MALAYSIA
SITE

Negeri Sembilan
-- Negeri Sembilan
-- Seremban
-- Exclusieve Hotels
-- Gemas
-- Nilai
-- Port Dickson
-- Seri Menanti
-- De Westkust
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

SEREMBAN.

Ben van Wijnen

"Seremban is het zakelijke en commerciële centrum voor de meeste steden en dorpen in Negeri Sembilan. In de weekenden komen bewoners uit afgelegen gebieden per trein of bus naar Seremban om te winkelen in Seremban."


The city of Seremban

Seremban is de hoofdstad van Negeri Sembilan, hoewel de koninklijke hoofdstad Seri Menanti is, want daar woont de koning. De hoofdstad Seremban ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur. Seremban werd gesticht als Sungei Ujong (of Sungai Ujong), genoemd naar een nabijgelegen rivier met dezelfde naam. Terwijl de stad daarna Seremban werd genoemd, blijft de naam Sungai Ujong het prominent als straatnaam aanwezig voor een weg, die grenst aan de zuidelijke kant van de stad.

De stad ontstond met de ontdekking van tinerts in de jaren 1870, zoals de meeste grote steden in het schiereiland Maleisië. De ontdekking van tin in een nabijgelegen gebied met de naam "Rasah", zag een instroom van Arabische, Maleisische en Chinese immigranten, die kwamen werken in de mijnen en handel aldaar. De meeste plaatselijke Maleisiërs waren echter boeren. De stad bloeide niet alleen als een mijnstreek, maar ook als een zakencentrum. De rivier de Linggi diende als waterweg voor boten om voorraden van en naar de stad te brengen.
Seremban ligt in de vallei van de Linggi-rivier, aan de voet van de Titiwangsa-bergketen. Het terrein is over het algemeen heuvelachtig en de grond is meestal roodachtige kleigrond, geschikt voor de teelt van rubber en palmolie. Hierdoor werd Seremban het landbouwcentrum voor de staat.

Sinds de stichting van Seremban heeft de rivier de Linggi een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de stad. Tijdens de hoogconjunctuur van tinmijnen was de Linggi-rivier de belangrijkste transportroute voor tinhandelaren. Tegenwoordig is het één van de belangrijkste watervoorzieningen voor Seremban en Negeri Sembilan.
De spoorwegverbinding werd voor het eerst aangelegd in de late jaren 1890 als een halte op de lijn Kuala Lumpur - Singapore. Tot op heden is het treinstation van Seremban nog steeds één van de belangrijkste haltes langs de lijn. Het station doet ook dienst als de zuidelijke treinstation van het elektrische treinnetwerk. Men brengt de forensen met de "KTM Komuter" van en naar het werk in Kuala Lumpur. Deze elektrische spoorlijn verbindt Seremban met Kuala Lumpur en de Klang-vallei. Sinds oktober 2015 is de Komuter-dienst uitgebreid naar Gemas, hoewel passagiers moeten echter overstappen in Seremban op de verlengingslijn van Gemas.
xx  


Seremban, dining in Pasar Besar

Negeri Sembilan is beïnvloed door de Minangkabau en dus is Seremban het centrum van de Minangkabau-cultuur in Maleisië. Minangkabau is afgeleid van het Maleische woord "menang kerbau", wat "winnende buffels" betekent. De bouwstijl is bekend om z'n unieke dakarchitectuur, die lijkt op buffelhoorns. Veel gebouwen in Seremban hebben deze stijl, zoals de gemeenteraadszaal van Seremban, de Wisma Negeri en het Staatsmuseum. De bevolking van Negeri Sembilan staan ook bekend om de toepassing van een oude Maleisische traditie "Adat Perpatih", waar vrouwen een hogere sociale status krijgen dan mannen.
De bijnaam van het Seremban-plein is "de visvijver". Het is een stuk open meer in het centrum van Seremban, dat onlangs een renovatie kreeg. Het Seremban Square, dat de hoofdingang van de stad Seremban siert, trekt de aandacht en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire toeristische hotspot. De comfortabele open vlakte, het rustgevende waterfontein, de prachtige en decoratieve verlichting, maakt het geschikt als uitrustpunt als je Seremban bezoekt. Op Seremban Square zijn er ook hoge Maleise vlaggenmasten, die hoogte hebben van 30 meter.

 


Cheng Koo Temple

De Jelita struisvogelboerderij in Jalan Jelebu is niet alleen gericht op de fokkerij in het bijzonder, maar men laat u hier ook alle specieke kenmerken van deze vogelsoort zien. De struisvogelboerderij staat bekend als een recreatief centrum voor gezinnen.
Het Negeri Sembilan Museum werd opgericht in 1953 toen de toenmalige koning van Negeri Sembilan, Tuanku Abdul Rahman zijn toestemming gaf om zijn Ampang Tinggi-paleis van Kuala Pilah te verplaatsen en werd het voormalige paleis het Staatsmuseum.
De Seremban Lake Garden is populair als recreatiegebied in Seremban, waar veel mensen naar toe gaan in hun vrije tijd, vooral tijdens feestdagen en in het weekend. Deze Lake Garden is één van de oudste natuurlijke parken in Maleisië.
De Dan Sze-tempel of de Duizendpoot-tempel ligt op de top van een heuvel in Ulu Temiang. Hier liepen veel duizendpoten vrij rond op het terrein en in de tempel. Men gelooft, dat als je een duizendpoot ziet, je geluk kunt verwachten.
De Cheng Koo-tempel is al 150 jaar oud. Er is een 9,1 m hoog standbeeld van de godin Kuan Yin. Het is één van de hoogste beelden in zijn soort in het land. Het is opgedragen aan kinderloze koppels op zoek naar haar zegen. Het 20 ton wegende beeld is uit steen gehouwen en afkomstig uit de provincie Fujian in China.


Gemakkelijk bustickets boeken bij Bustickets Online:

klik op de banner voor reservering

xx

Ook gemakkelijk trein tickets boeken:
cheap booking
klik op de banner voor reservering

 

 

    Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite