MALAYSIA
SITE

Penang
-- Air Hitam Dam
-- Balik Pulau
-- Batu Ferringhi
-- Batu Maung
-- Botanic Gardens
-- Bussen Penang
-- Busstation Sg Nibong
-- Cheong Fatt Tze
-- Chowrasta Bazaar
-- Clocktower
-- Escape Pretpark
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen op Penang
-- Fort Cornwallis
-- George Town
-- George Town-kaart
-- Gertak Sanggul
-- Hard Rock Hotel
-- Hawker Stalls
-- Hawker Centre
-- Hop-0n Hop-off Bus
-- Hotels
-- Hotel Reserveren
-- Jelutong
-- Kapitan Kling Moskee
-- Kek Lok Si
-- Kerachut - turtles
-- Kerachut - foto's
-- Khoo Kongsi
-- Komtar
-- Kuan Yin
-- Liggende Boeddha
-- Massage strand
-- Monkey Beach
-- Pasar Malam
-- Penang Hill
-- Penang Wegenkaart
-- Pulau Jerejak
-- Pulau Payar
-- Pulau Payar - duiken
-- Saint Anne's Church
-- Satelliet foto
-- Shopping
-- Slangentempel
-- Spice Garden
-- Stoepa's Penang Hill
-- Straits Quay
-- Swettenham Pier
-- Tanjung Bungah
-- Teluk Bahang
-- Vleermuizentempel
-- Vlooienmarkt
-- Wandelen in G'town
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Straits Quay

Ben van Wijnen


De jachthaven (Marina)
 
 


Straits Quay is Penangs eerste jachthaven met hotel en winkelcentrum. Het is gemaakt met het idee van 'living by-the-sea'. En dit wordt tot leven gebracht. De jachthaven met zijn boten doet Zuid-Europees aan.
Straits Quay is gebouwd op een opgespoten stuk land aan de noordzijde van het eiland en ligt aan de buitenkant van Georgetown, nabij het plaatsje Tanjong Tokong. Dit opgespoten, nieuwe stuk grond wordt Seri Tanjung Pinang genoemd.
Het gebied ontwikkeld zich zeer snel. In de wijk rondom de jachthaven bevinden zich prachtige laaggebouwde huizen, terwijl direct aan de jachthaven mooie (hoge) gebouwen zijn verrezen. Op de onderste twee verdiepingen van deze gebouwen rond de haven bevindt zich een uitgebreide mix van winkels en attracties - van boetieks tot bistro's, visrestaurants tot cafés, bars. Je kunt hier heerlijk eten op de terrasjes onder de bomen: van Chinees tot Italiaans en van vis tot vlees. Er zijn bekende cafés zoals Dôme en Starbucks. Er is voor iedereen dus wel iets van zijn gading.
In de haven liggen jachten en zeilboten. Er is een brede promenade, een centrum voor podiumkunsten, een leercentrum en er vaart een watertaxi naar het centrum van Georgetown. Deze watertaxi meert aan bij het Eastern en Oriental Hotel (E&O), wat ook eigenaar is van de gebouwen rond de Marina (jachthaven). De watertaxi wordt "waterlimousine" genoemd.


Uitzicht op George Town

De combinatie met een spectaculair uitzicht op de Andaman Zee en de skyline van Georgetown is prachtig. Straits Quay is een must-visit voor de lokale bevolking en toeristen. De feestelijke Zuid-Europese jachthaven is nergens anders meer te vinden in Maleisië. In de jachthaven kunnen 40 boten met een lengte van 10 - 25 meter aanmeren en dan kunnen ze beschikken over water, elektriciteit en wifi. De vaargeul is uitgediept tot 3 meter.
In het Boater's Centre bevinden zich de toiletten en de doucheruimtes.

Straits Quay heeft een breed scala aan winkels met internationale modemerken. Maar er is ook een Factory Outlet Store (FOS) op de eerste etage, waar men bekende merkkleding tegen aangename prijzen kan kopen. Er zijn winkeltjes te ontdekken.
Het winkelcentrum is klein en wordt niet druk bezocht. Het daarom een verademing om hier aan de rustige haven even bij te komen van het drukke leven in de stad. In het weekend is er Straits Quay's Weekend Markt op Market Street. Er zijn dan diverse kraampjes, waar men uit allerlei snuisterijen kan kiezen. De nadruk ligt bij Straits Quay niet op het winkelen. Daarvoor is dit veel te klein. De nadruk van Straits Quay ligt op having-a-good-time.
Er zijn vragen over de bestaansreden van dit winkelcentrum. Voor wie is het gebouwd? Het lijkt tegemoet te komen aan mensen, die in bistro's willen eten, of aan dames, die geld uitgeven aan boutiquejurken en spabehandelingen.

Boven de Straits Quay zijn luxe appartementen, die de Suites @ Straits Quay worden genoemd. Zij worden beheerd door de organisatie van het E&O Hotel. Men kan deze appartementen huren.
De bezoekers van de Straits Quay Marina kunnen ook een boottochtje boeken bij Blue Whale cruises, of het nu om gewoon genieten van het uitzicht op het eiland is, of een uitstapje naar één van de naburige eilanden.
Er is een bus, die langs alle strandhotels rijdt om bezoekers op te halen. De bus is gratis. Deze bus rijdt van 's morgens 10 uur tot 's avonds 10 uur. Men kan er ook met een Rapid bus nr. 102 komen. Hiervoor moet je een klein bedrag betalen.  

 


De Watertaxi naar het E&O Hotel

xx


Adres:
3A-G-1, Straits Quay,
Jalan Seri Tanjung Pinang,
Tanjung Tokong,
10470, Pulau Pinang, Maleisië
Tel: +60 4-891 2018

Openingstijden: van 's morgens 10 uur tot 's nachts 1 uur.


 

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite