MALAYSIA
SITE

Ipoh
-- Ipoh
-- Ipoh - Airport
-- Ipoh - Busstation
-- Ipoh - Hotels
-- Ipoh - Kellie's Castle
-- Ipoh - Tibetan Tempel
-- Ipoh - Sam Poh Tong
-- Ipoh - Lost World
-- Perak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 
 

SAM POH TONG
Grot Tempel -IPOH

"Je moet wel wat zoeken naar deze tempel en ook binnen moet je verder wandelen wat niet aangegeven is. Het is een langgerekt complex, waarvan sommige delen heel sfeevol zijn, terwijl andere stukken onverzorgd overkomen."

Sam Poh Tong Cave Temple
Townhall

Sam Poh Tong Tempel ligt tegen de Gunung (berg) Rapat aan, iets ten zuiden van Ipoh. Deze kalksteen heuvel heeft meer gaten dan een Zwitserse kaas en er zijn nog enkele grottempels in deze buurt. De Sam Poh Tong werd ontdekt door een Chinese boeddhistische monnik.
Hij woonde er tot zijn dood 20 jaar later. De bouw van de tempel moet begonnen zijn in 1912. De huidige voorkant werd echter gebouwd in 1950. De tempel is gebouwd door de boeddhistische gemeenschap in Ipoh en is nu uitgegroeid tot een internationaal toeristische plek, die bezoekers aantrekt uit de hele wereld. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het prachtig ingerichte paviljoen aan de voorkant van de tempel en de aangelegde tuin met een visvijver. Dit alles werd bekroond met "The Best Landscaped garden" in MaleisiŽ 1993.

De beelden van Boeddha en andere goden zijn binnen geplaatst voor de gelovigen om in rust te bidden. Een trap leidt naar een hoger niveau, waar meer beelden geplaatst in vitrines. Achter een poort met een hangslot zijn een aantal traptreden, die hoger de heuvel op gaan, maar de weg lijkt verlaten en overwoekerd. Voorbij het ​​altaar is een pad, dat leidt naar een beschutte tuin met de 'schildpaddenvijver' en een sierlijke pagode met rode dakpannen. Schildpadden voeren is toegestaan, ​​wanneer je wat "Kangkong" groente gekocht hebt bij de ingang.

Sam Poh Tong Cave Temple

Sam Poh Tong kan vertaald worden als de Grot van de drie Edelstenen. Maar het lijkt geen logische uitleg wat of waar deze juweeltjes dan zijn.
Men vraagt bij het bezoek van deze tempel geen entree, maar het is gebruikelijk om wat geld achter te laten in ťťn van de donatiedozen.

Op het terrein van de tempel is ook een crematorium en een columbarium. Een columbarium is (voor degenen, die het nog niet weten) een plek, waar men  de as van de overledenen bijzet. Sam Poh Tong's columbarium ziet eruit, als een 4 verdiepingen tellend blauw gekleurd flatgebouw. Deze plek is bezaaid met Ching Ming. Wanneer familieleden hun respect komen tonen aan hun voorouders, laten ze replica's van papier achter, die van nut kunnen zijn voor de doden in het hiernamaals, zoals nep-geld, i-pads (zouden ze die kunnen bedienen?), auto's, Louis Vuitton tassen en enzovoort.

De tempels Sam Poh Tong, Ling Sen Tong en Nam Tin Tong liggen alle drie naast elkaar aan de Gopeng Road (Jalan Raja Dr Nazrin Shah), in Gunung Rapat, een wijk van Ipoh. Rij vanuit het centrum in zuidelijk richting naar Simpang Pulai (aan de snelweg). Wanneer je het Medan Gopeng busstation gepasseerd bent (aan uw rechterhand), moet je bij het tweede stoplichten linksaf (je ziet een tankstation aan je linkerhand bij de kruising). U vindt dan links de grotten.

 

Sam Poh Tong Cave Temple

Google

 

  Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite