MALAYSIA
SITE

Singapore
-- Singapore - Airport
-- Singapore - City
-- Singapore - Hotels
-- Singapore - Oostkust
-- Singapore - JB
-- Singapore - KL
-- Singapore - KL / trein
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Van Singapore naar Kuala Lumpur

 


Vanaf de Luchthaven in Singapore

Changi International Airport ligt in het oosten van Singapore en er bevindt zich een MRT (de metro, Mass Rapid Transit) station in Terminal 2. Met de MRT kan je gemakkelijk door heel Singapore reizen.

Om met de bus naar Kuala Lumpur te komen heb je twee mogelijkheden: je kan in Singapore opstappen, of eerst de grens over gaan en dan in Johor Bahru, MaleisiŽ opstappen. Opstappen in Singapore is gemakkelijker, alleen rijden er minder bussen vanaf Singapore naar Kuala Lumpur (dus je moet misschien iets langer wachten op een bus) en de prijzen liggen hoger. Veel bussen die vertrekken vanuit Singapore rijden via Johor Bahru, waardoor het qua tijd zeker niet sneller is.

Maleise bussen zijn over het algemeen modern, veilig en comfortabel. Op de route van Singapore/Johor Bahru wordt meestal ook gestopt voor een maaltijd van een half uur. De totale reistijd bedraagt realistisch gezien 8-9 uur per bus vanaf Changi International Airport. Als je na 16:00 in Singapore land is het niet meer verstandig om direct naar Kuala Lumpur te gaan, vooral als je geen logeeradres daar hebt omdat je dan na middernacht aankomt en dan geen gedonder wilt hebben met volle hotels en vervelende taxiís. Als je ís ochtends vroeg aankomt in Singapore is het ideaal, omdat je dan heerlijk de hele dag in bus kan slapen en ís avonds al Kuala Lumpur kan gaan verkennen.
Voor hen die om middernacht aankomen, is hier een lijst met goede hotels in Singapore:<klik>.


MRT - Singapore

Visa

Nederlanders krijgen op Changi International Airport automatisch een visum van 30 dagen voor Singapore.
Als je over land aankomt 14 dagen. In Johor Bahru krijgen Nederlanders voor MaleisiŽ automatisch 3 maanden maar soms ook 1 maand als je erg veel tussen MaleisiŽ en Singapore heen en weer reist (een visum truck). Voor Belgen geldt hetzelfde.

Geld/Pinnen

Singapore heeft de Singapore Dollar (S$) en MaleisiŽ heeft de Maleise Ringgit (RM), de wisselkoers is ongeveer S$ 1 = RM 2,20. Over het algemeen kun je aan de snelweg in MaleisiŽ met Singapore Dollars betalen, echter met aanzienlijk koersverlies. Het meest kosteneffectief is om in Singapore een redelijk hoog bedrag te pinnen (dit vanwege de vaste transactiekosten) en dan in Johor Bahru met de overgebleven Singapore Dollars de Maleise Ringgits kopen, omdat daar de koers erg scherp is. Ga in Johor Bahru geen euroís wisselen. De Maleise Ringgit kun je niet in Singapore kopen of gebruiken, je kunt echter in zowel MaleisiŽ als Singapore bij de meeste pinautomaten met je Nederlandse (Maestro) pinpas de lokale munteenheid pinnen.

Een lokale lunch op een busstation kost in MaleisiŽ ongeveer RM 5, in Singapore S$ 5. Minimale transportkosten van Changi International Airport naar Kuala Lumpur zijn ongeveer S$ 20 (via Singapore Lavender Street) of S$ 15 / RM 30 (via Johor Bahru Larkin).

 

Singapore, Lavender Street

Naar het station: half uur, S$ 2,40

Naar Kuala Lumpur: 6 uur +, S$ 15

Neem de MRT vanaf Changi Airport (EW29) naar Lavender (EW11), het is een directe verbinding. Een enkele reis kost S$ 1,40 en duurt een klein half uur. Op MRT kaartjes betaal je in Singapore S$ 1,- borg die je bij aankomst weer terug kan krijgen bij de kaartenautomaat. Treinen rijden tussen 06:00 en middernacht.

Op het Lavender MRT station heb je twee uitgangen, neem die naar Lavender Street (uitgang B) en loop ongeveer 500 m door. Aan je rechterhand is dan het busstation op de hoek van de T-kruising.

Transnasional heeft 8 Ďeconomyí bussen per dag naar Kuala Lumpur voor S$ 14,95. De Ďexecutiveí bussen (nieuwere bussen met grotere stoelen) rijden vier keer per dag en kosten S$ 30. Er zijn op Lavender Street ook nog andere busmaatschappijen vertegenwoordigd. Als je even moet wachten, vlakbij het busstation is een goed foodcourt waar je de lokale delicatessen al kunt proberen! Je koffers kun je meestal wel veilig achterlaten bij het kantoortje waar je de kaartjes gekocht hebt.

 

Johor Bahru, Larkin

Naar het station: twee uur, S$ 3,10

Naar Kuala Lumpur: 5 uur +, RM 20 = S$ 9.

Neem de MRT vanaf Changi Airport (EW29) naar Kranji (NS7). Je kunt daarvoor het beste overstappen bij Jurong East (EW24/NS1) omdat je hier geen trappen op of af hoeft om naar de volgende trein te komen. Een enkele reis kost S$ 1,80 en duurt ongeveer een uur.

Voor het Kranji MRT station stopt bus 170 die naar het Larkin busstation in Johor Bahru rijdt, dit kost S$ 1.30. De grensovergang is vrij simpel. De bus arriveert bij Woodlands checkpoint in Singapore, waar de passagiers uitstappen, door de paspoort controle gaan en vervolgens beneden weer in de volgende bus 170 stappen. Je hoeft je niet te haastten want de bussen rijden de hele dag door, bewaar alleen je buskaartje. Dan ga je met de bus de causeway over en aan de MaleisiŽsche kant van het water stap je weer uit, ga je door de paspoort en douane controle en stap je weer in om je reis naar het grote drukke Larkin busstation in het noorden van Johor Bahru te vervolgen, eindpunt van de route. De grens duurt van een half uur tot twee uur of meer, afhankelijk van wanneer je er bent. In het weekend, op feestdagen en tijdens spitsuur kan het even duren, maar meestal duurt het niet veel langer dan een uur. Er is een aparte busbaan die het gelukkig allemaal een stuk sneller maakt.

Woodlands Checkpoint
Woodlands checkpoint

Als je uit bus 170 stapt met je witte gezicht zul je al snel een bus naar Kuala Lumpur aangeboden krijgen. De normale prijs is rond de RM 20. Je kan ook zelf bij de loketten van de verschillende kantoren rondlopen om prijzen en tijden te vergelijken. Grote betrouwbare maatschappijen zijn Transnasional en Plusliner. Bussen naar Kuala Lumpur vertrekken de hele dag door om het half uur of nog vaker. Op het Larkin busstation is uitgebreide eetgelegenheid.

Aankomst Kuala Lumpur

Bijna alle bussen komen op het Pudu Sentral busstation aan, in het hart van Kuala Lumpur, net ten oosten van Chinatown. Vlakbij zijn veel goedkope hotels en guesthouses. Achter het busstation is het Plaza Rakyat LRT station en op loopafstand bevindt zich het Masjid Jamek LRT station dat een directe verbinding heeft met het KL Sentral station en ook de Twin Towers in het Kuala Lumpur City Centre (KLCC).

 

Larkin busstation in Johor Bahru
Larkin busstation in Johor Bahru

 

Gemakkelijk boeken: Bustickets Online:

Klik op deze banner om te reserveren

 

Gemakkelijk boeken Trein Tickets
cheap booking
Klik op deze banner om te reserveren

 

AFSTAND VAN JOHOR BAHRU NAAR KUALA LUMPUR

  Johor
0kmPasir Gudang (Route 3 to Kota Tinggi)
1kmPasir Gudang (256)
7kmKempas (255)
11kmKempas
13kmSkudai (Route 1 to Johor Bahru) (254)
15kmSkudai (Link to 2nd Crossing)
19kmSenai
28kmKulai (252)
33kmKulai - Up & Down
41kmSedenak (250)
54kmSimpang Renggam - Up & Down
59kmSimpang Renggam (247)
72kmMachap (245)
74kmMachap RSA - Down
75kmMachap RSA - Up
80kmAyer Hitam (244)
94kmYong Peng - Selatan (242)
99kmYong Peng - Utara (241)
105kmYong Peng - Down
108kmYong Peng - Up
135kmPagoh RSA- Down
142kmPagoh RSA (238)
146kmPagoh RSA - Up
165kmTangkak - Up & Down
169kmTangkak (235)
184kmKampong Bemban - Down
185kmKampong Bemban - Up
195kmAyer Keroh
205kmAyer Kerah RSA - Down (Ayer Keroh Overhead Restaurant)
210kmAyer Kerah RSA - Up
217kmSimpang Ampat (227)
224kmPedas/ Linggi Vista Point
225kmPedas/ Linggi - Up
230kmPedas/ Linggi  - Down
237kmPedas/ Linggi Vista Point
240kmPedas/ Linggi (223)
248kmSenawang - Down
249kmSenawang - Up
256kmSenawang (220)
259kmPort Dickson
262kmSeremban (218)
272kmSungei Perk RSA - Up
274kmSungei Perak RSA - Down
280kmNilai (215)
283kmNilai North to NSE Central Link
287kmNilai Up & Down
296kmBangi (212)
302kmKajang (210)
304kmUPM (209)
306kmSerdang -Up
308kmSerdang - Down
310kmSungei Besi
320kmKuala Lumpur

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite