MALAYSIA
SITE

Redang
-- Redang - Eiland
-- Redang - Airport
-- Redang - Kampung Baru
-- Redang - Stranden
-- Redang - Trekking
-- Redang - Hotels
-- Merang - Ferry
-- Shahbandar - Ferry
-- De Eilanden
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Shahbandar Jetty

Ben van Wijnen

"Shahbandar Jetty is het populairste vertrekpunt, die door bezoekers wordt gebruikt om naar Pulau Redang te komen. Deze steiger bevindt zich recht tegenover het toeristeninformatiecentrum in Kuala Terengganu aan de rivierkant, waar u ook Bukit Puteri vindt."


De Shahbandar Jetty

 

Terengganu is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Maleisië, die bekend staat om zijn prachtige eilanden. Toeristen komen naar deze eilanden om zich te ontspannen onder de zon op zanderige, schone stranden of om te genieten van watersporten, zoals duiken en snorkelen. Van de verschillende eilanden, waaronder Pulau Kapas, Perhentian, Bidong, is Redang de meest bezochte.
Redang is gemakkelijk bereikbaar met de veerboten (ferry's). De Shahbandar Jetty is één van de twee, die gebruikt worden om Redang te bereiken. De andere jetty bevindt zich in Merang. De jetty in Terengganu bevindt zich iets ten noorden van Chinatown (Kampung Cina). Je komt gemakkelijk met taxi of bus vanaf de luchthaven Kuala Terengganu bij de jetty Shahbandar. Hier landen vliegtuigen van AirAsia, Firefly en Malaysian Airlines.

De Shahbandar Jetty wordt gebruikt door een aantal resorts in Redang, zoals Coral Redang, Redang Lagoon en Berjaya Redang. De ferry's naar deze resorts vertrekken om 9.00 uur, 10.00 uur en 15.00 uur. Het retourtarief per persoon is ca. RM100 en het duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten om Redang bereiken.
De Shahbandar jetty bevindt zich recht tegenover het toeristeninformatiecentrum en het postkantoor in het centrum van Kuala Terengganu. Je kunt de jetty ook lopend bereiken vanaf het busstation in Kuala Terengganu. De wandeling duurt ongeveer 15 minuten. Het ligt dicht bij de beroemde attracties Chinatown, Puteri Hill, Maziah Palace en diverse winkels, restaurants en andere interessante plaatsen.

Je zult ook enkele wachtruimtes zien op de jetty, die horen bij een aantal verschillende resorts op Redang Island. Deze bieden veerdiensten aan toeristen, die hun verblijf in de respectieve resorts hebben geboekt. Zij hebben een extra vervoerspakket met de ferry gekocht.
xx


Shahbandar Jetty

Berjaya Redang Beach Resort heeft bijvoorbeeld zo'n combinatiepakket, die zo'n inclusieve veerdienst heeft. Als je niet zo'n extra pakket hebt geboekt, kun je net zo in een privéboot reizen. Zij rekenen in elk geval het dubbele (ca. RM100).
Er vertrekt ook een ferry om 3 uur 's middags. De tijden kunnen worden gewijzigd, afhankelijk van de weersomstandigheden en de getijden in de zee.

Een pakketreis is de handigste manier is om van Terengganu naar Redang Island te reizen, zonder dat je het lastig gemaakt wordt om aparte tickets te kopen.
De beveiligde parkeergarage bij Shahbandar heeft een zeer beperkte parkeerruimte (ik geloof, dat het minder dan 30 is) en zal waarschijnlijk snel vol raken. Je kunt het best een nachtje in een nabijgelegen hotel doorbrengen en daar je auto in de parkeergarage of parkeerterrein laten staan. Vooral is het parkeren in het weekend moeilijk. Velen trekken dan naar Redang en laten hun auto op het vasteland achter.


De aankomst op Redang

Boottickets reserveren doe je hier <klikken>

 

   Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite