MALAYSIA
SITE

Tioman
-- Tioman
-- Tioman - Air Batang
-- Tioman - Genting
-- Tioman - Juara
-- Tioman - Mukut
-- Tioman - Nipah
-- Tioman - Paya
-- Tioman - Salang
-- Tioman - Tekek
-- Tioman - Kaart
-- Tioman - Hotels
-- Tioman - Boottickets
-- Mersing
-- Mersing - Bus
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

NIPAH TIOMAN

"Nipah is een van de rustigste en mooiste plekken op pulau Tioman; slechts twee guesthouses met een paar hutjes. Dus als je op zoek bent naar het Robinson-gevoel dan is dit de plek. Nipah chalet ligt aan het strand; mooie hutjes met uitzicht op zee. De tent wordt gemanaged door de vriendelijke gastheer Abbas en gastvrouw Oya. Anders dan andere "resorts" wordt van je gevraagd om je wat aan te passen. Dus geen menukaart, maar eten wat de Maleisische pot schaft. Wel echt heel lekker; van curry's tot verse vis. De hutjes zijn vrij basic, maar schoon en goed onderhouden. En een heerlijke buitendouche. Wij hebben genoten van drie dagen Nipah!"

 

Nipah

Nipah is een afgelegen baai aan de westkust van Pulau Tioman, op 2,5 km ten zuiden van Genting of 6 km ten noorden van Mukut. Het is genoemd naar een lokale palmboom,,die dicht bij een rivier leeft. Het is de ideale bestemming voor toeristen, die op zoek zijn naar een ongestoorde, natuurlijke omgeving. Het strand is een ongerept en ongeveer een halve kilometer lang. De strook heeft een goudgeel zandstrand, omzoomd door weelderig regenwoud, met een kalme lagune omzoomd met mangroven verborgen achter de kust. De warme, heldere zee is hier volledig ongerept, met kleurrijke vissen die tussen het koraal voedsel zoeken of zich willen beschermen.
Je kunt speedboten vanuit elke plek op het eiland worden charteren of boeken, tijdens je verblijf in een van de rustieke chaletresorts bij de kampung.

Tioman is een relatief groot, bergachtig eiland. Er zijn drie bergtoppen, die oplopen tot ongeveer 1.000 meter en zichtbaar ver in de Zuid-Chinese Zee. Het heeft een gevarieerde kustlijn heeft rotsachtige inhammen, sommige baaien met zanderige baaien en af en toe een haven die onderdak biedt, ongeacht het seizoen. Het eiland heeft het hele jaar door overvloedig water.
Nipah was sinds de 10e eeuw een uitermate goede plek voor handelaren om te schuilen voor de moesson, of om te fourageren of om zich te beschermen tegen piraten. In Nipah werden zowel keramische scherven als complete potten gevonden uit de elfde eeuw. De keramische scherven zijn hoofdzakelijk afkomstig uit China (Guangdong), maar ook uit Thailand, Vietnam en Europa. Men deed de vondsten in de baai met ondiep water en in het water langs de kuststrook. Ze werden uitgegraven bij de lagune en ook ontdekt in een grot in de nabijgelegen heuvels.
Elk jaar na de stormen van het moessonseizoen verandert de zandige kustlijn en spoelen er meer scherven aan.
xx

 

De Nipah-vallei is een heerlijke plek waar je kunt genieten van de zee, evenals de trektochten door de jungle. De sfeer is relaxt en relaxed, de meeste reizigers zijn backpackers die hun intrek nemen in Nipah Beach Chalets, een klein resort met slechts een paar chalets. Je kunt genieten van alle naburige kleine stranden: ze zijn zo mooi en niemand zal je storen ... behalve de apen! Jekunt je ontspannen en genieten van verse gegrilde vis en fruit in ťťn van de kleine restaurantjes.

Achter het kleine Nipah Beach Chalets loopt een pad langs de rivier, diep de jungle in. Dit pad gaat naar de top van Gunung Kajang, de hoogste berg op Tioman (1038 m). Volg het pad ongeveer 1 kilometer, dan kom je bij een rivier, waar je kunt zwemmen in verschillende kleine watervallen. Dit is echt een mooie ervaring. Voor de meest moedige kun je verder gaan naar de top. Maar u moet de eigenaren van het resort liever vragen om een trektocht voor u te organiseren (2 dagen), omdat de tocht vrij lang is en het parcours niet zo gemakkelijk te volgen is.
Er is geen weg naar andere kampongs in de buurt. Alleen een looppad gaat naar het dorp Genting. Dus de enige manier om te komen is om gebruik te maken van resortboten, die je in Genting ziet. De ferries vertrekken elke dag van Mersing naar Genting. Mersing is de lokale haven op het vasteland, die alle naburige eilanden met elkaar verbindt. Je kunt boottickets boeken door onder op de banner te klikken.

Nipah is het juiste strand voor mensen, die de drukte willen ontvluchten. Verwacht op een groot deel van de stranden ook geen WiFi of GSM dekking. Dit draagt in Nipah bij aan de rustige en ontspannen sfeer. De natuurlijke zeewind en verfrissende wind uit de heuvels en bossen achter je zullen je troosten.


Het strand

"Vanaf het water zagen we de kleurige kleine chaletjes aan het witte strand met een blauw/groene zee en palmbomen met kokosnoten.
We hebben 2 dagen doorgebracht bij Nipah chalets.Heerlijk op het strand liggen en een boek lezen. 's avonds een van de heerlijke dingen van de kaart bestellen en later op de avond op de strandstoelen voor ons chalet met een drankje naar de sterren kijken! Op en top genieten!
Snorkelen, zonnen, lunchen, boekje lezen, muziekje luisteren, dineren, onder de palmbomen naar de zee kijken en op het strand, heerlijk met een cocktail naar de zonsondergang kijken."

 


Vanaf de boven.....

 

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite