MALAYSIA
SITE

Algemeen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Speelfilms opgenomen in MaleisiŽ.

 

Entrapment (dvd)
(Mooie opnames in Kuala Lumpur in de Petronas Towers en Melaka)

De Film is Engelstalig met Nederlandse ondertiteling


De legendarische en beruchte meesterdief "Mac" MacDougal (Sean Connery) reist de hele wereld over om zoveel mogelijk kunstwerken te stelen. Hij verkeert in de beste kringen en logeert in de duurste hotels.
Kortom, overal waar geld is, is hij te vinden. Al die tijd wordt hij op de hielen gezeten door de "undercover" verzekeringsagente Gin Baker (Catherine Zeta-Jones), die zich voordoet als een meesterdievegge. Zij plannen hun ultieme slag op de vooravond van het millennium. Op het moment dat de wederzijdse aantrekkingskracht maar ook het wantrouwen groeit, neemt het verhaal een compleet andere wending...

Indien niet meer verkrijgbaar, kan ik een kopie maken (Ä 5,95).

 

Anna and the King (dvd)
(opnames o.a. bij Kellies Castle bij Ipoh)

De film is Engelstalig met Nederlandse ondertiteling

Anna and The King is de nieuwste versie van Anna and The King of Siam (1946). Dit klassieke, heerlijk romantische verhaal werd in 1956 verfilmd als musical van Rogers & Hammerstein, waarin Yul Brynner de show stal, en kwam vorig jaar uit als animatiefilm. Andy Tennants versie is een kostuumfilm vol oogstrelende, exotische beelden met als troef Jodie Foster in de hoofdrol, een van de meest gerespecteerde actrices van dit moment.

Voor wie het verhaal niet kent: in 1862 reist de Engelse gouvernante Anna (Foster) met haar zoontje naar het koninkrijk Siam, het tegenwoordige Thailand. Daar gaat ze lesgeven aan de kinderen van koning Mongkut. Maar liefst 58 heeft hij er en wel zestig vrouwen. Hij houdt er dan ook een compleet damesvoetbal-, hockey-, handbal- en volleybalteam op na. De koning, gespeeld door de Aziatische superster Chow Yun-Fat, raakt steeds meer onder de indruk van de voortvarende Anna, die zich echter, koppig als ze is, aan protocols weinig gelegen laat liggen.

Indien niet meer verkrijgbaar, kan ik een kopie maken (Ä 5,95).

 

South Pacific (Bali Hai) (dvd)
(opnames o.a. op Tioman)

De film is Engelstalig

Het is een romantische musical van Rogers en Hammerstein uit 1958, dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.  De vijand is hier Japan.
Het speelt zich af op een tropisch eiland in de Stille Zuidzee. Deels zijn de opnamen gemaakt op Tioman en deels op het HawaÔaanse eiland Kauai. Er zijn twee verhaallijnen in de musical:
1) een ontluikende liefde tussen een Franse Plantage eigenaar Emile De Becque (Rosanno Brazzi) en een marineverpleegster, die gespeeld wordt door Mitzi Gaynor
2) een ontluikende liefde tussen een jonge Amerikaanse officier Lt. Joseph Cable (John Kerr) en een meisje van de eilanden Liat (France Nuyen).
De tweede verhaallijn was in 1958 nogal gewaagd, want het is een liefde tussen twee verschillende rassen. In Amerika bestond immers toch nog discriminatie? Om alles toch een beetje te bedekken werd er soms gefilmd met gekleurde filters.

Indien niet meer verkrijgbaar, kan ik een kopie maken (Ä 5,95).

 

The Sleeping dictionary (2003)
(opnames o.a. op Sarawak)

Wanneer een jonge, enthousiaste Engelsman naar Sarawak wordt overgeplaatst om er deel uit te maken van de Britse koloniale regering, komt hij in aanraking met zeer onorthodoxe lokale gebruiken. Wanneer hij de mooie, jonge Selima ontmoet, botst hij op hartverscheurende keuzesÖ

 

Return to Paradise (1998)
(opnames o.a. op Penang) met Vince Vaughn, Anne Heche en Joaquin Phoenix

Drie vrienden, Lewis, Sheriff en Tony, brengen een vakantie door in MaleisiŽ en genieten van de vrouwen en drugs die ze ter beschikking hebben. Aan het einde van hun vakantie besluiten Tony en Sheriff terug te gaan. De volgende dag wordt Lewis gearresteerd voor hashbezit en krijgt de doodstraf. Na twee jaar gaat zijn zus op zoek naar Sheriff en Tony om hen mee te nemen en te bekennen zodat hij niet de doodstraf krijgt.

 

Indochine (1992)
(opnames o.a. op Penang, Georgetown bij het beroemde blauwe huis)

met Catherine Deneuve

In dit koloniale drama is Deneuve als eigenares van een rubberplantage de personificatie van het hautaine Frankrijk. De relatie met haar geadopteerde Vietnamese dochter verzuurt door de komst van een marine officier tot wie beide vrouwen zich aangetrokken voelen. Het groeiende politieke bewustzijn bij de dochter verdiept die kloof nog. Adembenemende natuurbeelden.

Indien niet meer verkrijgbaar, kan ik een kopie maken (Ä 5,95).

 

Google

Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite