MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Terminal Bersepadu Selatan (TBS)
Ben van Wijnen

"Geweldige ervaring met het TBS-busstation !! Groot busstation dat meer op een klein vliegveld aan de rand van KL lijkt. TBS Terminal is nieuw ontworpen, handige voorzieningen, veel zitplaatsen, instaphekjes voor bussen en veel eetgelegenheden waren beschikbaar als iemand een maaltijd of drankje nodig had,Ik zal zeker aanraden om dit station te gebruiken."


Terminal Bersepadu Selatan (TBS)


Door onderaan op de bus-banner te klikken kun je online bustickets bestellen met stoelreservering!

De Terminal Bersepadu Selatanis is het laatste, nieuwe busstation in Kuala Lumpur. De TBS-busterminal richt zich voornamelijk op reizigers, die ten zuiden van Kuala Lumpur willen reizen, naar plaatsen zoals Johor Bahru, Melaka, Singapore en Mersing. Reizigers naar het noorden gebruiken de Pudu Sentral-terminal (Puduraya). Reizigers op deze Terminal Bersepadu Selatan zullen ook merken dat andere vormen van openbaar vervoer direct beschikbaar zijn. Drie treindiensten, de metro, een forensentrein, luchthavenvervoer en stadsbussen stoppen regelmatig in het TBS-busstation. Daarnaast staan nog een aantal taxi's buiten de terminal te wachten.
De TBS-busterminal is uitzonderlijk vlekkeloos in alle aankomst- en vertrektijden. Ze worden duidelijk vermeld op tal van schermen, die voor iedereen te zien zijn. Tickets kopen is een fluitje van een cent op het systeem. Tickets kunnen je kopen aan het loket of online. Passagiers wordt aangeraden om ongeveer tijdig vůůr vertrek bij Terminal Bersepadu Selatan aanwezig te zijn. De Terminal Bersepadu Selatan ligt iets meer dan zes kilometer buiten het stadscentrum en ligt direct naast het treinstation Bandar Tasik Selatan.
 

De Terminal Bersepadu Selatan (TBS-busterminal) lijkt meer een luchthaven dan een busstation. Je kunt hier de wachtijd voor het vertrek van jouw bus doorbrengen met winkelen, eten in restaurantjes of een verfrissend drankje te drinken. In de TBS-busterminal zijn geldautomaten, WiFi, bagagekluisjes en kinderkamers.
In tegenstelling tot Pudu Sentral ligt dit busstation niet in het centrum, maar 30 minuten ten zuiden ervan. Dus probeer tijdig om een bus te nemen. Het is raadzaam om ongeveer 1 uur voor vertrek vanuit het stadscentrum te vertrekken.

 

Sinds de sluiting van de Putra Bus Terminal in december 2014 heeft TBS ook de operaties van oostelijke bussen naar bestemmingen zoals Kota Bahru, Kuala Terengganu en Jerteh, Kuala Besut (steiger naar Perhentian Islands) en Mersing (jetty naar Tioman-eiland) ondernomen. Nadat Puduraya - nu Pudu Sentral geheten - in 2011 werd gerenoveerd en heropend, dient het alleen voor bussen naar het noorden.

De officiŽle naam van dit busstation is "Terminal Bersepadu Selatan - Bandar Tasik Selatan" of afgekort "TBS-BTS". Dit is zeker geen pakkende naam voor een busterminal. Dus noemt iedereen het "TBS".
Bandar Tasik Selatan is het gebied van KL waarin het busstation zich bevindt. Vertaald betekent dit: "Zuidelijk meer van de Stad". Het aangrenzende LRT-station wordt ook "Bandar Tasik Selatan" genoemd. TBS gebruikt voor bussen naar het zuiden het woord "Selatan" in de naam, wat "Zuiden" betekent.

xx

Hier enkele voorbeelden van vertrekkende en aankomende bussen:

Vertrekkende Bussen vanuit KL (TBS) Aankomende Bussen in KL (TBS)
   
vanuit het zuiden:  
Kuala Lumpur - Singapore Singapore - Kuala Lumpur
Kuala Lumpur - Johor Bahru Johor Bahru - Kuala Lumpur
Kuala Lumpur- Melaka Mersing - Kuala Lumpur
  Melaka - Kuala Lumpur
   
Vanaf de Oostkust:  
Kuala Lumpur - Mersing (naar Tioman?) Kuala Terengganu - Kuala Lumpur
Kuala Lumpur - Kuala Terengganu Jerteh - Kuala Lumpur
Kuala Lumpur - Jerteh (naar de Perhentian) Kota Bharu - Kuala Lumpur
Kuala Lumpur - Kota Bharu  

Hoe kom je van TBS naar KL stadscentrum?

Naar Bukit Bintang:
Neem de LRT (direct naast TBS) naar Hang Tuah. Vanaf daar kun je ongeveer 10min lopen (je moet een paar hoofdwegen oversteken) of de monorail nemen (het station ligt pal naast het LRT-station) naar Bukit Bintang.
Naar Puduraya: (Pudu Sentral) busterminal Neem de LRT (direct naast TBS) naar Plaza Rakyat. Het station bevindt zich vlak achter het busstation. Vanaf hier kunt u ook in 10 minuten lopen naar Chinatown of 15 minuten naar Bukit Bintang.
Naar Pasar Senir:
Neem de LRT (direct naast TBS) naar het LRT-station Masjid Jamek. Stap daar uit en stap over op Kelana Jaya LRT (station staat er bovenop). Het is slechts 1 halte vanaf daar naar Pasar Seni.
Naar KL Sentral:
Neem de LRT (direct naast TBS) naar het LRT-station Masjid Jamek. Stap daar uit en stap over op Kelana Jaya LRT (station staat er bovenop). Twee haltes verder is KL Sentral.
Als alternatief kunt u KTM Komuter-trein naar KL Sentral (pas op, want deze KTM-treinen rijden slechts om de 30 minuten).

Nb: De Ligh Rail Transit van Kuala Lumpur, kortweg LRT, is een openbaarvervoersdienst die twee belangrijke routes rijdt, de LRT-lijn Kelana Jaya van noord naar zuid (27 km) en de Ampang LRT line. De Kelana Jaya lijn rijdt tussen de Klang-vallei en Gombak (16 km van het stadscentrum).
De Ampang LRT rijdt van het noorden naar de voorsteden in het oosten.


Bustickets online bestellen:
 

 

 

    Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite