MALAYSIA
SITE

Taiping
-- Taiping
-- Tekah Airstrip
-- Taiping Bukit Larut
-- Taiping Bus Station
-- Taiping Gevangenis
-- Taiping Heritage Trail
-- Taiping Hotels
-- Taiping Lake Gardens
-- Taiping Markt
-- Taiping Shopping
-- Taiping Zoo
-- Sepetang/ Mangrove
-- Perak
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

TAIPING
Heritage Trail

Ben van Wijnen

"Eens een mijnstad, die van 1875 - 1937 de hoofdstad van Perak was, was Taiping ook een van de eerste steden die in MaleisiŽ werden gevestigd. Natuurlijk heeft het veel historische gebouwen, of het nu door de Britten voor gemeentelijk gebruik is gebouwd of door de verschillende gemeenschappen in Taiping. Veel van deze gebouwen zijn meer dan 100 jaar oud en zijn ook de 'primeurs' die in MaleisiŽ worden gebouwd. Bijvoorbeeld het eerste treinstation, het eerste postkantoor, de "Wet Market" en nog veel meer."


Schapen, runderen en kippenmarkt/p>

 

 1. De oude markt bevindt zich in het winkelgebied in het centrum van de stad. Als je van de snelweg komt, dan kun je het niet missen. Er zijn twee markten, die afzonderlijk werden gebouwd en gescheiden door de Kota Road. De Oude Markt werd gebouwd in 1884 en de Nieuwe Markt in 1885. Beide gebouwen werden gebouwd met houten pilaren, betonnen plaat en ijzeren dak. Deze markten hebben twee verschillende functies, ťťn als een "dry market" en de andere als een "wet market". Tijdens de hoogtijdagen waren deze markten gevuld met verse groenten, vis en vlees, bijna alles wat wordt gemaakt, is hier beschikbaar.

 2. Het Town Rest House bevindt zich op Jalan Stesyen. Het was ooit de residentie van de gouverneur en werd gebouwd in 1870. Dit majestueus uitziende gebouw accentueert de vooroorlogse architectuur met Victoriaanse bogen. Het nog steeds bestaande gebouw is nog steeds in zijn oorspronkelijke vorm sinds 1870, zonder restauratie- of renovatiewerkzaamheden. Later werd het een rusthuis voor Britse officieren en het is nog steeds een opmerkelijk herkenningspunt en een comfortabel verblijf voor vermoeide reizigers. Het 139 jaar oude gebouw functioneert nog steeds als gastenverblijf in Taiping.

 3. St Louis Church Pater Louis Marie Duvelle zag dat de katholieke bevolking in het jaar 1897 steeds toenam. Hij startte daarom een nieuwe parochie om in het bijzonder tegemoet te komen aan de behoeften van de Tamil-sprekende katholieken. Zo startte de parochie St. Louis. De St Louis Kerk werd gebouwd en ingezegend op 5 november 1899. Dit gebouw wordt nu gebruikt als Parochiezaal. Het huidige kerkgebouw van St. Louis werd zo'n 59 jaar geleden in 1938 gebouwd.

 4. De Clock Tower of Taiping is een opmerkelijk monumentaal gebouw in Taiping. Het werd bijna afgebroken, maar uiteindelijk werd het bewaard als een belangrijke geschiedkundig gebouw van het kleurrijke verleden van Taiping.
  De oude klokkentoren van Taiping werd gebouwd in het jaar 1881. Oorspronkelijk gebouwd van hout, maar later werd de structuur negen jaar later in 1890 herbouwd met bakstenen. Het eigenlijke gebouw van de Taiping Clock Tower had de vorm van een vierkant fort, waarvan een deel inmiddels is gesloopt. Tussen 1908 en 1950 werd het Taiping Clock Tower-gebouw gebruikt door de stadspolitiebureau en door de brandweer. Daarna stond het lange tijd leeg, tmaar onlangs werd het als Taiping Visitor Information Centre in gebruik genomen.
  De rode telefooncel bij de ingang is een standaard openbaar kenmerk uit de oude tijden van het Britse Rijk.

 5. De Old Saints Church staat trots langs de weelderige met bomen omzoomde hoofdstraat "Taming Sari". De kerk bevindt zich in een nostalgisch deel van de stad Taiping.
  De kerk met zijn bescheiden houten gevel en bescheiden aangrenzende begraafplaats vertellen weinig van het glorieuze verleden en betekenis. De houten kerkstructuur is gemaakt van meranti-panelen met hardhouten kozijnen en een schilderachtige louvredeuren met vier buisvormige bellen.
  De 120 jaar oude All Saints-kerk in Taiping is de eerste anglicaanse kerk in de Federale Maleisische Staten. Het werd lang geleden in 1886 ( hoewel het werd ingewijd in 1887). Op de begraafplaats zijn prachtig bewerkte grafstenen te zien van Europese kolonisten en jonge militairen, die alhier gestorven zijn.
  Misschien is het meest opvallende kenmerk van de kerk het glas-in-loodraam, dat in 1911 is geÔnstalleerd. Verbazingwekkend, hoe het kunstwerk intact is genleven, het "overleefde" de oorlog. All Saints is ťťn van de weinige kerken die nog steeds een pijporgel gebruiken - een onschatbare antiek instrument. Het wordt alleen gebruikt bij speciale gelegenheden.

 6. Perak's oudste stenen moskee staat in Taiping. Het werd gebouwd in 1897. De oude Kota-moskee was een Hanafi-sekte-moskee, die werd gebruikt door de Indiase moslimgemeenschap. De architectuur is uniek, omdat het een zeszijdige gevel heeft. In het begin van de 20e eeuw werd het overgedragen aan de Maleisische gemeenschap en werd het een 'Maleise moskee' (Masjid Melayu) genoemd.

 7. Het Governments Kantorengebouw is een imposant Victoriaans kantorenblok en werd in 1898 gebouwd. Het portretteert een zeer fijne en goed ontworpen architectuur. Tegenwoordig zijn het de Kamers van de Raad van State en de kantoren voor de afdelingen Staatssecretariaat, Bodemschatten, Onderzoek, Onderwijs en Bos. Het gebouw huisvest ook het kantoor van het district Larut-Matang.

 8. Het Taiping museum wordt momenteel gerenoveerd en er is slechts een klein gedeelte open voor het publiek. Het Taiping Museum - de oudste van het land - is een fascinerende plek om te bezoeken met zijn verschillende kunstvoorwerpen en tentoonstellingen. Het museum werd opgericht in 1883 op voorstel van Sir Hugh Low, de Britse resident van Perak, die aanvankelijk twee kamers in een overheidsgebouw voor de exposities toewees.
  Het huidige gebouw zelf is 100 jaar oud, met een bibliotheek en verschillende galerijen om de volgende exposities te huisvesten:

  • De geschiedenis van Larut en Matang

  • Traditionele kostuums uit Perak en van het koninghuis van Perak

  • Natuur geschiedenis - dieren, vogels, insecten

  • Lokale vruchten en kruiden

  • Cultuur

  • Oorspronkelijke bevolking

  • Keramiek


  Clock Tower

  Flemington Hotel

  Gunstig gelegen in Taiping aan de Lake Gardens, is het Flemington Hotel een goede uitvalsbasis om deze levendige stad te ontdekken. Vanuit dit hotel kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Voor mensen die er op uit willen, bevinden de attracties Taiping Lake Gardens, Bukit Larut, Mangrove bossen, vuurvliegjes, of het vogelreservaat Kuala Gula zich op korte afstand.
  Bij het Flemington Hotel staan de excellente dienstverlening en superieure faciliteiten garant voor een onvergetelijk verblijf. Voor het comfort en gemak van de gasten heeft het hotel restaurants, lift, bar aan het zwembad op het dak, bar, Wi-Fi in de kamer en openbare ruimtes.
  Alle accommodaties beschikken over doordachte voorzieningen om een ongeŽvenaard gevoel van comfort te garanderen. Het hotel biedt vele unieke recreatiemogelijkheden zoals de Lake Gardens (50 meter), zwembad (voor kinderen), zwembad (buiten), beide op het dak. Wat de reden van uw bezoek ook is, het Flemington Hotel is een uitstekende keuze voor uw verblijf in Taiping.

  Meer informatie en foto's: Flemington Hotel |klik nu|

 

Google

 

 

 Ben van Wijnen

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite