MALAYSIA
SITE

Perak
-- Bukit Merah
-- Bidor
-- Gopeng/ Caves/Rafting
-- Gopeng/ Tea Valley
-- Ipoh
-- Kampar/ oude tinstad
-- Kuala Kangsar
-- Lumut
-- Mangrove/ K. Sepetang
-- Pangkor
-- Pangkor Laut
-- Pulau Jarak
-- Tapah/ to the Cameron
-- Taiping
-- Teluk Intan
-- The forgotten bridge
-- Tua Pek Kong Tempel
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Tapah

"Alle bussen vertrokken vanaf Tapah Bus Station in het centrum van Tapah Town. Deze reis duurde ongeveer 1 uur en 40 minuten met de krachtige Mercedez Benz-bus. Mooi landschap van bos, inheemse dorpen en theeplantages, die je tijdens de reis kunt verwachten. De weg is smal en veel scherpe bochten onderweg. De buschauffeur lijkt bekwaam en is echt bekend met de route."


Tapah, "the old trunk road" door het stadje.

Langs de snelweg ligt Tapah. Hier moet je eraf, nadat je tol betaald hebt, als je vanuit Kuala Lumpur komt en naar de Cameron Highlands wil. Een lange, mooie slingerende weg ligt voor je met heel veel bochten. Het is ťťn van de mooiste stukjes natuur, die te zien zult krijgen. Af en toe zie je langs de kant van de weg een stalletje, waar de Orang Asli vruchten (o.a. durian) en honing verkopen. Je moet beslist een keer stoppen en zo'n nederzetting van deze oorspronkelijke inwoners van MaleisiŽ gaan bekijken. De Orang Asli vindt het beslist niet vervelend. Het eerste plaatsje in de Cameron Highlands is Ringlet.

Tapah was vroeger een belangrijk plaatsje. Het ligt aan de oude snelweg (old trunk road) naar Ipoh, die plaats heeft moeten maken voor een mooie vierbaansweg (de NSE). Velen laten het plaatsje links liggen draaien direct de weg naar de Cameron op.
Het treinstation ligt ongeveer 10 km vanaf het centrum van Tapah. Het heet Tapah Road. Veel reizigers stapten op het station uit om vervolgens per bus door te reizen naar de Cameron Highlands. Het verdient de aanbeveling om eerst de aankomst- en vertrektijden van de trein na te kijken. Momenteel ligt de vertrektijd van de trein uit Kuala Lumpur omstreeks middernacht
Het busstation ligt in het centrum van de stad, vlakbij een fastfood restaurant. Hier vandaan kunt u gemakkelijk verder reizen naar de Cameron of naar Kuala Lumpur/ Penang, als u niet direct naar de Cameron reist.

 

Tegenwoordig is Tapah een rustig plaatsje aan de "old trunk road". Het is niet al te groot en de winkels zijn gelegen langs de oude snelweg, die door het dorp gaat. Het is nog steeds het centrum voor velen en het vertrekpunt naar de Cameron Highlands. Tapah is ook het administratieve centrum van deze streek van Perak, dat bekend staat als het district Batang Padang. De kantoren van het administratieve centrum zijn gevestigd in oude koloniale gebouwen.
De Batang Padang rivier stroomt door het plaatsje. Het is een modderige rivier, want het komt van de Cameron Highlands af en neemt veel klei mee naar beneden. Belangrijke naburige plaatsen zijn Kampar en Bidor.

Vlakbij Tapah bevindt zich de Lata Kinjang Waterval. Deze waterval komt van zo'n 265 meter hoogte naar beneden. Het is indrukwekkend om te zien. In het weekend zijn er veel dagjesmensen. Probeer op een doordeweekse dag er naar toe te gaan.
Je kunt hier picknicken, maar er zijn ook kleine restaurantjes waar je terecht kunt.
Het onderste gedeelte van de waterval is een beetje verborgen door de bomen. Er is een betegeld pad, dat je aan de linkerkant van het water omhoog brengt tot vlakbij de de waterval. Daar is een hangbrug, die je naar de plek brengt waar het water letterlijk, recht naar beneden valt.
Op de foto staat slechts een gedeelte van de waterval.

Het vertrekpunt naar de waterval zijn de tolkantoortjes, wanneer je van de snelweg komt. Als je betaald hebt, neem je de weg naar Tapah. In Tapah ga je rechtsaf, richting Kampar. Na 10 km naar het noorden gereden te hebben, zie je bordjes "Chenderiang".
Bij de volgende kruising zie je bordjes "waterval". Sla hier rechts af en je komt in een klein dorp terecht. In het centrum moet je linksaf. Dit is de weg naar Sungei Siput South, maar voordat je dit dorp bereikt, zie weer borden, die je naar de waterval wijzen.
xx

Kinjang Waterval

 

Voor hen, die van de Cameron Highlands komen en door willen reizen naar een andere bestemming, die je niet vanuit Tanah Rata kunt bereiken, is er in Tapah ook een busstation. Neem in Tanah Rata de lokale bus naar het busstation in Tapah. Enkele bestemmingen met vertrektijden:

Bestemming Vertrektijd: Reis duurt Prijs
       
Tapah - Kota Bharu 05.30 11 uur RM29,00
Tapah - Lumut 11.00 2Ĺ uur RM13,50
Tapah - Melaka 10.00 3Ĺ uur RM22,00
Tapah - Kuala Terengganu 09.00 9 uur RM40,00
Tapah - Kuantan 09.00 en 21.00 9 uur RM27,00
Tapah - Temerloh 09.00 en 21.00 7 uur RM25,00
Tapah - Singapore 10.00 en 10.30 en 21.30 10 uur RM46,00
Tapah - Cameron Highlands (Tanah Rata) 12.00   RM10,00

Alles is aan verandering onderhevig. Zo ook deze vertrektijden en prijzen.
Informeer een dag tevoren en controleer de tijden en de prijs.
Wil je zo vriendelijk zijn om mij de veranderingen te mailen?


Bus naar Penang vertrekt vanaf het busstation. De bus stopt nog in Ipoh en Butterworth.

xx

Tapah
Kruispunt in Tapah.

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite