MALAYSIA
SITE

Taiping
-- Taiping
-- Tekah Airstrip
-- Taiping Bukit Larut
-- Taiping Bus Station
-- Taiping Gevangenis
-- Taiping Heritage Trail
-- Taiping Hotels
-- Taiping Lake Gardens
-- Taiping Markt
-- Taiping Shopping
-- Taiping Zoo
-- Sepetang/ Mangrove
-- Perak
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 
 

TAIPING LAKE GARDENS

Ben van Wijnen

The Lake Gardens of Taipingwas oorspronkelijk een terrein met mijnputten (dagbouw). Deze putten liepen na gebruik vol met regenwater en waren zodoende kleine meertjes. In 1880 wilde men van het terrein met meertjes een openbare tuin maken. Het idee van een openbare tuin was het geesteskind van kolonel Robert Sandilands Frowd Walker.
De tuin is verder ontwikkeld door Charles Compton Reade, die ook verantwoordelijk was voor de planning van de Tuinstad Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur vind je ontzettend veel groene gebieden. De verlaten tinmijngrond werd geschonken door de rijke tinmijnwerker en rubberplanter Chung Thye Phin om als recreatiepark voor iedereen te dienen. In 1884 werden de Lake Gardens aangeplant met grassen, bloemen en bomen; een deel van de Lake Gardens was omheind om stieren buiten te houden.
Prachtige regenbomen, waarvan vele meer dan 100 jaar oud, omlijnen het meer langs de Jalan Pekeling, met gigantische takken die zich over het water en de weg uitstrekken en die schaduw en een vredige sfeer bieden voor wandelaars.
Eťn van de meest aangename aspecten van de tuinen is, dat Lake Gardens niet zijn omgeven door muren of hekken, maar in plaats daarvan naadloos opgaan in de stad Taiping en overgaan in aangrenzende attracties zoals de dierentuin van Taiping. Veel inwoners van Taiping komen elke ochtend naar de Lake Gardens, wanneer het weer het koelst is, voor hun dagelijkse aerobe oefeningen, wandelen of joggen. Ook laat in de middag is een populaire tijd om de Lake Gardens te bezoeken.

Er zijn tien schilderachtige meren en vijvers, een Lotus-zwembad, charmante bruggen, jogging- en reflexologiepaden, allemaal omgeven door tropische planten, bloemen, bomen en dieren in het wild. De weg langs Lake Gardens wordt overschaduwd door rijen angsenabomen (regenbomen), die met onregelmatige tussenpozen uitbarsten met bloesems, geler dan die van de Gouden Regen. Deze regen valt als gouden sneeuw op de straten, wat een tapijt oplevert, dat geschikt is voor een sultan, want geel is de koninklijke kleur in het Oosten. Met zijn gouden sneeuw verspreidt de angsena een bijna overweldigende geur, nog zoeter dan de geur van de pinangbloesem.
Er zijn enkele statige, oude particuliere en overheidswoningen in de buurt van de tuinen; onder hen bevindt zich de Old Residency (de thuisbasis van de secretaris van de resident), het Rajaís House op de kruising van Birch Road en Residency Road en de residenties van de legerofficieren op Batu Tugoh Road. De tuinen waren zo opvallend, dat ze veel reizigers zich aangetrokken voelden om over hun schoonheid te schrijven. Direct in buurt vind je Maxwell Hill (Bukit Larut), dat een ideale plek voor jungletochten en waar je ook kunt kamperen. Met deze heuvels van Bukit Larut op de achtergrond zijn er maar weinig plaatsen in MaleisiŽ die de pracht van de Lake Gardens kunnen evenaren.Flemington Hotel

Gunstig gelegen in Taiping aan de Lake Gardens, is het Flemington Hotel een goede uitvalsbasis om deze levendige stad te ontdekken. Vanuit dit hotel kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Voor mensen die er op uit willen, bevinden de attracties Taiping Lake Gardens, Bukit Larut, Mangrove bossen, vuurvliegjes, of het vogelreservaat Kuala Gula zich op korte afstand.
Bij het Flemington Hotel staan de excellente dienstverlening en superieure faciliteiten garant voor een onvergetelijk verblijf. Voor het comfort en gemak van de gasten heeft het hotel restaurants, lift, bar aan het zwembad op het dak, bar, Wi-Fi in de kamer en openbare ruimtes.
Alle accommodaties beschikken over doordachte voorzieningen om een ongeŽvenaard gevoel van comfort te garanderen. Het hotel biedt vele unieke recreatiemogelijkheden zoals de Lake Gardens (50 meter), zwembad (voor kinderen), zwembad (buiten), beide op het dak. Wat de reden van uw bezoek ook is, het Flemington Hotel is een uitstekende keuze voor uw verblijf in Taiping.

Meer informatie en foto's: Flemington Hotel |klik nu|


 

 

Google

 

 

 Ben van Wijnen

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite