MALAYSIA
SITE

Taiping
-- Taiping
-- Tekah Airstrip
-- Taiping Bukit Larut
-- Taiping Bus Station
-- Taiping Gevangenis
-- Taiping Heritage Trail
-- Taiping Hotels
-- Taiping Lake Gardens
-- Taiping Markt
-- Taiping Shopping
-- Taiping Zoo
-- Sepetang/ Mangrove
-- Perak
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 
 

TEKAH AIRSTRIP


Controll Tower

Ben van Wijnen

Tekah Airstrip (Taiping Airport) is de oudste landingsbaan van MaleisiŽ. Het werd in 1929 door de Britten gebouwd voor niet-militair gebruik. Samen met Alor Star Airport dat in hetzelfde jaar werd gebouwd, was het ťťn van de eerste luchthavens in MaleisiŽ.
De luchthaven was niet zo belangrijk in vergelijking met andere luchthavens die na de eerste in Taiping werden opgericht (Singapore, Selangor en Penang). De luchthaven werd gebruikt voor commerciŽle vluchten, voornamelijk door Britse officieren en Europese kooplieden, het diende ook als de landingsbaan voor de Royal Malaysian Air Force (RMAF).
Vanaf de luchthaven vloog men op Alor Setar, Penang en Kuala Lumpur. Terwijl de vlucht van Penang naar Singapore een tussenstop maakte in Taiping. De eerste luchtvaartmaatschappij van MaleisiŽ, de Wearne Air Service Company , vloog dagelijks naar Taiping om kranten voor de stad te bezorgen. Na het einde van de Japanse bezetting werden de vluchten naar andere Maleisische staten geannuleerd en verzorgde de luchthaven alleen vluchten naar andere luchthavens binnen de staat Perak. Alleen de luchthaven van Ipoh kreeg toestemming om vluchten naar andere staten te verzorgen.
De luchthaven verwierf ook bekendheid door de beroemde Amerikaanse vlieger Amelia Earhart in 1937, toen ze met navigator Fred Noonan een wereldvlucht maakte, die haar noodlottig werd. Amelia Earhart vloog tussen Thailand en Singapore en kreeg toestemming om te landen op de luchthaven van Taiping werd op 7 juni 1937. Ze moest halverwege benzine bijtanken. Later op weg van Nieuw Guinea naar Howland Island in de Stille Oceaan is ze neergestort. Het vliegtuig, een Lockheed Electra 10E, is nooit gevonden.
Jarenlang heeft de verdwijning van Earhart vele theorieŽn voortgebracht.

 


Amelia Earhart

xx

De luchthaven was belangrijk in de geschiedenis van MaleisiŽ, toen Soekarno en Mohammad Hatta, later de president en vicepresident van IndonesiŽ, op 12 augustus 1945 op de luchthaven landden voor een ontmoeting met Dr.Burhanuddin al-Helmy en Ibrahim Yaakub om te praten over de mogelijkheid om MaleisiŽ te laten aansluiten bij IndonesiŽ, wanneer IndonesiŽ onafhankelijk zou worden. MaleisiŽ zou dan onderdeel worden van ťťn groot IndonesiŽ met ťťn en dezelfde taal: Bahasa. De bijeenkomst werd georganiseerd door Japanse legerofficieren tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis wijst uit, dat samengaan gelukkig niet is gebeurd.

De landingsbaan (1,3 km) op de luchthaven is te kort om de grotere vliegtuigen te laten landen of vertrekken. De luchthaven in Assam Kumbang vlakbij Taiping is in verval geraakt. Verwaarloosd, met slechts een zeer minimaal onderhoud, het gras op de startbaan wordt nog steeds gemaaid. Het hek om het vliegveld is hier en daar kapot. De luchthaven bestaat niet meer. De Airstrip is er echter nog wŤl. Deze wordt zo nu en dan gebruikt voor skydiving. Met een parachute kun je dan aan elkaar gekoppeld (tandem skydiving) of niet naar beneden springen.
Beweringen dat de Taiping Aerodrome verkocht zou zijn om plaats te maken voor woningbouwprojecten, zijn waar. Een deel van de luchthaven is verkocht aan een projectontwikkelaar. Men vindt echter, dat de luchthaven van Taiping koste wat kost moet worden beschermd en hersteld voor adaptief hergebruik met de nadruk op erfgoedtoerisme.


Flemington Hotel

Gunstig gelegen in Taiping aan de Lake Gardens, is het Flemington Hotel een goede uitvalsbasis om deze levendige stad te ontdekken. Vanuit dit hotel kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Voor mensen die er op uit willen, bevinden de attracties Taiping Lake Gardens, Bukit Larut, Mangrove bossen, vuurvliegjes, of het vogelreservaat Kuala Gula zich op korte afstand.
Bij het Flemington Hotel staan de excellente dienstverlening en superieure faciliteiten garant voor een onvergetelijk verblijf. Voor het comfort en gemak van de gasten heeft het hotel restaurants, lift, bar aan het zwembad op het dak, bar, Wi-Fi in de kamer en openbare ruimtes.
Alle accommodaties beschikken over doordachte voorzieningen om een ongeŽvenaard gevoel van comfort te garanderen. Het hotel biedt vele unieke recreatiemogelijkheden zoals de Lake Gardens (50 meter), zwembad (voor kinderen), zwembad (buiten), beide op het dak. Wat de reden van uw bezoek ook is, het Flemington Hotel is een uitstekende keuze voor uw verblijf in Taiping.

Meer informatie en foto's: Flemington Hotel |klik nu|


 

 

Google

 

 

 Ben van Wijnen

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite