MALAYSIA
SITE

Tioman
-- Tioman
-- Tioman - Air Batang
-- Tioman - Genting
-- Tioman - Juara
-- Tioman - Mukut
-- Tioman - Nipah
-- Tioman - Paya
-- Tioman - Salang
-- Tioman - Tekek
-- Tioman - Kaart
-- Tioman - Hotels
-- Tioman - Boottickets
-- Mersing
-- Mersing - Bus
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

MUKUT- TIOMAN
old school

"Asah Waterfall is één van de belangrijkste attracties op het eiland Tioman en wordt ook wel Mukut Waterfall genoemd, omdat het zich dicht bij het dorp Mukut bevindt.
De waterval uit de film South Pacific in 1958 en er zijn een aantal manieren, waarop je er kunt komen.
Een daarvan is door trekking door de jungle vanuit Kampung Mukut of Kampung Asah, of je kunt ook een boot of handige watertaxi nemen die je afzet bij de watervallen als je je een beetje lui voelt.
Op weg naar de Asah-waterval kun je genieten van de prachtige flora en fauna, waarvoor Tioman Island beroemd is terwijl je door het ongerepte regenwoud trekt."Kampong Mukut

Kampong Mukut is niet erg groot en heeft ook niet veel inwoners. Het belangrijkste levensonderhoud in deze vriendelijk kampong is de visvangst. Toen we wakker werden, was het stil in de kampong, omdat de mannen op zee waren om vis te vangen. Ze kwamen rond 10 uur terug. Naast het vissen hebben de bewoners hier een chaletbedrijf, bijenteelt en één gids voor buitenlandse toeristen.
Het is een slaperig klein vissersdorpje, dat weinig is veranderd en onlangs werd ontdekt door het toerisme. Het heeft een authentieke old-school mentaliteit en het langzame tempo van leven is moeilijk te verslaan, zelfs op Tioman. Als je van rust, natuur en het traditionele dorpsleven houdt waar de tijd heeft stilgestaan, dan is Mukut de "place to be".

Er is geen directe ferry, die naar Mukut vaart. Je moet bij Genting van de ferry stappen en dan een kleine watertaxi nemen naar Mukut. Dus het kost wat meer moeite om Mukut te bereiken, maar de nabijgelegen spectaculaire Asah-waterval en de unieke Twin Peaks van Tioman maken een bezoek aan Mukut meer dan waard.
Er zijn ook prachtige kleine stukjes strand in Mukut, die je zult betoveren en die je net zo goed je eigen privéstrand kunt noemen, ze zijn zo adembenemend en afgelegen. Je komt hier weinig toeristen tegen, die hier zonnebaden. Je kunt snorkeluitrusting huren bij de dorpsbewoners in Mukut, dus maak een duik in het heldere water hier.

De guesthouses en chaletjes in Mukut zijn redelijk, doch eenvoudig. De meeste chaletjes bieden alleen fans aan het plafond en koudwaterdouches. De maaltijden in de restaurants in Mukut zijn van het traditionele Maleise soort, dat wil zeggen, er wordt meestal delicaat gearomatiseerde rijst geserveerd met geurige vis, meestal met een flinke klodder pepers.

xx

 

Eten en drinken in bijv.het Sea Side Café is vrij goedkoop en in buffetvorm. Je kunt je eigen portie kiezen. Het restaurant aan de kust vormde het podium en de sfeer, tijdens het eten was koel. Maar dit kwam door de waaiend zeebriesje. Je kunt hier ook naar het onderwaterlandschap kijken. Je ziet verschillende vormen en kleuren van grote en kleine vissen onder het restaurant zwemmen. Sommigen van ons zullen een baby haai zien, dat het restaurant nadert voor een maaltijd.

De buitenlandse toeristen komen hier om te snorkelen, duiken, wandelen, vissen, klimmen, voor de verscheidenheid aan flora en fauna, of om de waterval te bekijken. De restaurants aan zee zorgen voor verschillende drankjes en goedkoop en lekker eten. Het schone water komt van de waterval.
Wie in de maanden maart tot augustus naar Mukut komt, heeft de kans om 's nachts schildpadden te zien, die eieren komen leggen op het strand. In de maanden juni/ juli is er altijd een overvloedige oogst van mango's. De bevolking is vrijgevig en zullen je zeker de mango's laten proeven.

 

De hoogste waterval van Tioman is de Asah-waterval in de buurt van het dorp Mukut. Tegen een weelderige tropische regenwoudachtergrond is de waterval van Asah de mooiste en beroemdste waterval van Tioman. Zo fotogeniek is de Asah-waterval, dat deze in de Hollywood Blockbuster 'South Pacific' in 1958 uitvoerig te zien was. De zwemmeertjes bij Asah waterval zorgen voor een verfrissende duik, waardoor je je volkomen ontspannen voel. Dus als u op zoek bent naar een koudwaterdip om uw bloedsomloop te verbeteren en uw energieniveaus te verhogen, dan is Asah Waterfall de plek om naartoe te gaan.

De beroemde “Dragon Horns” of “ de Twin Peaks of Gunung Semukut”, is het meest opvallende natuurlijke oriëntatiepunt van Pulau Tioman. Deze twee gigantische granieten pieken uit over de zuidkust van Tioman op ongeveer 700 meter hoogte, met scherpe pinakels die lijken op de horens van een draak. De twee pieken maken deel uit van de Gunung Semukut. Eén van de meest gewilde klimbestemmingen van rotsen in Maleisië. Het pad begint in Kampong Mukut en splitst zich op in verschillende routes om de berg Semukut te beklimmen.
Helaas is het klimmen tot de top van de pieken voorbehouden aan echte bergbeklimmers, die met touwen en haken verder klimmen, maar de tocht naar een mooi uitkijkpunt tussen de bergen duurt twee uur. Het uitzicht en tocht is de moeite waard.
De hoorns van de draken of de Tweeling Pieken van Gunung Semukut.
Er zijn verschillende legendes over het ontstaan van deze twee pieken, die verteld worden door de dorpelingen van Mukut.
De ene legende vertelt over twee draken, verliefd waren en het hun ouders wilden ontvluchten. De vrouwelijke draak mocht echter het geluid van een kraaiende haan niet horen. Ze vluchtten via het Chini meer en over de Pahangrivier. Tijdens de reis bedacht de ene draak, dat hij een stuk stof, de cindai doek, was vergeten en keerde terug om de stof op te halen. Dit doek van zijde bood bescherming tegen het kwade. Helaas hoorde de op terugtocht het geluid van een kraaiende haan. Terstond veranderde de vrouwelijke en de mannelijke draak in een berg: de twee pieken van grootmoeder Semukut.
De andere legende over de drakenhoorns vertelt van een draak, die vluchtte omdat hij de oorlog had verloren. Zijn partner volgde hem, tot zij hem gevonden had. Maar op de terugweg liepen ze in een valstrik. Ze werden vervloekt en en zij werden de twee pieken van grootmoeder Semukut.
De laatste en meest gehoorde legende vertelt van een Chinese prinses, die verdoofd was door de verblindende schoonheid van haar vriend. Ze spreidde in China haar enorme vleugels om van haar geliefde in Singapore op te zoeken. Onderweg besloot ze om uit te rusten op Tioman, omdat ze gecharmeerd en verdoofd was door de schoonheid van het eiland. Hierdoor veranderde in de twee pieken van grootmoeder Semukut.

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite