MALAYSIA
SITE

Semporna
-- Semporna
-- Semporna Bajau
-- Semporna Ferry
-- Semporna Hotel
-- Semporna Museum
-- Lepa Regatta
-- Sakaran Marine Park
-- Pulau Bum Bum
-- Pulau Kapalai
-- Pulau Mabul
-- Pulau Mataking
-- Pulau Pom Pom
-- Pulau Sibuan
-- Pulau Sipadan
-- Pulau Tabawan
-- Pulau Timbun Mata
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

JETTY/ FERRY SEMPORNA

"Na 45 minuten reizen vanaf zijn eigen steiger in de Semporna, werd ik begroet in een adembenemende omgeving. De kwaliteit van de faciliteiten, eten en diensten is van topklasse.
Het pakket dat door het resort wordt aangeboden, maakt het reizen naar Kapalai aangenaam. Ophalen van de luchthaven rechtstreeks naar het eiland. Ook zorgt het personeel ervoor dat we ons de hele reis veilig voelen. Om nog niet te zeggen dat er voor alle maaltijden wordt gezorgd. Drinkwater, boiler en 24 uur per dag elektriciteit gedurende het hele verblijf."


Allemaal aan boord??

Vanwege de enorme vraag naar en interesse om duik- en snorkellocaties in de Semporna-regio te bezoeken, is Semporna Jetty een bekende toegangspoort tot vele prachtige eilanden in het gebied, zoals Mabul Island, het altijd beroemde Sipadan Island, Kapalai Island, Mataking Island en Pom Pom Island. Al deze eilanden staan bekend om hun duik- en snorkelactiviteiten, aangezien het zeewater kristalhelder is en bezet is met kleurrijke zeedieren. Daarom biedt Semporna Jetty een gemakkelijke toegang om met speedboten de eilanden te bereiken.
De enige optie om bij deze eilanden te komen is alleen met speedboten. Semporna Jetty biedt verschillende soorten speedbootoperators om naar de eilanden te komen. De speedboten vertrekken voornamelijk vanaf Semporna Jetty. De reis naar de eilanden hangt meestal ook af van de getijdenproblematiek die een bepaalde reis soms kan verlengen. De boten vertrekken meestal in de morgen, aangezien er' s nachts een avondklok is voor bootactiviteiten.


De snelle ferry

Wie met de bus vanuit Kota Kinabalu komt, wordt afgezet vlakbij de jetty in Semporna. Zij kunnen gemakkelijk bij jetty wachten, totdat hun speedboot vertrekt. Negeer bij aankomst de sjacheraars (touts), die zullen zeggen dat je een boot nodig hebt om bij de duikcentra te komen. Tickets regel je aan het loket.

Toeristen, die met het vliegtuig reizen, komen aan op het vliegveld van Tawau. Dit is de dichtstbijzijnde luchthaven. Zij moeten nog ca. 80 km met de bus of taxi reizen, voordat zij bij de jetty zijn. Een luchthaventaxi vanaf de luchthaven in Tawau naar Semporna kost ca. 25 Euro en de rit duurt 35 minuten. Een Grab taxi kost veel minder.
Lees over Grab op deze pagina.
MASwings (een dochteronderneming van Malaysia Airlines) vliegt o.a. van Kota Kinabalu, Sandakan en Tarakan (IndonesiŽ) naar Tawau.
Reizigers zullen met speedboten hun weg vinden naar de vele prachtige eilanden in Semporna. Deze speedboten vertrekken vanaf de Semporna Jetty naar de eilanden. Meestal is het aantal personen per speedboot beperkt tot 2 Ė 6 personen.
 

De goedkoopste manier om vanaf de luchthaven van Tawau naar Semporna te komen, is met de gedeelde minibusjes, die vertrekken. Het tarief is 10 ringgit per persoon, maar je zult moeten wachten tot ze genoeg passagiers hebben, wat tot een uur kan duren.
Veel all-inclusive duikarrangementen zijn inclusief vervoer van en naar de luchthaven.

 • Veerboot van Semporna Jetty naar Bohey Dulang Island

 • Veerboot van de steiger van Semporna naar het eiland Sibuan

 • Veerboot van Semporna Jetty naar Mantabuan Island

 • Veerboot van Semporna Jetty naar Mabul Island

 • Veerboot van Semporna Jetty naar Kapalai Island

 • Veerboot van de steiger van Semporna naar het eiland Gusungan

 • Veerboot van Semporna Jetty naar Mataking Island

 • Veerboot van Semporna Jetty naar Pandanan Island

 • Veerboot van Semporna Jetty naar Pom Pom Island

Er zijn verschillende faciliteiten op loopafstand van de Semporna Jetty zoals restaurants, hotels, supermarkten, banken en anderen.

Belangrijkste faciliteiten:

 • Beschutte wachtruimte

 • Bankjes

 • Ticketbalie

 • Parkeerplaatsen

 • Handige winkel

 • Informatieborden


Aankomst op een idyllisch eiland

Google

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite