MALAYSIA
SITE

Tioman
-- Tioman
-- Tioman - Air Batang
-- Tioman - Genting
-- Tioman - Juara
-- Tioman - Mukut
-- Tioman - Nipah
-- Tioman - Paya
-- Tioman - Salang
-- Tioman - Tekek
-- Tioman - Kaart
-- Tioman - Hotels
-- Tioman - Boottickets
-- Mersing
-- Mersing - Bus
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

GENTING TIOMAN

"Als je meer van de authentieke kant van Pulau Tioman wilt zien, moet je naar Genting Village gaan.
Het strand wordt hier vaak over het hoofd gezien omdat het niet algemeen wordt beschouwd als een van de mooiste in de regio, maar het grenst ook aan een prachtig traditioneel Maleisisch dorp dat vol staat met lokale vissers.
Als je 's morgens vroeg komt, kun je kijken hoe ze hun vangst binnenhalen en een glimp opvangen van hoe de lokale gemeenschap leeft en werkt op Tioman Island."


Kampong Genting

Genting is een kampong aan de zuidwest kant van Tioman. Het is een relatief grote kampong tussen het dorp Paya en het dorp Nipah. Deze Genting kampong ligt aan een 1,5 km lang stuk strand, met als achtergrond de groene heuvels van het tropisch regenwoud. Het groen van de kalmte en dit vredige dorp is populair bij veel van de toeristen. Het dorp ligt vrij geisoleerd en het is de volgende kampong "Nipah" is slecht te voet of per fiets bereikbaar. In het Maleis is een genting "een bergpas". Het grootste deel van de resorts in Genting is van het budgetklasse-aanbod en liggen voornamelijk langs de hellingen met uitzicht op de groene, rustgevende tropische jungle en de blauwe, turquoise Zuidchinese Zee.

Genting is het op twee na grootste dorp in Tioman, na Tekek en Juara. De veerboten vanuit Mersing zullen zullen in Genting een eerste snelle stop maken, voordat ze verder varen naar de dorpen Paya, Tekek, Air Batang en ten slotte Salang. De tickets kunt u online boeken, door op de banner onderaan te klikken. Overigens zijn er drie diensten per dag in beide richtingen.
Het is een favoriete plek voor mensen van het vasteland en vakantiegangers uit Singapore. Genting heeft een omvangrijke verzameling restaurants, die zich langs het strand bevinden. In de weekenden is er gewoonlijk meer actie, dan zijn er meer toeristen en je hoort 's avonds de karaoke-muziek.
Over het algemeen is het strand van Genting fantastisch mooi met lange baaien met zanderig water en helder water. Het strand is een smalle strook van goudkleurig zand, omzoomd door donkergrijze granieten rotsblokken en aan de voet van steile heuvels bedekt met weelderig regenwoud.
Het dorp strekt zich uit langs een betonnen voetpad, dat de kustlijn volgt en de gebouwen reiken nauwelijks tot honderd meter van de kust in de jungle, die erachter ligt.
xx

 

In Genting zijn een paar winkels, restaurants, cafťs, chalets, een kliniek en een moskee. Dit vormt de kern van het dorp, dat rond de steiger ligt. De houten huizen van de dorpsbewoners staan een paar meter verder langs het voetpad in beide richtingen, omringd door de hoge smaragdgroene bomen van de jungle.

Je kunt gemakkelijk van het ene eind van het dorp naar het andere eind in ongeveer dertig minuten, of je kunt een fiets huren om de kampong te verkennen. Dit zelfde betonnen voetpad is een belangrijkste pad in Genting. Het loopt namelijk verder naar het noorden naar het dorp Paya. Onderweg zijn er loopbruggen over de vele bergstromen, die hier de oceaan instromen. Het zal niet lang duren, voordat je apen tegenkomt of lizards. Het enige, wat je op deze tocht zult horen, is de roep van vogels en de apen.


Het strand

" Op deze boot moeten we allemaal binnen gaan zitten en als we eenmaal de haven uit zijn dan snappen we waarom, de boot gaat super snel en de golven komen tot aan het dak! Na 1,5 uur varen zijn we bij de eerste plek waar de boot stopt.
Het plaatsje Genting op Tioman. Hier gaan we eruit. Als we over de steiger lopen zien we al veel vissen in het water omdat het water kraakhelder is. We lopen naar ons huisje en ruimen onze spullen even op. Daarna verkennen we het plaatsje en gaan we nog even zwemmen in zee en snorkelen!
Na een lunch met lekkere burgers gaan we nog een keer zwemmen in zee. Milan voelt zich niet lekker dus gaan we terug naar het huisje. Hij valt na het douchen meteen in slaap."

 


Lekker eten......

 

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite