MALAYSIA
SITE

Penang
-- Air Hitam Dam
-- Balik Pulau
-- Batu Ferringhi
-- Batu Maung
-- Botanic Gardens
-- Bussen Penang
-- Busstation Sg Nibong
-- Cheong Fatt Tze
-- Chowrasta Bazaar
-- Clocktower
-- Escape Pretpark
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen op Penang
-- Fort Cornwallis
-- George Town
-- George Town-kaart
-- Gertak Sanggul
-- Hard Rock Hotel
-- Hawker Stalls
-- Hawker Centre
-- Hop-0n Hop-off Bus
-- Hotels
-- Hotel Reserveren
-- Jelutong
-- Kapitan Kling Moskee
-- Kek Lok Si
-- Kerachut - turtles
-- Kerachut - foto's
-- Khoo Kongsi
-- Komtar
-- Kuan Yin
-- Liggende Boeddha
-- Massage strand
-- Monkey Beach
-- Pasar Malam
-- Penang Hill
-- Penang Wegenkaart
-- Pulau Jerejak
-- Pulau Payar
-- Pulau Payar - duiken
-- Saint Anne's Church
-- Satelliet foto
-- Shopping
-- Slangentempel
-- Spice Garden
-- Stoepa's Penang Hill
-- Straits Quay
-- Swettenham Pier
-- Tanjung Bungah
-- Teluk Bahang
-- Vleermuizentempel
-- Vlooienmarkt
-- Wandelen in G'town
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Penang Hill - Stoepa's

"Er is een pad naar rechts dat klimt en kronkelt tussen de talrijke stoepa's, samen met enkele bouwwerken die dienst doen als stormopvang en een ontmoetingsplaats. Er zijn een aantal plaatsen om te zitten om de ongelooflijke locaties en vergezichten van deze locatie te bewonderen.
Het is de moeite waard om wat tijd in deze omgeving door te brengen, voordat je naar beneden gaat. Het hoofdpad gaat verder naar het zuiden en passeert een aantal knooppunten (links aanhouden), terwijl het pad naar het Middle Station leidt."

Penang Hill heeft nog veel meer dan een kabel spoortreintje naar boven, waar je kunt genieten van het fatastische uitzicht over Georgetown en nog verder het vasteland.
Op de helling van de berg bevinden zich guesthouses en kleine pensions. Ook zijn er enkele boerderijen, die op de hellingen hun vruchten verbouwen. Op de tussenstations stappen dus mensen in en uit, die hier wonen of op vakantie zijn.
Khoo Hye Keat is de landeigenaar van het landgoed op de helling. Je ziet hier veel fruitplantage, met bosjes ramboetan, jackfruit en mangosteen.
Op Middle station stappen ook mensen uit, die de gouden stoepa's (stupa) willen bekijken. Een stoepa is een boeddhistisch bouwwerk, dat vaak boeddhistische heilige relieken bevat. Deze stoepa's zijn dus door Boeddhisten gebouwd, die op Penang wonen. Het is ongeveer 20 minuten lopen vanaf het Middle Station en dan bevins je je op een hoogte van 380 meter boven de zeespiegel. Je vindt op deze plek zo'n 50 stoepa's.
Het is een heerlijke plek om te bezoeken, maar er is nauwelijks informatie over. Als iemand meer informatie heeft over deze plek, laat het me weten.
De gouden stoepa's van Penang Hil zijn de verborgen juweeltjes van Penang. Er is ook een kleine schuur en een gebedshuis. Als je de stoepa's hebt bewonderd, kun je kiezen: terug naar het Middle Station, naar beneden wandelen of naar boven. Aan jou is de keus.

Een tweede manier om de gouden stoepa's te bezoeken, is klimmen. Daarvoor loop je naar de vleermuizentempel (bezoek deze) en na de tempel leidt er een pad naar boven. De tocht gaat over de secundaire bospaden en gecementeerde trottoirs en duurt ongeveer 45 minuten voor klimmers en een beetje langer voor beginners. Onderweg doorkruist je durian-boomgaarden, verschillende beekjes, kleine tempels en rustplaatsen. De tocht is best leuk met veel frisse lucht en groen. Er zijn apen in de buurt en tijdens deze wandeling kun je ook slangen en duizendpoten zien, beide zijn potentieel giftig.
Onderweg is er een mogelijkheid om een blikje/fles fris te kopen, naar eenmaal bij de stoepe's kijk je ogen uit. Je kunt heerlijk rusten en de stress loslaten, die je dwars zit. Rust eens uit op de rotsen naast de gouden stoepa's.


De stoepa's en een vergezicht op Georgetown

 

TIP:
De kabelspoorbaan brengt je niet direct naar boven, want er zijn op het traject acht stations. Het populairst zijn het Lower Station (Air Itam) en het Upper Station (op de top), waar fotografen hun favoriete kieje kunnen maken. Ondertussen passeer je de kleine stations, waar de lokale bevolking uitstapt. Het Middle Station is vooral populair onder wandelaars en bewoners van de heuvel. Er zijn ook enkele kleine hotelletjes, pensions en guesthouses. Bezoek Penang Hill in de vroege morgen ( 9 - 10 uur), want later op de dag wordt het druk. Overigens rijdt de trein al vanaf 6.30.

Misschien wilt u anders naar beneden???
Koop bij één van de restaurantjes een flesje water en volg de weg naar beneden. De weg heeft links en rechts (aan beide zijden) een witte streep. De weg gaat naar beneden. Naar de Botanical Garden! 

xx Deze geasfalteerde weg (met de witte strepen) is 5,1 km lang  en mag alleen gebruikt worden door de bevolking, die op de berg woont en naar boven of beneden wilt. De wandeltocht naar beneden duurt 1½ uur. 
Soms kom je een auto of een brommertje tegen. Regelmatig zijn er mogelijkheden (bankjes) om uit te rusten. In het weekend blijkt dit een favoriete wandelweg naar boven te zijn voor de Maleise bevolking! Halverwege bij het bordje 2,5 km is er een theehuis. Hier kun je eventueel theedrinken.
Bij de slagbomen is men uiteraard beneden. Uiteraard is er een slagboom, die u kunt passeren zonder problemen. Maar wie naar boven wilt, moet erop rekenen, dat alle papieren grondig gecontroleerd worden. Waarom hij naar boven moet en/ of hij daar woon. Je zult op de tocht naar beneden dan ook weinig verkeer tegen komen.
Er zijn diverse restaurantjes om iets te drinken.
Links bevindt zich de ingang van de Botanical Garden en er staan taxi's klaar om je weg te brengen. Ook is hier een bushalte.
Je kunt nu zelf beslissen, wat je nu gaat doen. Je kunt een bezoekje brengen aan de Botanic Gardens, maar als je erg verhit bent, kun je de bus nemen naar iets koelers (hotelkamer of of één van de vele winkelcentra).

 

 


Van de top van Penang Hill  naar de Botanical Garden.

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite