MALAYSIA
SITE

Pahang
-- Pahang Eilanden
-- Bukit Gambang
-- Bukit Tinggi
-- Cameron Highlands
-- Cherating
-- Cherating Hotels
-- Endau Rompin
-- Frasers Hill
-- Gemok-Ferry Tioman
-- Genting Highlands
-- Jerantut
-- Kenong Rimba Park
-- Kuantan
-- Kuala Gandah (Olifanten)
-- Tasik Bera
-- Tasik Chini
-- Taman Negara
-- Temerloh
-- Tioman
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Temerloh
Ben van Wijnen

 

Temerloh is de toegangspoort tot enkele fantastische attracties, die midden in MaleisiŽ liggen. Het stadje heeft enkele hotels, die het vermelden waard zijn. Wij gebruikten het driesterren Green Park hotel, waar je 's morgens ook een krantje krijgt. Het is gemakkelijk te boeken via hun website. Temerloh is ook de op een na grootste stad in Pahang en het ligt aan de oevers van Pahang-rivier en de Sungai Semantan. Het ligt ongeveer 130 kilometer van Kuala Lumpur. Het stadje is ook bekend om zijn zeer gewaardeerde zoetwatervis, de 'patin'. De rivier is een ideaal vertrekpunt naar Taman Negara.

De "Highlights", die dicht bij Termeloh liggen zijn:
- Taman Negara (aparte pagina: klik)
- Tasik Bera (aparte pagina: klik)
- Kuala Gandah (aparte pagina: klik)
- en de Gunong Senyum grotten (lees hiervoor verder op deze pagina)

Temerloh ligt op de plek, waar de Pahang-rivier en de Semantan-rivier samenkomen, daardoor is de rivier vol met zoetwatervis, zoals de Patin (zilveren meerval), Jelawat, Baung, Tenggalan, Lampam, Belida, Tilapia en de Kerai. Omdat de Patin hier veel gevangen wordt, bereidt men veel gerechten, waarbij de smaak van de vis heel goed naar boven komt. Een wandeling langs de rivieroever in Temerloh brengt je op zondag bij de Pekan Sehari of Eendaagse Markt. Het is waarschijnlijk de beste manier voor u om de lokale specialiteiten te kopen tegen een redelijke prijs.

Temerloh is gemakkelijk bereikbaar over de weg en het heeft een goede verbinding met andere steden. De East Coast Expressway verbindt Temerloh met Kuantan en Kuala Lumpur evenals met andere kleine steden in Pahang. Deze snelweg zal spoedig verlengd worden van Kuantan naar Kuala Terengganu. Temerloh ligt aan de oude rijksweg, die Temerloh met andere kleine steden in Pahang verbindt, zoals Jengka, Jerantut, Karak en Maran. Temerloh is uiteraard ook bereikbaar met de bus. Er zijn tal van busmaatschappijen, die vanuit Kuala Lumpur of Kuantan meerdere keren per dag vertrekken.
Het Green Park Hotel ligt aan de rechterkant van de oude rijksweg (the Old Trunk Road), als u vanuit Kuala Lumpur komt.


 

 

Gunong Senyum of het "Smiling Mountain Recreational Park" ligt op 1549 meter boven zeeniveau en is een belangrijke archeolgische plaats. Het ligt aan de oevers van de Pahang-rivier op ongeveer 68 kilometer va het stadje Temerloh. Het is bereikbaar via kampung Awah en Felda Jengka 18.
Het park maakt deel uit van het Jengka Forest Reserve, dat 794 hectare groot is. Het reservaat is omringd door olieplantages. Er zijn twee belangrijke bergen in het park, de Gunong Senyum en de Gunong Jebak Puyoh. De eerste is een populaire plek voor toeristen en onderzoekers.
Gunong Senyum bestaat uit kalksteen en rotsen, die ongeveer 3000 jaar oud zijn, terwijl het in het oostelijke laagland opgebouwd is uit leisteen en kleigesteente. Hier is het ongeveer 2100 jaar oud.

Er zijn 19 grotten in het park en onder deze grotten zijn er enkele, die bijzonder veel interesse hebben van wetenscappelijke onderzoekers en archeologen. Deze grotten zijn:
- Gua Terang Bulan
- Gua Hidang
- Gua Taman Satu
- Gua Taman Dua
- Gua Angin
- Gua Merlap
- Gua Kolam Tuju
- Gua Gajah
- Gua Gelap


xx

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite