bijvullen in een beekje. Houd er rekening mee, dat het pad niet verlicht is en dat het vroeg donker wordt in de jungle (vooral aan de kant van Tekek). Er rijden ook 4-wheel drives, die terug naar Tekek kunnen brengen.

 

Bieren, alcoholische dranken en wijn kunnen tegen uitzonderlijk lage prijzen taxfree worden gekocht. Duty-free shops maken het makkelijker om artikelen en souvenirs te verzamelen, die je voor altijd koestert. Er is niets meer ontspannend dan te genieten van het uitzicht op de zonsondergang met een goede cocktail. Tekek heeft ook veel restaurants, die Maleis en Chinees eten serveren. Er zijn veel eetgelegenheden, van westerse gerechten tot Chinese, alles is op loopafstand in Tekek beschikbaar. De Maleisische en Chinese eetgelegenheden worden gerund door de lokale bevolking of door immigranten. Hier kun je genieten van de smaak van AziŽ. Er zijn ook veel restaurants in de buurt van de luchthaven.


Het strand ten zuiden van Tekek

Het is mogelijk om een ​​scooter te huren (per uur of voor 24 uur). Op verschillende plaatsen kan men ook fietsen huren. Een verhuurde van scooters vind je in de buurt van de steiger in Tekek. Sla linksaf en loop 200 meter naar het noorden, de plaats ligt aan de rechterkant, naast de landingsbaan. Brandstof is inbegrepen in de huurprijs, omdat er niet veel te rijden is. De enige weg, die geschikt is voor scooters, is het 4 km lange stuk van het Berjaya-resort in het zuiden naar het einde in het noorden. De bewakers in Berjaya laten je niet verder zuidwaarts gaan en in het noorden blokkeren trappen de weg naar ABC.Shopping Complex in Tekek

 

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite