nl. Tabin Wildlife Reserve

 


MALAYSIA
SITE

Lahad Datu
-- Lahad Datu
-- Lahad Datu Airport
-- Lahad Datu Hotel
-- Danum Valley
-- Madai Caves
-- Neushoorn Centrum
-- Tabin Wildlife Reserve
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 TABIN WILDLIFE RESERVE

"Dag en nacht klinkt Tabin met een miljoen geluiden van zijn lokale bewoners. Het echoot met een chaotische opera, begeleid door de beklijvende roep van gibbons, het geroezemoes van onzichtbare insecten, het koor van zingende vogels en meer. In de vroege ochtenden, de late namiddagen en vooral na een bijzonder hevige regenbui wordt een muzikaal optreden opgevoerd door de kleurrijke gevleugelde bewoners van het reservaat."

Tabin Wildlife Reserve ligt in de de jungle ongeveer 50 km ten noordoosten van de stad Lahad Datu, in het centrum van het schiereiland Dent. MASWings verzorgt dagelijkse vluchten van Kota Kinabalu naar Lahad Datu.
Het reservaat is toegankelijk via een deels verharde en onverharde weg. Er is één resort in het reservaat. Je kunt het best een georganiseerde reis nemen naar Tabin Wildlife Reserve. Het resort organiseert om 08.00 uur en 12.00 uur geplande transfers van Lahad Datu naar Tabin. De transfer van Tabin naar Lahad Datu vertrekt om 13.30 uur vanuit het resort en arriveert om 15.00 uur in het stadscentrum van Lahad Datu. Ongeplande transfers brengen extra kosten met zich mee. De rit van Lahad Datu naar het resort duurt ongeveer 75 minuten. Kom je vanuit Sandakan of Tawau dan is het 4 uur, vanuit Sukau is het 2 uur rijden. Vanuit Semporna is het 3.15 uur

Tabin is een beschermd gebied, voornamelijk vanwege het bestaan van drie van de grootste zoogdieren die in Sabah zijn gevonden: de Borneo Pygmee-olifant, Sumatraanse neushoorn en Banteng (een soort wild vee). De olifantenpopulatie is geraamd op 120-300 dieren. Negen soorten primaten leven er in Tabin, namelijk de orang-oetan, Borneose gibbon, red, silvery and gray langurs (apen), westelijke spookdier (tarsier - een van de kleinste apen), langzame lori, langstaartmakaak en varkensstaartmakaak.
Het grootste roofdier dat in Tabin wordt gevonden, is de Sunda nevelpanter. Hoewel waarnemingen van deze fantastische kat zeldzaam zijn, is het vrij normaal om luipaardkatten en civetkatten te zien.

xx

Tabin Wildlife Reserve herbergt een verbazingwekkende verscheidenheid aan vogels. Tot op heden zijn er in Tabin meer dan 300 vogelsoorten geregistreerd, waaronder acht soorten neushoornvogels en enkele zeldzame soorten. Met zijn rijke biodiversiteit is het niet verwonderlijk dat Tabin Wildlife Reserve een reputatie heeft opgebouwd als een uitstekende plek voor natuuractiviteiten, met name het observeren van dieren in het wild. Het scala aan activiteiten omvat jungle trekking, 4WD nachtsafari's, nachtwandelingen, wildlife spotten en vogels kijken.


Er zijn 9 trekkingroutes en een aantal reservewegen die worden gebruikt voor nachtsafari's met vierwielaandrijving. Het langste pad is de Gibbon Trail (2,8 km) die van het resort naar de Lipad-waterval leidt. Een “trail” is een uitgezet pad. Je mag echter alleen met een gids de paden op. De andere routes zijn: 

  • Gibbon Trail (2,8 km)

  • Raleigh Trail (2,5 km)

  • Elephant Trail (2,2 km)

  • Rhino Trail (1,8 km)

  • Otters Loop (1,2 km

  • Samber Deer Trail (1,2 km

  • Mud Volcano Trail (0,7 km

  • Otters Trail (0,6 km

  • Mouse Deer Trail (0,5km


  • Je mag echter alleen met een gids de paden op.

xx

Uniek aan dit beschermde gebied is het bestaan van zeven actieve moddervulkanen. De zeven moddervulkanen in Tabin (sommige zo groot als een voetbalveld) zijn belangrijke drinkplaatsen voor de natuur in het gebied vanwege het hoge mineraalgehalte. Wilde dieren bezoeken de moddervulkanen vaak in de vroege ochtenden en laten hun tussenstop achter in de vorm van pootafdrukken op de zachte grijze modder.
Er is een uitkijktoren bij de Lipad-moddervulkaan en de meeste tours bezoeken het gebied om te zoeken naar dieren in het wild of om te zoeken naar voetafdrukken van dieren in de modder.
Natuurlijke moddervulkanen zijn een belangrijke natuurlijke attractie voor dieren, die op zoek zijn naar zout, en deze zijn een bonus geworden voor bezoekers die wilde dieren komen zien.

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciële site bestaan.

Tabin Wildlife Resort

Of u nu een toerist bent of een zakelijke reiziger, Tabin Wildlife Resort is een uitstekende accommodatie tijdens een bezoek aan Lahad Datu. Vanaf hier kunnen gasten genieten van eenvoudige toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft. Voor mensen die er op uit willen zijn Tabin Wilde dieren reservaat slechts enkele van de attracties die beschikbaar zijn voor bezoekers.
Bij het Tabin Wildlife Resort staan de excellente dienstverlening en superieure faciliteiten garant voor een onvergetelijk verblijf. Dit hotel beschikt over vele faciliteiten die zelfs de meest veeleisende gasten zullen overtuigen.
Treed binnen in één van de 20 uitnodigende kamers en ontvlucht de dagelijkse stress met een breed scala aan voorzieningen, zoals rookvrije kamers, airconditioning, bureau, balkon/terras, ventilator. De complete lijst met recreatiemogelijkheden is beschikbaar in het hotel, inclusief tuin. Met een ideale locatie en bijpassende faciliteiten, is het Tabin Wildlife Resort voor veel gasten precies wat zij zoeken.

Meer informatie en foto's: Tabin Wildlife Resort |klik nu|

Google

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite