MALAYSIA
SITE

Jungle
-- Belum Park
-- Endau Rompin
-- Gemas (Jungle Train)
-- Gua Musang - Raften
-- Gua Musang - Rotsklimmen
-- Honingbeer (Sun Bear)
-- Jerantut
-- Kancil (dwerghert)
-- Kenong Rimba Park
-- Kuala Gandah (Olifanten)
-- Kuala Lipis
-- Neusaap
-- Neushoorns
-- Neushoornvogel
-- Orang Asli
-- Orang Oetans
-- Silver Leaf Monkey
-- Sungai Ketiar -Olifant
-- Naar Taman Negara
-- Taman Negara
-- Taman Negara -rugzak
-- Taman Negara -Tahan
-- Taman Negara -Resort
-- Tasik Bera
-- Tasik Chini
-- Temerloh
-- Tijgers
-- Ulu Muda (Kedah)
-- Ulu Muda Tour
-- Vuurvliegjes
-- Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Silver Leaf Monkey


In Kuala Selangor op Bukit Melawati

De Silver Leaf Monkey wordt ook wel de verzilverde Langurs (bladaap) genoemd. Ze stammen  eigenlijk af van de Slankapen. Deze vriendelijke aapjes zijn te vinden in heel Zuidoost-AziŽ en hebben hun naam te danken aan hun kleur en aan het feit dat ze een grote hoeveelheid bladeren eten. Het eten bestaat voornamelijk uit bladeren  aangevuld met fruit en groente. Net als andere plantetende dieren is hun maag groter dan van andere dieren. Ze bewegen zich meestal in groepen van 20 ŗ 30 dieren. Je kunt ze vinden in dichte bossen  maar ook in mangrove moerassen.
Af en toe komen ze op de grond,  maar ze verlaten eigenlijk zelden de bomen.
Silver Leaf Monkey hebben een donkere zilverzwarte vacht en  hebben een kuif boven op hun hoofd. De baby aapjes hebben de eerste drie maanden een fel oranje vacht, welke daarna geleidelijk verandert in een donkere zilverzwarte vacht. De kleine aapjes worden niet alleen door hun moeder opgevoed, andere vrouwtjes zorgen ook voor de kleine aapjes.


 

Het Kuala Selangor Nature Park leven ook Silver Leaf Monkeys. Deze bladapen zijn gekozen als het logo van het natuurpark. Het park bevindt zich op drie uur rijden Van Kuala Lumpur. Verder moet je op het vasteland geluk hebben als je ze tegenkomt. Ze worden ook wel gezien op de Perhentian en Langkawi.
In Kuala Selangor vind je ze het gemakkelijkst bij de vuurtoren (Bukit Melawati) en ze zijn er altijd. Kuala Selangor is een plaatsje, waar in het weekend veel mensen uit Kuala Lumpur komen. Bezoek het dus niet in het weekend. De apen zijn heel vriendelijk en staan tegen je op, als je eten bij je hebt. Ze zullen het nooit uit je handen rukken, maar altijd wachten, totdat je ze het aan hen geeft. Dagelijks staat er een mannetje met winkeltje op zijn bromfiets bij de vuurtoren. Hij verkoopt, behalve snoep ook boontjes. Deze kun je aan de apen voeren. Vaak hebben de apen een oranje kleintje bij hen. Iedereen in de groep zorgt voor de kleine.
Deze Silver Leaf Monkeys zijn volgzaam en schattige wezens, en mag niet worden verward met de onbevreesde langstaart makaken, die vaak brutaal zijn en gezien worden bij vuilnisbakken en open-keukens. Deze makaken zijn dan uit op overgebleven voedsel.


De vuurtoren van Kuala Selangor

In het Maleis, staan Silver Leaf Monkeys in het algemeen plaatselijk bekend als "loetoeng" of "lotong" (niet te verwarren met "lontong" dat is een soort van delicatesse), maar het is nogal moeilijk om zo'n naam "heerlijke bijnaam" niet meer te horen. Lontong is kleefrijst, die in een kokervormig gevouwen bananenblad gaar gekookt is.

Silver Leaf Monkey - De mutslangoer is een zoogdier uit de familie van de apen van de Oude Wereld.
Een kruin van vacht loopt langs de bovenkant van het hoofd en het haar op de wangen is lang, waardoor de oren vaak worden bedekt. De handen en voeten zijn onbehaard, met een donkere huidskleur en hebben opponeerbare duimen en tenen.
De zilverachtige lutung wordt gevonden op Borneo en Sumatra , evenals in delen van het zuidwestelijke Maleisische schiereiland , de Natuna-eilanden en andere nabijgelegen eilanden. Het leeft in mangrovemoerassen en nabijgelegen bosgebieden en vermijdt over het algemeen reizen ver van kusten of rivieren.

 

 

 

Google

 

 

   Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite