MALAYSIA
SITE

Singapore
-- Singapore - Airport
-- Singapore - City
-- Singapore - Hotels
-- Singapore - Oostkust
-- Singapore - JB
-- Singapore - KL
-- Singapore - KL / trein
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Changi International Airport

 


De Luchthaven in Singapore

Singapore Changi Airport is de internationale luchthaven van Singapore. Het ligt 17 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum, in het uiterste oosten op het hoofdeiland Singapore, in het district Changi. Wat betreft het aantal passagiers is het de zeventiende luchthaven ter wereld en van Azië is het de op zes na grootste luchthaven. Changi is een belangrijke hub (verdeelpunt) tussen Europa en Zuidoost-Azië. Het is ook voor veel vluchten van Europa naar Australië een belangrijke tussenstop.

Op de meeste luchthaven is Wifi gelukkig geen uitzondering meer. Zo ook hier op deze luchthaven. Op de luchthaven krijg je gratis een wifi gebruikersnaam en paswoord. Er zijn genoeg oplaadpunten voor je smartphone. Wil je nog even wat werken en heb je geen laptop bij je? Dan kan je aan de slag met één van de 550 computers, die klaar staan voor de reizigers.

Er zijn maar liefst vijf verschillende tuinen op Changi airport. In terminal 1 vind je de cactustuin met meer dan 40 verschillende soorten cactussen. In terminal 2 kun je de varentuin, orchideeëntuin en zonnebloemtuin bewonderen. Bovendien zijn er ook nog vijvers waar je Koi vissen kunt bekijken. Tenslotte kun je in de vlindertuin in terminal 3 ook heerlijk relaxen en je ogen uitkijken naar de meer dan 1000 rondfladderende vlinders.

Singapore bezienswaardigheden bekijken. Als je vliegt met Singapore Airlines of Silk Air (een dochteronderneming van SA) om door te reizen op Changi Airport voor een verdere bestemming, kun je de tijd gratis invullen met een rondleiding door Singapore.
Onder de bezienswaardigheden, die bezocht worden zijn de Marina Bay Sands, het Merlion Park, Kampong Glam, Little India en/of Chinatown.

Voorwaarden excursie:

  • Er moet een minimale transfertijd zijn van ca. 5,5 tot 6 uur
  • De plaats van registratie voor de excursie is in Terminal 2. Loop naar het transitzone tussen Skytrain en Transfer Lounge F naar Terminal 3. Bij de Arrival Immigration moet je naar de tweede etage. Als je verdwaald bent, kun je naar de dichtstbijzijnde informatiebalie gaan.
  • Er zijn twee tours beschikbaar - de City Lights Tour en de Heritage Tour. De rondleiding door de stad van de City Lights Tour vindt twee keer per dag plaats, terwijl de Heritage-tour vier keer plaats vindt. De City Lights Tour vertrekt om 18.30 en je komt o.a. langs het beroemde Raffles hotel en de Marina Bay Waterfront promenade. De Heritage tour vertrekt om 9.00, 11.30, 14.30 en 16.00 uur en dan zie je highlights van Singapore.

In terminal 2 en 3 vind je een cinemacomplex, waar je op je gemak een film kunt bekijken. Ze zijn bovendien allemaal 24/24 open. Maar je kunt ook gewoon TV kijken in één van de vele TV lounges.

 

Met zijn 12 meter heeft Changi Airport de hoogste glijbaan ter wereld op een luchthaven. Voor elke 10 dollar dat je uitgeeft op de luchthaven, krijg je een gratis ritje op deze reuzenglijbaan cadeau! Je vindt “The Slide” in terminal 3. Voor echte kinderen is er trouwens in elke terminal een indoor speeltuin. En voor nog meer spelletjes kun je terecht op het “Entertainment Deck”. Hier kun je je volledig laten gaan met o.a. de Playstation of Xbox.

Op de internationale luchthaven van Singapore kun je ook nog eens zwemmen in een geweldig rooftop zwembad. Als je geen gast bent in het Aerotel Transit Hotel (het hotel in Terminal 1 dat bij het zwembad hoort), moet je wel ingang betalen (ongeveer 10 euro). Voor dat bedrag mag je ook van de jacuzzi en de douche gebruiken en krijg je een handdoek en een non-alcoholisch drankje.


Changi Airport: de rainforest

In elke terminal vind je een “rest area”. Hier staan grote, lederen zetels waar je gratis in kunt rusten. Je krijgt er zelfs gratis een dekentje bij! Als je echt niet gestoord wilt worden, kun je b.v. ook een lounge huren in de rainforest lounge in terminal 1. Bovendien vind je in elke terminal transit hotels (bijv. het Aerotel), waar je voor een paar uurtjes een budgetkamer kunt huren. Dit is handig als je gewoon even een douche wilt nemen, voordat je het volgende vliegtuig instapt.

Visa

Nederlanders krijgen op Changi International Airport automatisch een visum van 30 dagen voor Singapore.

 


Marine Bay Sands

 

Gemakkelijk boeken: Bustickets Online:

Klik op deze banner om te reserveren

 

Gemakkelijk boeken Trein Tickets
cheap booking
Klik op deze banner om te reserveren

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite