MALAYSIA
SITE

Jungle
-- Belum Park
-- Endau Rompin
-- Gemas (Jungle Train)
-- Gua Musang - Raften
-- Gua Musang -Klimm.
-- Honingbeer -Sun Bear
-- Jerantut
-- Jungle Trein
-- Kancil (dwerghert)
-- Kenong Rimba Park
-- Kuala Gandah-Olifant
-- Kuala Lipis
-- Neusaap
-- Neushoorns
-- Neushoornvogel
-- Orang Asli
-- Orang Oetans
-- Silver Leaf Monkey
-- Sungai Ketiar -Olifant
-- Naar Taman Negara
-- Taman Negara
-- Taman Negara -rugzak
-- Taman Negara -Tahan
-- Taman Negara -Resort
-- Tasik Bera
-- Tasik Chini
-- Temerloh
-- Tijgers
-- Ulu Muda (Kedah)
-- Ulu Muda Tour
-- Vuurvliegjes
-- Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Taman Negara: Kuala Tahan
Ben van Wijnen

"Het is een ongerept regenwoud in originele staat. Ik ging voor natuurfotografie en ontdekte dat het een wonderland van entomologen was. Het zit vol met geweldige insectensoorten. Geweldige foto's. Zagen een paar boomslangen, apen maar niet veel vogels. Ik verbleef in Kuala Tahan en bezocht de jungle dagelijks gedurende 5 of 6 dagen. Ik ging alleen en voelde me overal veilig. Maar je moet een nachtwandeling maken met een gids. Er gaat een hele andere wereld open. Er zijn ook wandelpaden met en zonder de houten planken. Over het algemeen raad ik deze plek absoluut aan. Het is een fantastische ervaring. Ik ga volgend jaar weer terug!"


Het vertrek in Kuala Tembeling

Taman Negara is het meest uitgebreide, beschermde gebied van het ongerepte regenwoud in MaleisiŽ. Meer dan 1300 vierkante kilometer van de tropische jungle werd in 1925 aangewezen als de 'GUNUNG TAHAN GAME RESERVE ". Dit werd een nationaal park, toen de de drie Sultans van Pahang, Terengganu en Kelantan het bijzondere gebied zagen en zij noemden het in 1938 "KING GEORGE V NATIONAL PARK"; naar de Engelse koning.
Na de onafhankelijkheid werd de naam veranderd in Taman Negara. Het officiŽle doel van Taman Negara is "om dit stuk oerwoud voor altijd te gebruiken, voor bescherming en het behoud van de inheemse flora en fauna".  Taman Negara betekent niets anders, dan "Nationaal Park".

Wanneer je luxe van het Mutiara Taman Negara Resort overbodig vindt, is een verblijf in Kuala Tahan een goed alternatief. Hoe dan ook, het is veel goedkoper dan de Mutiara Resort.
Kuala Tahan is een klein plaatsje, dat tegenover het luxe resort ligt. De afstand tussen het resort en Kuala Tahan is hoogstens 100 meter, maar er ligt wel een rivier tussen. 
De NKS organiseert in Kuala Tahan het grootste deel van alles: excursies in Taman Negara , verblijf in Tahan e.d.
Ze hebben geen eigen boten, maar ze werken met wederzijds begrip samen met de dorpelingen.
Die beheren de boten en ze zijn betrouwbaar en professioneel. Daarom voeren zij ook alle excursies uit, die u in Taman Negara gaat maken.

xx

Vergeet niet, dat ze de beste zwemmers zijn. Hier langs de rivier leerden ze het en dit is de plek, waar ze geboren zijn. Ze zijn erg vriendelijk en hun houding is, dat de "klant altijd gelijk heeft".
Ik hoor altijd zeer positief berichten over de NKS en Kuala Tahan.

Hoe kom ik in Kuala Tembeling, want ik wil naar Taman Negara!

De shuttle bus van de NKS vertrekt vanaf het Mandarin Pacific Hotel , Chinatown - Petaling Street, Kuala Lumpur. De bus stopt 's middags in Jerantut, zodat de passagiers daar de lunch kunnen gebruiken. De reizgers moeten om 13.30 overstappen op een andere NKS bus en die vertrekt dan naar de Kuala Tembeling Jetty, waar de boot vertrekt naar Kuala Tahan.
Heb je in Jerantut nog vragen over de reis, aarzel dan niet om naar het NKS bureau te gaan in Hotel Sri Emas (Jerantut) voor eventuele hulp.
De bus vertrekt dagelijks om: 08:30 Je moet je om 7.30 uur aanmelden bij het NKS Office in Mandarin Pacific Hotel.
Kosten: RM75 per persoon enkele reis. In dit bedrag is de busreis en de bootreis inbegrepen.
Vanaf de Kuala Tembeling Jetty is het een mooie boottocht van 3 uur (ongeveer) op de Tembeling rivier naar het hoofdkwartier van het Park in Kuala Tahan.
De dagelijkse vertrektijden van de boten zijn van 9 tot 2 uur, behalve op vrijdag wanneer er slechts een boot vertrekt van 9 tot 14.30 uur. De kosten zijn dan ook RM75 per persoon voor een enkele reis.

Er rijdt ook een bus naar Kuala Tahan. Deze vertrekt vanaf Sri Emas Hotel in Jerantut. Je moet je hier melden bij het kantoortje van het NKS in het hotel. Een enkele reis met de bus naar Kuala Tahan kost RM25.

Vanaf het resort een kijkje op Kuala Tahan met zijn drijvende restaurantjes.

Als in het Mutiara Taman Negara Resort staat en je kijkt naar de overkant van de rivier (zo'n 50 meter breed), dan zie je het dorp Kuala Tahan. De rivier is de grens tussen het Nationale Park Taman Negara en de deelstaat Pahang.In het water liggen diverse drijvende restaurantjes. Dat is heel leuk om daar eens te eten. Vooral als er een groep Nederlandse toeristen in het restaurant van het resort zitten, bijvoorbeeld van FOX of De Jong. Je schaamt je dan een beetjes om je Nederlander-zijn. In mijn geval spraken ze nogal neerbuigend over de Maleiers.
Wat doe je dan?
Je ziet de drijvende restaurantjes aan de overkant. Je loopt naar beneden en voor RM1 is er een boot om je naar de overkant te brengen, waar je heerlijk in ťťn van deze drijvende restaurantjes kunt eten. De restaurantjes zijn door een zandoever gescheiden van het dorp. In het dorp vind je het NKS-bureau en verschillende chaletjes, die daar verhuurd worden.

Een kijkje vanaf Kuala Tahan. Ande overkant is de trap naar het resort.

De "drijvende restaurantjes" aan de rivier in Kuala Tahan verkopen geen bier.  In de avond is het heerlijk, koel dineren op ťťn van deze boten. De boten zijn niet allemaal restaurantjes. Er is ook een mini-supermarkt, een souvenirwinkel en een reisbureau van de NKS. Hier kunt u uw excursies in Taman Negara of naar de grotten reserveren. De auto's op het strand brachten dagjesmensen naar Taman Negara. Zij kopen een "permit" en moeten, dan de rivier oversteken en zijn dan in Taman Negara.

Wat kopen we? Souvenirs of doen we boodschappen?

Hieronder zie je enkele foto's van o.a. de chaletjes of Kuala Tahan, supermarkten en de weg naar Kuala Tahan.
Ik hoop je er een plezier mee te doen.

Map of Kuala Tahan
Map of Kuala Tahan (Jos Alblas)

 

 

Gemakkelijk boeken: Bus naar Taman Negara:

Klik op deze banner om te reserveren

xx

Gemakkelijk boeken: Trein Tickets
cheap booking
Klik op deze banner om te reserveren

 

    Ben van Wijnen

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite