MALAYSIA
SITE

Tawau
-- Tawau
-- Tawau Airport
-- Tawau Bus Terminal
-- Tawau Ferry
-- Tawau Hotels
-- Tawau Hills Park
-- Tawau Tanjung Market
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tiger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

TAWAU

"De derde grootste stad van de staat Sabah, gelegen op het eiland Borneo. Het is een relatief nieuwe stad in MaleisiŽ, die in het begin van de jaren tachtig een hoge vlucht nam vanwege de hout- en cacaoteelt. Tawau is tegenwoordig een bruisende stad waar het een doorvoerpunt is naar alle naburige eilanden zoals de eilanden Sebatik, Nunukan, Tarakan, Jolo en Semporna."


Tawau.

Het district van Tawau is ťťn reusachtige plantage, die rubber, kopra, cacao en palmolie produceren. Deze plantages zijn gebouwd op vulkanische grond. Hout wordt gewonnen uit de toegankelijke delen van het oerwoud.
Het stadje Tawau was eens een klein vissersplaatsje en behoorde toe aan de Sultan van Sulu, totdat de (Britse) North Borneo Company het in 1878 in bezit nam. Het stadje ligt in de zuidoosthoek van Sabah op een uitgebreide strook land (zie foto). Het is tegenwoordig het administratieve en landbouwcentrum (palmolie, cacao, rubber en kopra) voor de gehele regio. Er is een mooie moskee en brede wegen met winkeltjes, die heerlijk in de schaduw liggen. De hawker stalletjes bij de zee serveren de heerlijkste visgerechten.
In de haven is er altijd een drukte van belang. Veel boten varen af en aan. De meeste schepen komen echter uit IndonesiŽ en de Filippijnen.
In termen van toerisme is Tawau op zichzelf geen belangrijke toeristische bestemming. Het is echter een populair doorvoerpunt voor toeristen die op weg zijn naar de stranden en koraalriffen voor de kust van het naburige district Semporna

 

Op de de vismarkt van de stad is het ook ook erg druk. De verse zeevis wordt er verhandeld en Bajau vrouwen bieden hun koopwaar aan: kleurrijke matten, hoeden en manden worden er verkocht.
Het Tawau Hill Park ligt op een heuvel. Hier heb je een prachtig uitzicht. Je kunt er picknicken, zwemmen en er is een heetwater bron.
De nieuwe Central Markt aan de  Jalan Dunlop, dichtbij de haven, is bekend om zijn garnalen en vissen.
Een interessante Street Market wordt elke zondagmorgen gehouden op de hoek van Jalan Apas en Jalan Kuhara.
De hawker stalletjes tegenover  Sabindo Complex aan de Jalan Chen Fook is zeer gewild bij de lokale bevolking.
 

Tawau
Tawau

Een bezoek aan het Teck Guan Cocoa Museum is een "must" wanneer je Tawau bezoekt. Van het begin af aan , voel je, dat je het koninkrijk van de cacao bent binnen gestapt. Je ruikt de heerlijke aroma. Het gebouw is gehuisvest in een oude cacoa- en chocoladefabriek. Er wordt geen toegangsprijs geheven in het Teck Guan Cocoa Museum.
Naast het museum is de fabriek die ruwe cacaobonen verwerkt tot cacaopoeder. Deze fabriek is ťťn van grootst in Zuidoost AziŽ en grootste in Oost MaleisiŽ. De deskundigen zeggen, dat uit de streek van Tawau de lekkerste cacaobonen komen van de gehele wereld.

Malaysia Airlines en AirAsia voeren dagelijkse vluchten uit naar Kota Kinabalu (45 minuten) en Kuala Lumpur (2 uur 45 minuten). Bovendien voert de regionale dochteronderneming van Malaysia Airlines, MASWings, vluchten uit naar Sandakan en de Indonesische stad Tarakan. De luchthaven ligt in Balung, 33 km ten oosten van het centrum van Tawau, langs de weg Tawau-Semporna. Hoewel de luchthaven geldautomaten en een geldwisselaar heeft, moet u er rekening mee houden dat de geldwisselaar relatief vroeg sluit en dat de geldautomaten niet altijd goed werken. Als u laat arriveert en van plan bent een taxi of bus te nemen, zorg er dan voor dat u tenminste genoeg Maleisische Ringgit heeft om uw reis te betalen.

 
Shan Shui Golf Resort
De vlucht van Kota Kinabalu naar Tawau duurt ongeveer 40 minuten. Sinds dat Air Asia met zijn vliegprijzen stunt, is deze golfbaan zeer populair geworden. Deze prachtige 18-hole Golf Course is ontworpen door Nelson & Haworth. Het wordt beschouwd als een meesterstuk onder de banen in Azie.
Waar de golfbaan nu ligt, was eens het oerwoud. Het is dus heel natuurlijk. Je ziet veel flora en fauna van Sabah op en naast de baan.
De golfbaan van Shui Shan is een droombaan voor iedere golfspelers, ongeacht op welk niveau je speelt.
De lengte en moeilijkheidsgraad van de golfbaan hebben een "rating van 74 en een slope van 143".
 

Tawau Golf
Golf Course

Madai Forest Reserve
Het Madai Forest reservaat heeft ťťn van de mooiste en dichtste van de tropische regenoerwouden. Het is ook een historische plek, want hier heeft men een de oudste nederzetting van Sabah gevonden.
De waterval van Madai ligt 98 km van Tawau langs de hoofdweg tussen Kunak en Lahad Datu. Er zijn bij deze waterval enkele faciliteiten: een kleedkamer, toiletten en een informatiecentrum.
De waterval valt beneden in een koele vijver van 12 bij 8 meter. Het is dus de ideale omgeving om eventjes te zwemmen en te picknicken.
In een kleine kalksteengrot, die bekend staat als de Madai Cave, worden nog eetbare zwaluwnesten gevonden. Deze grot bevindt zich op 6,5 km van de waterval.

Hotels in Tawau <klik>

Google

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite