MALAYSIA
SITE

Tioman
-- Tioman
-- Tioman - Air Batang
-- Tioman - Genting
-- Tioman - Juara
-- Tioman - Mukut
-- Tioman - Nipah
-- Tioman - Paya
-- Tioman - Salang
-- Tioman - Tekek
-- Tioman - Kaart
-- Tioman - Hotels
-- Tioman - Boottickets
-- Mersing
-- Mersing - Bus
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

KAMPONG PAYA TIOMAN

"Tioman Island heeft een aantal dorpen aan de westkant, en zo'n dorp is Paya Village. Paya Village bevindt zich tussen Genting Village en Tekek Village en bevindt zich dus op de route die de passagiersboten nemen om naar de andere dorpen op het eiland te gaan. Het Paya-dorp staat op de lijst van de Tioman-reisgids, omdat het een van de beste stranden van het eiland heeft, die bestaat uit goudkleurig zand en ook de bergen hier zijn hoog en majestueus en voegen nog meer esthetische waarde toe aan het dorp. Paya Island heeft ook een aantal uitstekende resorts en hotels die geweldige services bieden in combinatie met heerlijk eten en verfrissende drankjes." 

Kampong Paya

Kampong Paya een kleine kampong en strand aan de westkust van Pulau Tioman, ten zuiden van Tekek en ten noorden van Genting. Wanneer je met de boot vanuit Mersing komt, is het de tweede stop op het eiland. De eerste stop is Genting. Paya is een populair toeristenoord, vooral voor Singaporese bezoekers en families, met twee grote resorts en een klein budget hotel, dat chaletaccommodatie biedt. Het strand strekt zich uit over meer dan een halve kilometer. Het strand is een prachtige uitgestrektheid van fijn wit zand omgeven door wuivende bomen.
Het diepere water bij de steiger en het naburige Tomok Island zijn de juiste plekken, waar dezlevende koraalriffen zijn voor snorkelactiviteiten. De verkoelende bergstromen, spectaculaire rotsformaties en weelderige regenwoudgezichten vormen de heuvelachtige achtertuin van Paya. Je hebt een prachtig uitzicht op de Gunung Kajang. Het dorp is vernoemd naar zijn overvloed aan mangrovemoerassen - 'Paya' in de lokale taal.
Er zijn drie minimarkets, waar men van alles kan kopen. De artikelen, die hier verkocht worden, zijn behoorlijk gevarieerd; zacht plastic speelgoed, schepjes en zeefjes voor het bouwen van zandkastelen, T-shirts voor degenen die niet genoeg kleding hebben meegenomen, brood / eten voor de vissen, ijs, snacks enz. Deze winkels (waarvan één met airconditioning) behoren niet bij één van de resorts. Er is internet in de kampong.

Achter de slordige houten hutten en huisjes langs het strand, stroomt een ondiepe rivier door een rijk mangrove landschap. Enkele grotere boten liggen onder bomen. Natuurliefhebbers zullen het rijke regenwoudlandschap waarderen, met een junglepad vanaf het Tioman Paya Resort dat naar Rock Falls (waterval) leidt, een rotsachtige stroompje met kleine poeltjes om in te zwemmen.
Kampong Paya heeft een pad, dat naar het noorden leidt. Volg het pad over de helling en je eindigt op een strand (Teluk Sri Intan). Vervolgens kun je de reis voortzetten op een onverharde weg naar het Berjaya Tioman Resort, voordat de weg verder leidt naar Tekek. Aan de zuidkant van Paya, leidt een gedeeltelijk verhard junglepad naar Genting Village. Halverwege ligt het Melina Beach Resort.
Paya Beach is de plek om te genieten van een heerlijke cocktail, vlakbij de zee, terwijl je geniet van de zonsondergang.
xx

 

Paya Beach is één van de plekken, die je moet bezoeken tijdens je verblijf op dit eiland. Dit prachtige strand is het mooiste strand van het eiland, aan de westkust is het een "must-see". Met het hagelwitte zand, kristal heldere water en wuivende palmbomen heeft het alles, wat je van een tropisch strand verwacht.


Minimarkt

Paya Kampong heeft zijn eigen mini-watervallen (Rock Falls) op slechts 15 minuten achter het Paya Beach Resort, dat het hele dorp via leidingen water levert. Om er te komen, sla je rechtsaf bij de brug, die het Paya Beach Resort verbindt met het Tioman Paya Resort en volg je de borden naar de heuvel. Onderweg kom je waarschijnlijk bewoners tegen met visuitrusting. De wandeling is niet moeilijk, maar er is een grote diversiteit van tropische planten. Je hoort onophoudelijke insectenoproepen en de doordringende geur van rijke, vochtige aarde verrijken je geest.

Ben je een echte wandelaar of jungle liefhebber?
Probeer dan eens de West - Oost wandelroute van Kampong Paya naar Kampong Juara. Hier heb je een beetje training voor nodig. De tocht naar de oostkant duurt ongeveer drie uur. Je loopt door Berjaya Tioman Resort via Tekek door het midden van het eiland naar Juara.

Wie loopt er naar Genting?
Ongeveer halverwege de Genting- en Paya-steigers ligt het Melina Beach Resort. Het is een klein, niet-Maleisisch resort. Het resort heeft een lang semi-privéstrand en de schaduwrijke bomen maken het geweldig. Het biedt zowel A / C- als ventilator-kamers, die zijn gebouwd in een typische chalet-stijl. Er zijn onder meer andere originele kamers, zoals een boomhut. Het restaurant heeft diverse westerse gerechten met een aantal Duitse specialiteiten. Het is duidelijk boven het gemiddelde prijs. Er is een gratis ophaaldienst vanaf de Genting-steiger. Als alternatief is er een aangename wandeling van 20 minuten.


Watersport

"Bij de 2e stop kon ik er al af: Paya Village. Daar werd ik toen door het hotel opgehaald met een bootje en naar het hotel gebracht.
Het hotel, wat ik had geboekt, lag aan zijn eigen privéstrand en was lekker rustig. In totaal waren er 9 kamers, dus echt veel last van andere gasten had je niet. Dus ik, na mijn tas gedumpt te hebben, zwembroek aangetrokken en maar eens gaan kijken hoe de Zuid Chinese Zee aanvoelt. En ik kan je vertellen, die is: NAT!
In principe kan ik nu mijn activiteiten gaan beschrijven van wat ik heb gedaan daar, maar die zijn eigenlijk vrij simpel: liggen, lamballen, beetje lezen, zonnen en af en toe zwemmen (alleen was dit niet zo lekker aangezien de boden helemaal bezaaid ligt met rotsen en stenen)... al met al dus een overheerlijk weekend. Uiteraard wel nog even een stukje wezen lopen over het strand, wat ook gepaard ging met het nodige rotsblokje-klimmen.
Ik heb dus gewoon een overheerlijk weekendje relaxen gehad, even weggeweest van de drukke stad en lekker kon ontspannen in een überrustige omgeving. Want dat is Tioman Island wel. Het is eer rustig, peaceful en echt prachtig. Ik had net geluk, want op donderdag was het schijnbaar niet zulk mooi weer geweest. Kwam weer mooi uit! "

 


Vanaf de boven.....

 

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite