MALAYSIA
SITE

Kuantan
-- Kuantan
-- Kuantan Express Bussen
-- Kuantan Hotels
-- Kuantan Kaart
-- Teluk Chempedak
-- Bukit Gambang (Kuantan)
-- Cemerung Waterval
-- Cherating
-- Cherating Hotels
-- Sungai Lembing
-- Pahang
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Sungai Lembing


"Sungai Lembing Mining ligt ongeveer 29 km van Kuantan. Het stond ooit bekend als de diepste en langste ondergrondse mijn in de wereld. Mijn grootvader en mijn andere familieleden werkten hier. Voor mij is dit de eerste keer, dat ik deze mijn bezoek. Dus, het raakt mijn hart. . . Ik heb altijd geluisterd naar hun verhalen over deze plek, toen ik was een kind. Nu ben ik hier. . en kan tenminste terugkijken, wat ze hebben ervaren. .

Het Sungai Lembing Museum werd opgericht ter herinnering aan de gloriedagen van het gebied. Het was eens de rijkste producent van tin ter wereld. Er zijn vele attracties in de omgeving. Een dierenfarms, watervallen, Mount Tapis Recreatiepark de Chara's Cave Sleeping Boeddha, Panorama heuvel etc. Gewoon een paar om te noemen.
Als u wilt genieten van lokale gerechten, vergeet dan niet om 'mee jawa' te eten. Dat is zo lekker".  Sungai Lembing

Sungai Lembing is een mijnstadje vlakbij Kuantan, waar een tinmijn was. In West MaleisiŽ werd tin gewonnen bij dagbouw. Dagbouw is een vorm van mijnbouw, waarbij de delfstoffen in een groeve worden afgegraven aan de oppervlakte. Daarom is de aantasting van het landschap bij deze wijze van ontginning erg groot, in tegenstelling tot gesloten mijnen. Een voorbeeld hiervan zijn de meren bij de Mines (Kuala Lumpur) en de meertjes bij Kampar.
In Sungai Lembing had men een "gesloten mijn", een ondergrondse tinmijn, die nog steeds te bezoeken is.

"Sungai" betekent in het Maleis "rivier". "Lembing" betekent "speer". De legende vertelt van een plaatselijke heerser, die een visioen had van een speer in de nabijgelegen rivier. Hij noemde dit stadje naar zijn visioen.

Rond 1860 was Sungai Lembing reeds een belangrijke producent van tin. In de jaren 1880 ontwikkelde de stad Sungai Lembing zich sterk, want de Britten maakten er een echte industrie van. De geschiedenis van de mijnbouw gaat echter veel verder terug.
Veel later, in 1891 werd de Pahang Consolidated Company Limited (PCCL) opgericht. Deze stond onder Britse controle en men kreeg een huurovereenkomst voor 120 jaar om de mijn te ontginnen. De PCCL beheerde de mijn van 1906 tot de opheffing in 1986. Dit was het jaar, dat de wereldprijzen voor tin ineenstortten.
De mijnen werden dus gesloten vanwege hoge operationele kosten en lage opbrengsten, maar tijdens hun hoogtijdagen behoorden ze tot de grootste en diepste mijn ter wereld. De totale lengte van de tunnel is 322 km, met een diepte tussen 610 m en 700 m. Een museum voor de tinmijnindustrie werd in 2003 geopend. Het museum is gevestigd in een oude bungalow, die ooit werd gebruikt door de mijnbeheerder. Het museum geeft meer inzicht in de mijnbouw. Zo zijn info boards, mijnwerkers (etalagepoppen), boormachines, treintjes, en interactieve tentoonstellingen.

 


De Tinmijn

 

Tegenwoordig is de stad Sg Lembing in verval, hoewel het ooit ťťn van de rijkste steden van Pahang was. Het stond bekend als het "El Dorado van het Oosten". In de jaren veertig werkten ongeveer 1400 mensen in de mijn. Tegenwoordig zijn veel van de houten winkeltjes gesloten en mensen trekken weg. De stad ligt aan de rivier en de hoofdstraat op de rechteroever is een laan met majestueuze bomen. Aan het einde ziet een oud houten gebouw uit op de padang, waar cricketwedstrijden en andere sociale activiteiten werden gehouden.

Vlakbij Sungai Lembing ligt Bukit Panorama, een populaire plek om de zonsopgang te bekijken. Ongeveer 16 km van Sg. Lembing is Gunung Tapis Nature Park, waar je kunt kamperen, vissen en de stroomversnellingen kunt fotograferen. De Gunung Tapis (berg) is 1512 m hoog. Op weg naar Sg. Lembing in het gehucht Panching [2] is Gua Charas, een tempelgrot die een populaire toeristische attractie is, net als de Sungai Pandan-waterval, die op 29 km van Kuantan ligt.


Het Museum

 

 


Xcape Resort

Xcape Resort at Sg. Lembing, gebouwd in 2014, is een aanwinst voor Sungai Lembing en een slimme keuze voor reizigers. Gelegen op 49.8 km van het hart van de stad, bevindt dit 2-sterren hotel zich op een excellente locatie met de grootste attracties binnen handbereik. Dankzij de praktische locatie liggen alle belangrijke trekpleisters in de buurt van het hotel.
Het Xcape Resort at Sg. Lembing biedt een onberispelijke service en alle essentiŽle voorzieningen om reizigers een plezierig verblijf te bieden. Terwijl u verblijft in deze geweldige accommodatie, geniet u van faciliteiten als familiekamer, barbecuefaciliteiten, restaurant, tours, winkels.
Alle accommodaties beschikken over doordachte voorzieningen om een ongeŽvenaard gevoel van comfort te garanderen. Het hotel biedt fantastische faciliteiten, inclusief vissen, tuin, zodat u kunt onthaasten na een bezige dag in de stad. Als u zoekt naar comfort en gemak in Sungai Lembing, dan is het Xcape Resort at Sg. Lembing uw thuis ver weg van huis.

Meer informatie: Xcape Resort |klik nu|

 


Kuala Lumpur - Kuantan - Bustickets:

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite