MALAYSIA
SITE

Tioman
-- Tioman
-- Tioman - Air Batang
-- Tioman - Genting
-- Tioman - Juara
-- Tioman - Mukut
-- Tioman - Nipah
-- Tioman - Paya
-- Tioman - Salang
-- Tioman - Tekek
-- Tioman - Kaart
-- Tioman - Hotels
-- Tioman - Boottickets
-- Mersing
-- Mersing - Bus
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

SALANG - TIOMAN
het paradijsje

"Salang is een populaire strandbestemming in het noorden van Pulau Tioman. Het ligt aan de westkust in een afgelegen baai. Een jeugdig plekje dat grote menigten of wereldwijde backpackers aantrekt, het dorp is een geweldige plek om mensen over de hele wereld te ontmoeten over bier of twee, met een goed aanbod van budgethotels langs het strand en op het platteland.
Salang is ook een goede bestemming voor duikers, want is dicht bij veel rifplaatsen en wrakken rond Tioman ligt, waaronder Coral Island (Pulau Tulai), Chebeh, Batu Malang en Fan Canyon. Een hoge concentratie van pubs en restaurants zorgen voor het actieve nachtleven van het dorp, de resorts nemen ook deel door feesten op het strand te houden."

;

Kampong Salang

Salang ligt in het noorden van Tioman. Je kunt er komen met de boot, waarvoor je op deze site tickets kunt reserveren, en het vliegtuig (Berjaya Air). Het strand wordt het meest wordt bezocht door backpackers en individuele reizigers op zoek naar een plek om te duiken, volop nachtleven en goedkope accommodaties.
Salang is behoorlijk veranderd sinds de begintijd. Naarmate er meer mensen kwamen, ontwikkelde Salang zich. Dat is niet moeilijk te begrijpen, want tijdens vakantieperiodes en schoolvakanties wordt het nog steeds heel druk. Maleiers en vakantiegangers uit Singapore kwamen steeds vaker naar het eiland. Het is tegenwoordig nog steeds relatief goedkoop om voor een weekend naar het eiland te komen. Reserveringen moeten dus vooraf worden gemaakt, anders moet je misschien op het strand slapen. Overal waar je bent ... overal zijn mensen ... op het strand, in de winkels, in de restaurants, in het water!

In zo'n weekend kan het plotseling heel druk worden, maar na het weekend keert de rust weer. Weekendreizigers en vakantiegangers keren terug naar het vasteland en hun huizen. De drukte sterft weg en de eilandbewoners krijgen hun idyllische manier van leven terug.
Ondanks de 'toeristische druk' op Tioman heeft men toch de schoonheid van het eiland van het eiland en het strand van Salang weten te behouden. Voor veel eilandbezoekers met Tioman als eindbestemming kan het dagdromen weer beginnen. Maar ook het plezier in de vorm van muziek en een avondvertier blijft volop aanwezig.

De schilderachtige houten steiger is vervangen, die de kleine dorpsgemeenschap van Salang en zijn gasten zo lang heeft gediend. Er is nu een betonnen stijger voor terug gekomen. Daarnaast hebben de lokale autoriteiten zojuist een grote foodcourt bij de steiger gebouwd, in de verwachting dat meer toeristen de komende seizoenen Salang zullen bezoeken. Beetje bij beetje raakt Salang zijn charmes van een vissersdorp kwijt en richt men zich meer op de nieuwe economie: het toerisme. Langs het 700 meter lange strand zijn er pubs, restaurants met westerse, Thaise, Chinese en lokale gerechten, supermarkten, Ramly-hamburgerkraampjes (lokale hamburgerwinkels) en duikcentra.

xx

 

In Salang zijn de meeste chalets comfortabel en geschikt voor verschillende budgetten. De prijzen variëren uiteraard (vanaf 9 Euro) voor een eenvoudige hut met ventilator en aangrenzende badkamer tot een chalet met tv, koelkast, warm water, aangrenzende badkamer en airconditioning (vanaf 25 Euro). De goedkope chalets zijn niets om over naar huis te schrijven, maar zijn comfortabel genoeg voor een goede nachtrust na een dag duiken, of andere inspannende activiteiten. Ze bieden natuurlijk ook bescherming regen en wind.

 

NB: Salang Beach heeft zijn goede en slechte kanten. Er zijn reizigers, die absoluut van een plaats houden waar de cafés zijn en waar men rondhangt 'pubs'. Er zijn anderen, die het niet de drukte kunnen verdragen en de rust zoeken. Dus voor degenen onder jullie, die Tioman willen zien en rust zoeken - ga naar Juara of ABC. Maar voor diegenen, die de paden volgen, die het meest wordt aanbevolen, zoals je kunt lezen in reisgidsen, is Salang een goede keus. Dan heb je ook een leuke eilandvakantie. Voor duikers is Salang een goede keuze, omdat het dicht bij de betere duikplekken ligt.

Als je liever in Salang verblijft, maar toch wat rust wilt, ga dan naar het uiteinde van het strand - richting Salang hut en Ella's Place. Hoewel het strand daar een beetje rotsachtig en smal is, is het niet zo druk als aan de andere kant (dichter bij de steiger), maar verwacht niets meer dan een eenvoudige basisaccommodatie ..

Enkele restaurants op Salang Beach:

  • Salang Dream Restaurant - Heeft westerse en lokale gerechten en 's avonds is barbecue erg populair bij gasten. Iedereen die graag nieuws wil inhalen, stemt het restaurant het grootste deel van de dag af op CNN. Steaks zijn beschikbaar in het hoogseizoen tussen juni en augustus.
  • Restaurant Salang Indah - Dezelfde eigenaar als Salang Indah Resort. Gehuisvest in een grotesk gebouw met balustrades rondom, pal in het midden van het strand van Salang. Gelukkig tot nu toe de enige ontwikkeling op het strand. Serveert Maleisische, Thaise, westerse en Chinese gerechten en biedt eenvoudige pannenkoeken, ijs en vers vruchtensap. Redelijk.
  • Chinees restaurant Salang - Een ruim restaurant aan de zuidkant van het strand, dat meer tegemoetkomt aan de lokale bevolking en Singaporese gasten.
  • The White House - Het laatste restaurant aan dit zuidelijke einde, net voor Ella's plaats, is groen geverfd en serveert vers kokossap en heerlijke verse zeevruchten - gebarbequed met zelfgemaakte kruidige sauzen om te dippen. De prijzen zijn hier goed en gastvrijheid is geweldig. Breng je eigen bier mee dat je kunt kopen in de nabijgelegen pub (naast DiveAsia). Ik wil deze plek niet missen. Een eenvoudig dorpshuis, een paar tafels onder de kokospalmen en een kleine open hut voor de barbeque pit.


Salang

De Stranden:

  • Monkey Bay ( Telok Berus) - Als je naar het zuiden rijdt over een relatief brede landtong die je kunt bereiken vanaf het zuidelijke uiteinde van het strand van Salang, zijn er twee relatief afgelegen baaien met witte zandstranden. Monkey Bay is behoorlijk populair bij snorkeltrips en soms kan het een beetje te druk worden, maar verder is het een leuke plek voor eenzaam strand. Monkey Bay heeft een kleine rivier en schaduwrijke plekken voor een picknick. Zeetaxi's kunnen je hier afzetten, als je liever niet gaat wandelen.

  • Panuba Bay - Het volgende strand ten zuiden van Monkey Bay is Penuba met slechts één resort; gebouwd op de heuvelhelling met uitzicht op zee. Dit resort is door velen geprezen voor hun degelijke inspanningen in milieubewuste activiteiten.

  • ABC (Kampung Air Batang) - Het andere populaire strand van backpackers aan deze kant van het eiland, ABC is tegen het einde van het seizoen prachtig rond eind oktober, wanneer er op sommige dagen slechts een handjevol bezoekers zou zijn.

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite