MALAYSIA
SITE

De Highlands
-- Bukit Broga
-- Bukit Larut
-- Bukit Tinggi
-- Bussen van/naar Cameron
-- Cameron Highlands
-- Cameron H. Brinchang
-- Cameron H. Ringlet
-- Cameron H. Tanah Rata
-- Cameron H. Hotels
-- Cameron - Oostkust
-- Cameron Thee
-- Fraser's Hill
-- Fraser's Hill Hotel
-- Genting Highlands
-- Genting Casino
-- Genting Hotels
-- Gunung Jerai
-- Gunung Ledang
-- Lojing Highlands
-- Orang Asli Cam. H.
-- Orang Asli Senoi
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

RINGLET  

"Ringlet is de eerste dorp van de Cameron Highlands dat je bereikt vanuit Tapah als je vanuit Kuala Lumpur via de North-South Highway naar boven gaat. Ringlet ligt op ongeveer 45 km afstand van de afslag Tapah en verwelkomt bezoekers met een gigantisch aardbeibeeld langs de weg."

Ringlet
Ringlet, het eerste plaatsje.

Een niet zo mooi plaatsje. Ringlet is het handelsplaatsje voor de bevolking van de Cameron Highlands. Je vindt hier winkeltjes in oude Maleise stijl, wat voor de toeristen weinig te bieden heeft. Hier komen de boeren om materialen te kopen voor hun kapotte onderdelen om die te repareren. Jeeps en bestelwagens beheersen hier het verkeer.
Ongeveer 4 km verder ligt het fraaie Sultan Abu Bakar Lake. Dat is een stuwmeer dat is ontstaan door de aanleg van een dam in de Bertamrivier en is bedekt met weelderig groene planten. Momenteel vinden hier werkzaamheden plaats.
Ringlet is het eerste plaatsje in de Cameron Highlands, dat je tegenkomt, wanneer je afslag hebt genomen bij Tapah en de 45 kilometer lange, kronkelende weg naar boven hebt afgelegd. Het is hier boven koel en de luchten wisselen zich af. Ringlet is een "hub" voor de groente- en bloementeelt in de hooglanden. Meestal wordt dit plaatsje gemeden door de toeristen. Voor de onversaagde reiziger zou het een interessant plaatsje kunnen zijn, om in rond te wandelen. Dit stadje was de eerste nederzetting in de Cameron Highlands, dus het heeft een lange historie en haar omgeving.
Het stadje lijkt erg op een een plaats in de laaglanden van MaleisiŽ met zijn oude shophouses, parkeerplaatsen aan beide zijden en langzaam voortbewegend verkeer. Er zijn enkele bedrijfjes met basisbehoeften voor de inwoners van de highlands, zoals een tankstation, restaurants e.d.
Het is het overwegen waard, om na de lange, slingerende weg vanuit Tapah, hier even uit te rusten voordat je naar je eindbestemming rijdt op de Cameron Highlands.
Als je door het plaatsje rijdt, buigt de weg naar links. Hier heb je een uitzicht over de vallei met zijn huizen in oude stijl, die bevolkt worden door de lokale bevolking.

Ringlet
Ringlet, de agrarische hub.

Ringlet ligt op een hoogte van 1135 meter boven zeeniveau. Je zult in Ringlet geen hotel vinden. Het plaatsje heeft de toerist weinig te bieden, maar als je 10 minuten verder rijdt vind je het LakeHouse Hotel. Het is een schitterend hotel, gebouwd in Tudor-stijl. Het ligt ongeveer even ver van Ringlet, als van Tanah Rata. Het luxueuze hotel ligt in de "valley of the eternal spring".
Verder heeft Ringlet nog een markt, die u kunt bekijken en een tempel.

 

Ringlet
De hoofdstraat

The Lakehouse

Als u zoekt naar een gunstig gelegen accommodatie in Cameron Highlands, zoek dan niet verder, The Lakehouse is wat u zoekt. Het levendige stadscentrum is slechts 2000 verwijderd. Ook Flower Nursery, Cameron Highlands Golf Course, BOH Tea Estate zijn eenvoudig te bereiken.
Profiteer van de ongeŽvenaarde services en voorzieningen bij deze accommodatie in Cameron Highlands. Deze accommodatie biedt ter plaatse vele faciliteiten die zelfs de meest veeleisende gasten zullen tevredenstellen.
De ambiance van The Lakehouse weerspiegelt zich in de inrichting van iedere gastenkamer. plasma tv, rookvrije kamers, airconditioning, wekservice, bureau zijn slechts enkele van de voorzieningen die u ter beschikking staan. De accommodatie biedt vele unieke recreatiemogelijkheden zoals massage, tuin, speelruimte. Wat de reden van uw bezoek ook is, The Lakehouse is een uitstekende keuze voor uw verblijf in Cameron Highlands.

Meer informatie en foto's: The Lakehouse |klik nu|

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciŽle site bestaan.


 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite