MALAYSIA
SITE

KL Shopping
-- Mines Shopping
-- Mid Valley Megamall
-- Pavilion
-- Starhill Gallery
-- Suria KLCC
-- Times Square
 
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

TIMES SQUARE
Ben van Wijnen

"Berjaya Times Square - ťťn van de grootste winkelcentra in Bukit Bintang - is ťťn van de gemakkelijkst toegankelijke gebouwen in het stadscentrum. Het winkelcentrum ligt langs Jalan Imbi. Het opende het tweelingtorencomplex met 48 verdiepingen voor het eerst zijn deuren in 2003 en elke toren van 203 m biedt een groot aantal winkels, eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden."

Times Square

Een winkelcentrum is in Nederland een noodzakelijk iets. Je gaat er naar toe, omdat je iets wilt aanschaffen. Er is weinig te beleven en je kunt er meestal alleen etalages bekijken.
In MaleisiŽ is dat anders. De winkelcentra zijn natuurlijk airconditioned, maar er is ook altijd iets te beleven. Er zijn bioscopen, restaurantjes, er worden presentaties van een nieuw uitgebrachte muziek cd; er wordt wel eens bloed gegeven; er wordt een verkoop gehouden van producten uit Thailand. Kortom er is altijd wel iets speciaals.
Er is in Kuala Lumpur een winkelcentrum met ijsbaan, met een kanaal, een zwembad en een pretpark (Times Square).
 

xx Step into a world of fun, excitement and laughter!


Professor Cosmo werd geboren op de planeet Cosmos. Als kind was hij reeds een genie, zijn favoriete hobby was "altijd iets bijzonders uitvinden".

Als eerste schepping van Professor Cosmo is Ooort een onhandige, maar hardwerkende assistent, die is zeer loyaal aan de Professor.

Je kunt het pretpark van de onhandige Professor Cosmo bezoeken op de vijfde t/m de zevende etage.

 

 

xx Het winkelcentrum "Times Square" ligt in de Golden Triangle, dus op loopafstand van de meeste hotels. Maar je kunt het ook gemakkelijk bereiken met de monorail. Het station is met een loopbrug verbonden met het winkelcentrum. Hierin bevindt zich ook ..... een hotel:
het Berjaya Times Square Hotel met meerdan 900 kamers.

Maar dat is niet het unieke. Dat is namelijk het pretpark (theme park), dat in het winkelcentrum is gevestigd. Er voor de jonge en de oudere kinderen iets te beleven.
Een pretpark, dat geheel overdekt is en intussen wereldberoemd is geworden, omdat het zich in een winkelcentrum bevindt.
 

De naam van dit theme park is:"Cosmo's World".
Wie naar het theme park wil, gaat naar de achtste verdieping van Times Square. Op deze verdieping bevindt zich het pretpark. Een kaartje voor het "Cosmo's World" kost RM48,- voor volwassenen en RM38,- voor kinderen tot 12 jaar. Voor de Maleiers is dit best prijzig, maar men vindt toch, dat er "value for money" geboden wordt.
Wanneer men in het Berjaya Times Square Hotel een package boekt van 3 dagen/2 nachten krijgt men de entreekaarten voor 1 dag pretpark er gratis bij.


Het verhaal.
Professor Cosmo werd geboren op de planeet Cosmos. Als kind was hij al geniaal. Zijn allergrootste hobby was iets bijzonders uitvinden en dat heeft hij gedaan: een galaxy theme park. Maar door een ongelukje heeft zijn assistent Ooort deze uit elkaar gehaald. Overigens is Ooort een robot, die door Professor Cosmo is gemaakt. Ooort is heel onhandig en ruimt niets op.
Samen hebben ze gezocht in het heelal, waar ze hun pretpark weer zouden kunnen opbouwen en dat vonden ze in het allergrootste winkelcentrum van MaleisiŽ: Berjaya Times Square. Ze hebben het theme park weer in elkaar gezet en nu kan iedereen ervan genieten. Wees dus welkom in het fantastische Cosmo's Theme Park.


x

xx Cosmo's  World is het grootste "indoor" pretpark in AziŽ. Het strekt zich uit van de vijfde t/m de zevende etage.

Het Theme Park is verdeeld in twee gedeeltes: het Galaxy Station en de Fantasy Garden.
Het Galaxy Station is voor de ouderen (boven de 13) en de Fantasy Garden is voor de jongeren. In allebei de gedeeltes kunnen oud en jong plezier hebben.

Overigens vind je voor elke leeftijd wel iets terug in dit pretpark: van achtbaan tot botsauto.
Er zijn tevens eetgelegenheden, zoals Mc Donalds.

Links zie je de "Ooort's Express". Dit is een attractie, die geschikt is voor het gehele gezin. Twintig karretjes (60 personen), die heel snel ronddraaien.
Duur: 2 minuten.

Er zijn voor de kinderen in de Fantasy Garden 10 verschillende ritjes te maken. Er is ook een "Kidz Theatre" en enkele aparte zaaltjes om je verjaardag of iets anders te vieren.

Loop de magische Fantasy Garden, waar de betovering leeft! Laat u verrassen door de levendige beelden met gigantische planten en wezens die je voor uren betoveren ...
 
 

Hierin bevinden zich allerlei attracties, maar de sensatie is toch de achtbaan:  "SUPERSONIC ODYSSEY". De totale lengte van de achtbaan is 800 meter en hij bereikt een snelheid is 80 km per uur.
Er kunnen 48 mensen in en de rit duurt 1 minuut en 30 seconden.

De achtbaan kronkelt boven de hoofden van de bezoekers en langs de andere attracties over verschillende verdiepingen. Het verschilt niet zoveel met andere achtbanen. Alleen is deze gebouwdin een mondain winkelcentrum.

Toen wij het deze zomer bezochten was het heel rustig. Er waren geen wachttijden.
We konden in de achtbaan blijven zitten. De achtbaan gaat over de kop, maar dit is niet het engste. Dat was het begin, waar je heel langzaam omgekeerd wordt.

Aan de veiligheid is ook gedacht: je moet rugzakken achterlaten. Brillen moeten afgezet worden, want je kronkelt en slingert door het theme park.

Er is sinds kort een nieuwe attractie bijgekomen: "the Haunted Chamber".Dit is een spookhuis, waar gegarandeerd de rillingen over je rug lopen. Het is er duister en er zijn "live-acteurs" en speciale effecten.

xx

De entree van Times Square.
De entree: op naar de 8ste verdieping!

xx Het winkelen.

Berjaya Times Square KL is het grootste winkelcentrum van MaleisiŽ en heeft meer dan 1000 winkeltjes. Er is een warenhuis, speciale modezaken met kleding en accessoires, huishoudelijke winkels, meubelzaken, supermarkt, electronica zaken, boekwinkels, IT-zaken, schoenenwinkels, juwelieren....
Kortom te veel om op te noemen.

Op de 3e en 4e verdieping is er een speciale een "straat" met overheerlijke restaurantjes.

Ben je moet van het winkelen. Ga dan eens koffie drinken bij "Starbucks". Zo heerlijk kun je je koffie (koud of warm) in Nederland niet krijgen.

Ontspanning?
Er is een Imax theather en een bowling centrum met 48 banen op de zesde verdieping.

Verblijfsduur pretpark: ca 2/3 uur
Kosten: RM 48,- (volwassene); RM 38,- (kinderen)
Openingstijden:
Van maandag t/m vrijdag: van 10.00 - 22.00 uur
Weekend (en feestdagen): van 11.00 - 22.00 uur

   Ben van Wijnen

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite