MALAYSIA
SITE

Penang
-- Air Hitam Dam
-- Balik Pulau
-- Batu Ferringhi
-- Batu Maung
-- Botanic Gardens
-- Bussen Penang
-- Busstation Sg Nibong
-- Cheong Fatt Tze
-- Chowrasta Bazaar
-- Clocktower
-- Escape Pretpark
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen op Penang
-- Fort Cornwallis
-- George Town
-- George Town-kaart
-- Gertak Sanggul
-- Hard Rock Hotel
-- Hawker Stalls
-- Hawker Centre
-- Hop-0n Hop-off Bus
-- Hotels
-- Hotel Reserveren
-- Jelutong
-- Kapitan Kling Moskee
-- Kek Lok Si
-- Kerachut - turtles
-- Kerachut - foto's
-- Khoo Kongsi
-- Komtar
-- Kuan Yin
-- Liggende Boeddha
-- Massage strand
-- Monkey Beach
-- Pasar Malam
-- Penang Hill
-- Penang Wegenkaart
-- Pulau Jerejak
-- Pulau Payar
-- Pulau Payar - duiken
-- Saint Anne's Church
-- Satelliet foto
-- Shopping
-- Slangentempel
-- Spice Garden
-- Stoepa's Penang Hill
-- Straits Quay
-- Swettenham Pier
-- Tanjung Bungah
-- Teluk Bahang
-- Vleermuizentempel
-- Vlooienmarkt
-- Wandelen in G'town
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 
 

Saint Anne's Church

"Het is een plaats waar je naartoe moet gaan als je in Bukit Mertajam bent, en het is gemakkelijk bereikbaar omdat het aan de hoofdweg ligt, dat is Jalan Kulim. als u rijdt, dan zijn er voldoende parkeerplaatsen voor u. En de jaarlijkse bedevaart begint in de laatste week van juli, er zijn een paar lokale hotels in de buurt en met Airbnb kun je gemakkelijk verblijfplaatsen vinden."

Saint Anne's Church
St Anne's Church

De kerk van Saint Anne ligt in Bukit Mertajam (BM). Het is jammer dat er geen aanwijzingsborden in het stadje staan naar de kerk. Het is dus moeilijk zoeken, maar als u de weg naar Kulim volgt, vindt u aan de rand van de stad de kerk van Saint Anne. De allereerste Katholieke kerk in Bukit Mertajam, een kleine kapel, werd gebouwd bovenop de heuvel, tussen 1840 en 1860.
De missionaris Adolphe Couellan begon met de bouw van een tweede, grotere kapel in 1864. Saint Anne is de moeder van de maagd Maria, die Jezus ter wereld bracht. Saint Anne is dus de oma van Jezus. Saint Anne was heel populair bij de Franse missionarissen.
Katholieken gedenken St. Anne elk jaar op 26 juli. Ze is waarschijnlijk rond het jaar 50 voor Christus geboren in Nazareth of Bethlehem. Ze is de beschermheilige van meubelmakers en mijnwerkers, maar ook van hen, die belast zijn met spinnen, weven, borduren, naaien en andere dergelijke bezigheden.

De allereerste Katholieke kerk in Bukit Mertajam, een kleine kapel, werd gebouwd bovenop de heuvel.
Tegenwoordig is een bezoek daaraan het laatste onderdeel van die processie, die bedevaart deelnemers afleggen in de week van de gedenkdag van Saint Anne. Het feest duurt 10 dagen trekt elk jaar ongeveer 100.000 bedevaarders. Zij komen niet alleen uit MaleisiŽ, maar trekt ook Christenen uit de omringende landen, zoals Thailand, Singapore, AustraliŽ en Nieuw Zeeland.
De tweede,grotere kapel was klaar in 1865. De plaats van deze tweede kapel is de muur van kranen van het water van Heilige Anne.
Het bronwater wordt natuurlijk gefiltreerd door de grond en is schoner dan leidingwater. Hieraan wordt geneeskrachtige werking toegedicht.

De oude, witte Kerk werd gebouwd in 1888, onder de leiding van Fr. F.P. Sorin. Hij stierf in 1907, juist op de dag van St. Anne's Feest, en werd begraven bij de ingang aan de oude, witte Kerk.
Deze ĄOude Kerkď, is het ĄHeiligdom van St Anneď. Het is elk jaar het belangrijkste gebouw van het Feest van St Anne.

xx

Voorbereidingen voor het feest.
De oude Kerk

Het mooie gebrandschilderd glas boven het altaar dateert aan 1896. In 1977 vond er nog een restauratie plaats. Door de Japanse overheersing was er veel vernield.
Gebrandschilderde ruiten weden hersteld en de kerkklok werd geplaatst. Oorspronkelijk waren het er twee, maar tijdens de bezetting is ťťn van de twee verloren gegaan.
Helaas is deze oude, witte kerk te klein geworden door het stijgende aantal feestgangers. In 2000 begon men met de bouw van een nieuwe kerk op een groot complex naast de oude kerk. Deze werd opgedragen aan St. Anne's Feats Day op 26 juli.
De nieuwe kerk heeft een Minangkabau dak met gotische bogen daaronder. Het ruime interieur heeft een capaciteit voor meer dan 1800 bezoekers. Hiermee is het de grootste kerk, die ooit gebouwd werd in dit deel van MaleisiŽ.
Bij het altaar is ook een reliek te zien: een stukje goud van 3mm, dat een stukje been moet voorstellen van St. Anne. Oude en nieuwe pelgrims doen altijd een poging een glimp van deze reliek op te vangen tijdens het feest.

Als je binnenkomt op het terrein, dan word je begroet door een beeld van Maria met Jezus. Op het kerkcomplex, vlakbij de oude kerk, is ook een souvenirwinkel, waar men een aandenken kan kopen. Als het feest van St. Anne begint, wordt aangeraden geen kaarsen of bloemen mee te brengen, maar ze daar te kopen.

De nieuwe kerk, die in 2002 klaar was.
De nieuwe kerk was in 2002 klaar. De gotische bogen zijn links van de laatste pilaar zichtbaar.

 

Gebouwd in 1888
St Anne's Church

xx

 

 

 

 

 

 Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite