MALAYSIA
SITE

Auto
-- Afstandtabel
-- Bussen
-- Maleise auto's
-- Huurauto's
-- Huurauto's Rij-tips
-- Taxi's
-- Taxi's GRAB
-- Highway - NSE
-- Highway NSE/Kaart
Trein
-- E & O train
-- Jungle Train
-- Sentral KL
Airport
-- Airport Hotels
-- Beenruimte
-- KLIA - airport
-- KLIA - van/naar KL
-- Lounge
-- LCC Terminal
-- Transit Passagiers
Airlines
-- Airlines
-- Air Asia
-- Berjaya Air
-- Firefly Budget Airline
-- Malaysia Airlines
-- MASwings (Borneo)
-- Malindo Air
-- SKS Airways
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

SKS AIRWAYS

SKS Airways is een nieuwe commerciŽle luchtvaartmaatschappij in MaleisiŽ. Deze werd in januari 2022 actief. Het heeft een kleine luchtvloot en vliegt met propeller vliegtuigen op bestemmingen, die een korte landingsbaan hebben, zoals de eilanden Pangkor, Redang en Tioman.
De vliegtuigen vertrekken vanaf Subang Airport (officiŽle naam: Sultan Abdul Aziz Shah Airport). Dit is de oude internationale luchthaven, die dienst deed van 1965 tot 1998 en deze ligt dichtbij de stad.
De nieuwe airport (Kuala Lumpur Internatioal Airport in Sepang) ligt zo'n 70 kilometer van de hoofdstad verwijderd. Het landen en stijgen op Subang is goedkoper en dat heeft natuurlijk een rol gespeeld. Hier vind je dus ook de budget-airlines, zoals Malindo, Firefly en AirAsia.
De maatschappij werd op 13 november 2017 opgericht met aandelen in handen van MaleisiŽrs. SKS Airways maakt deel uit van de SKS-bedrijvengroep. SKS Group werd opgericht in 1983 en is tegenwoordig een multidisciplinaire organisatie met kernactiviteiten die zich uitstrekken over vastgoedontwikkeling, investeringsholding, gastvrijheid en kredietfinanciering in MaleisiŽ en AustraliŽ.

De luchthaven in Subang is tegenwoordig een kleine luchthaven met twee verdiepingen in lange brede gangen. Op de begane grond bevinden zich een aantal kleine fastfood restaurants, waaronder KFC en MacDonalds. Er zijn ook enkele winkels. Men richt zich in deze luchthaven vooral op de binnenlandse vluchten, hoewel er ook enkele buitenlandse vluchten worden uitgevoerd. Geen wonder, dat het merendeel van de bezoekers uit MaleisiŽ komen. Links in de hal kan men inchecken en de bagage afgeven en uiterst rechts kan men naar de vertrekruimtes.


Subang Airport

SKS Airways vliegt met DHC6-300 Twin-Otter-vliegtuigen van Havilland en ze kunnen 19 personen vervoeren naast de twee piloten. De De Havilland Twin Otter is een zeer wendbaar, veelzijdig vliegtuig, en het hoogvleugelige, drukloze, tweemotorige, door een turbine aangedreven vliegtuig is bij uitstek geschikt om onder alle omstandigheden te opereren. Dit toestel is geschikt om u afgelegen eilanden te brengen, die alleen bereikbaar zijn over het vasteland en vervolgens een tocht met boten.
Het vliegtuig heeft slechts een korte start- en landingsbaan nodig, wat heel geschikt is voor de kleine vliegveldjes op Tioman, Redang en Pangkor. Het driewielige landingsgestel kan niet worden ingetrokken.
SKS Airways is een budget luchtvaartmaatschappij, dus er zijn verschillende tarieven afhankelijk van de drukte op de bestemming, waar u naar toe wilt. De tarieven stijgen naarmate er meer stoelen worden verkocht. Stoelen worden verkocht op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. We raden je aan om je reis ruim van tevoren te plannen om teleurstelling te voorkomen.
Voorlopig heeft men een netwerk van 5 bestemmingen, waaronder Johor Bahru, Subang, Pulau Pangkor, Pulau Redang en Pulau Tioman.
Vanwege beperkingen in de grootte van de vliegtuigcabine / bagageruimte op DHC6-300 Twin Otter-vliegtuigen; we kunnen geen ingecheckte bagage van meer dan 7 kg accepteren. We raden u aan om uw persoonlijke bezittingen en reisuitrusting van tevoren in te pakken en NIET meer dan 7 kg te wegen voordat u naar de luchthaven gaat. Daarom accepteren of rekenen we geen overbagage tijdens het inchecken. Andere gerelateerde vakantieuitrusting/uitrusting zoals golfset, snorkeluitrusting, duikuitrusting en dergelijke zijn te huur op de respectievelijke bestemmingen.

 

Voorlopige bestemmingen van SKS AIRWAYS:

MaleisiŽ

  • Subang

  • Pulau Pangkor

  • Pulau Redang

  • Pulau Tioman

  • Johor Bahru (hoofdkantoor)


Het Netwerk van SKS AIRWAYS

 

 

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite