MALAYSIA
SITE

Shah Alam
-- Shah Alam
-- Blauwe Moskee
-- Bus Terminal
-- Laman Seni 7
-- Sri Mariamman Tempel
-- Selangor
-- De Westkust
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

SHAH ALAM
Ben van Wijnen

"Shah Alam ligt aan de rand van de hoofdstad Kuala Lumpur. Het is één van de culturele steden waar de meerderheid van de burgers Maleise moslims zijn. Het stedelijke entertainment in Shah Alam groeit snel, wat verrassend is, omdat Shah Alam ooit een stad was zonder uitgaansgelegenheden zoals bioscopen, karaokebars en bars. Tegenwoordig heeft de stad, zowel traditionele als moderne culturele attracties voor haar inwoners."


Shah Alam

Shah Alam is de hoofdstad van Selangor met een geschatte bevolking van 200.000 inwoners, terwijl Klang de Koninklijke hoofdstad is. Het enige echte agro-bospark is hier in deze prachtige en schilderachtige stad. Shah Alam staat bekend, als een van de best geplande steden. Shah Alam heeft zoveel te bieden, zoals een enorm stadion van wereldklasse met een uniek 'zwevend' restaurant.
Vroeger was Shah Alam een palmolie plantage, maar het groeide en groeide. Tot het werd uitgeroepen tot het centrum van palmoliehandel na de onafhankelijkheid van het land.

Shah Alam verving Kuala Lumpur als de hoofdstad van de staat Selangor in 1978. Dit gebeurde, nadat men van Kuala Lumpur een federaal territorium had gemaakt en vervolgens hoofdstad werd van Maleisië. Shah Alam ziet er momenteel uit als vergelijkbare steden, zoals Petaling Jaya. Er zijn tal van woonwijken en overvloedige commerciële centra. Deze moderne en bruisende stad wordt omringd door steden, zoals Bangi, Kajang en Klang. Naast het panoramische recreatiepark, bevindt de hoofdkantoor van de autofabriek Proton zich ook in de nabije omgeving. Dus wijzen velen naar Shah Alam als een industriële stad.

Shah Alam is dan ook een van de belangrijkste steden in de Klang-vallei, een uitgebreid gebied in Maleisië met Kuala Lumpur en zijn voorsteden. De stad heeft een aantal winkelcentra, zoals AEON, PLAZA, Central i-City Mall, SACC Mall en de Setia City Mall. Het bijna onmogelijk is om ze allemaal op één dag te bezoeken. Het Maleise supermarktketen Giant Hypermarket heeft haar hoofdkantoor in Shah Alam. De KDU-universiteit bevindt zich in de buurt van de hoofdstad in Glenmarie.
Rayani Air heeft zijn hoofdkantoor in Shah Alam. Vergis deze niet met de Irish Ryan Air. Deze heeft slechts acht Boeings.
Eerlijkheid gebiedt mij echter ook te vertellen, dat er veel kantoorgebouwen een lage bezettingsgraad hebben of leeg staan. In het weekend kan Shah Alam gezellig druk zijn, maar doordeweeks is het rustig.

 

 


SnoWorld

Around Shah Alam, there are a lot of tourist attractions that you can visit and enjoy. Among them are:

  1. De Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Moskee – Dit is één van de meest opzienbarende moskeeën in het land. Het is een officiële staatsmoskee hier en is de grootste moskee in Maleisië. Vanwege de grote blauwgekleurde koepel staat het ook bekend als de Blauwe Moskee. Je zult gebiologeerd naar de glinsterende blauwe koepel van Sultan Salahuhddin Abdul Aziz Shah Moskee kijken. Het is de grootste aluminium koepel in de islamitische wereld. De moskee prachtig staat naast het spectaculaire kunstmatige meer van de stad.
  2. De Garden of Islamic Arts – ligt niet ver van de Blauwe Moskee. Het is een prachtig aangelegd natuurpark, dat is ontworpen op basis van de "Quranic Garden of Paradise". Er zijn veel items te bewonderen, waaronder beelden en kalligrafiekunst. Een origineel manuscript van de koran, die was verzekerd voor RM20 miljoen, kun je hier bekijken. Met tentoonstellingen over islamitische kalligrafie, beelden, schilderkunst en architectuur, zullen bezoekers verbaasd zijn de unieke ontwerpen.
  3. Het Sultan Alam Shah Museum – een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Selangor. Je kunt de voorwerpen bekijken, die worden getoond. Het is gehuisvest in een modern gebouw in Minangkabau-stijl. Het behandelt een breed scala aan onderwerpen, zoals de geografie, geschiedenis, cultuur en geschiedenis van Selangor.
  4. Het Shah Alam Agricultural Park – bekend als Bukit Cahaya, het is een openbaar park, waar mensen samenkomen voor het serene landschap en de prachtige tuinen. Het is speciaal ontworpen om bezoekers in staat te stellen een glimp op te vangen van verschillende agrarische hulpbronnen zoals rijst, palmolie en kokospalmen.
  5. SnoWalk – SnoWalk is het eerste overdekte winterwonderland van Zuidoost-Azië. Het is klimaat-gecontroleerd op minder dan 5 graden Celsius onder nul met 100 mm sneeuw onder de voeten en biedt een onvergetelijke Arctische ervaring voor iedereen die op zoek is om aan de tropische hitte te ontsnappen.
  6. Wet World Shah Alam – Wet World is één van de grootste waterparken. Het houdt vast aan zijn belofte om iedereen een plezierige tijd te bezorgen. Het profilert zichzelf als de beste in prijs-kwaliteitverhouding voor een gezinsgericht park. Wet World Waterpark bevindt zich in Selangor (Wet World Shah Alam).
  7. Shah Alam Lake Gardens - Dit park is één van de favoriete parken van de bewoners in het weekend. Het is een door de mens gemaakt meer met een prachtig landschap in het midden van de stad Shah Alam. Het meer is verdeeld in drie delen namelijk met een westelijk, oostelijk en een centraal deel. Het westelijke deel heet Tasik Permai, het oostelijke deel wordt Tasik Damai genoemd en het middelste deel heet Tasik Indah. Alle 3 delen zijn omgeven door prachtige tuinen, die geschikt zijn voor picknick en familie-uitjes. Het voetpad, dat het meer omringt, is een ideaal pad om een wandeling te maken en de sereniteit van de omgeving te voelen.
  8. State Monument & Secretariat Building - De Tugu Peringatan Selangor of Selangor State Memorial/Monument in Shah Alam herdenkt degenen die hun leven gaven voor de staat. Het bevindt zich in de formele landschapstuin van de Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, het gebouw van het staatssecretariaat.

 


Wet World

Gemakkelijk een Bus Ticket boeken:
 

Klik op deze banner voor reservering

Gemakkelijk een treinkaartje boeken:
cheap booking
Klik op deze banner voor reservering


 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite