MALAYSIA
SITE

 
Reisverslagen

-- Ton en Ria
-- Ed Verwoerd
-- Pieter
-- Linda & Ward
-- Martin & Ineke
-- Vera en Denis
-- Carola Rood
-- Hanneke en Wil (deel 1)
-- Hanneke en Wil (deel 2)
-- Kala Chielens
-- Alfred de Mooy - tsunami
-- Alfred de Mooy - de reis
-- Esther en Arno
-- Lorette de Ploeg
-- Jurn Verschraegen
-- Renť en Renate de Burger
-- Eveline Wiertz
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Reisverslag

Vera & Denis

3 juli

Vol verwachting sporen wij met de trein naar Schiphol waar vlucht MH 0003 ons opwacht om ons via Londen naar Kuala Lumpur te brengen. Het is een rechtstreekse vlucht vanaf Londen en de service is uitstekend. Wel lang vliegen!

4 juli

De luchthaven in Kuala Lumpur overweldigt ons. Wat een prachtige constructie! Indrukwekkend!
Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Kuala Terengganu. De luchthaven daar staat in schril contrast met KLIA. Maar heeft zeker ook zijn charme. Door het raam zien we hoe de koffers over het asfalt naar het luchthavengebouw gebracht worden. De koffers worden gewoon door het raam gezwierd en op een houten toonbank gelegd. Na een tijd wachten wordt het duidelijk dat onze koffers er niet bij zijn. Zoek geraakt op London Heatrow. Whatís new!
De chauffeur van Marang Resort and Safaris brengt ons per jeep naar het resort, waar we onmiddellijk gerustgesteld worden. Wij hoeven ons geen zorgen te maken: zij zorgen ervoor dat onze koffers de volgende dag in onze chalet staan. De ongerustheid verdwijnt ook onmiddellijk als we onze prachtige strandchalet zien: een huis voor ons alleen op een prachtig zandstrand. Nadat we ons met koffie en fruit geÔnstalleerd hebben op het terras en uitbundig genieten van het prachtige uitzicht, komt een lieve jongen ons vragen wat wij ís avonds graag zouden eten en hoe laat wij dat graag zouden doen. Wij voelen ons de koning te rijk. Koffers, wie heeft er koffers nodig?

De chaletjes aan het strand  van Marang.
 

 

 

4 juli Ė 8 juli

Wij genieten met volle teugen! Het resort is werkelijk prachtig, het eten is uitstekend en elke avond komt een traditioneel geklede man alle olielampen in het resort en aan de chalets aansteken. Het geeft een heel charmante sfeer en de geur houdt de muggen op afstand.
Het strand is verlaten, het zeewater is warm (geen oneindig getreuzel om in het water te raken Ė meteen plons erin, zonder kou!), het eten is heerlijk, de mensen zijn ontzettend vriendelijk, Ö Mijn liefje, wat wil je nog meer?
Gisteren maakten we een riversafari met de gids van het resort, Ali. Ali is een gepensioneerde legerverkenner en hij weet werkelijk alles! Zijn zicht is fenomenaal en hij ziet vanop honderden meters allerlei vogels en varanen en apen op de oevers van de rivier. Hij leidt ons  door een traditionele kampung, vertelt honderduit over het dagelijkse leven in MaleisiŽ, hypnotiseert en passant een kip, trakteert ons op verse kokosnoten, Ö Een dag om nooit te vergeten, een man om nooit te vergeten.

O ja, de koffers stonden de volgende dag in onze chalet!

Het Marang Resort

9 juli

Met pijn in het hart nemen wij afscheid van Marang Resort and Safaris.
We hebben hier een paar heerlijke dagen doorgebracht en zijn vast van plan ooit terug te keren.
Ondertussen zijn wij ook voldoende geacclimatiseerd en uitgerust van het zware werkjaar. Nu kan het grote werk beginnen. Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Kuala Lumpur. We logeren in het Federal Hotel in het stadscentrum. We brengen een bezoek aan alle toeristische bezienswaardigheden: de Towers, Central Market, Lake Gardens, China Town, Ö Wat een drukte vergeleken bij het paradijs waaruit wij komen.

ís Avonds eten we bij de hawker stalls op BB Plaza. Een onvergetelijke ervaring.

Bukit Bintang, links ervan is het shopping complex van Sungei Wang.

Je vraagt je af hoe die mensen weten welk voedsel ze naar welke klanten moeten brengen, maar het lukt hen en het eten smaakt fantastisch. Na een paar biertjes gaan we naar bed. Morgen moeten we vroeg uit de veren want we vertrekken naar de jungle: Taman Negara.

 

10 juli

Om 7 uur vertrekt de bus naar Tembeling. In Tembeling stappen wij in een longboat die ons in een 4 uur durende tocht over de rivier naar de park headquaters van Taman Negara brengt. Wij komen ogen te kort! Wat een overweldigende natuur! Hoe nietig ben je als klein mensje in deze oeroude omgeving!

Taman Negara: in het hart van West-MaleisiŽ.

 

11 juli

Na het ontbijt wacht onze gids om ons te begeleiden op een stevige trekking door de jungle. Al gauw bereiken we de door mij gevreesde canopywalks. Voor iemand met hoogtevrees is dit geen lachertje!  Maar ik overwon mijn angsten en was na afloop behoorlijk trots op mezelf.
Na de ijzingwekkende wandeling tussen de boomtoppen klimmen we naar Buket Terisik vanwaar we een prachtig uitzicht hebben. Vervolgens klimmen we naar de Latah Berkoh watervallen waar we een verfrissende duik nemen en bekomen in de natuurlijke 'jaccuzi'. Onze gids brengt ons ook nog naar een Orang Asli kamp waar we kennismaken met de oorspronkelijke bewoners van het oerwoud en hun gebruiken.

 

Canopy Walk in Taman Negara.

12 juli

De longtailboot brengt ons over de rivier terug naar Tembeling. Daar wacht de bus die ons weer naar Kuala Lumpur brengt. We nemen opnieuw onze intrek in het Federal Hotel en genieten 's avonds van de hawkerstalls op BB Plaza.

 

13 juli

 

Onze huurwagen van Avis staat klaar voor de deur. Na het ontbijt pakken we onze koffers en onze wegenkaart en gaan we op weg naar de Cameron Highlands.

Eerst moeten we Kuala Lumpur uit zien te geraken. Niet zo eenvoudig als je aan de linkerkant van de weg moet rijden. Maar het lukt ons wonderwel en al gauw zijn we op het platteland.

Helaas blijft niet alles goed gaan. Een houtblok op de weg veroorzaakt een lekke band.

Als we aan de kant gaan staan, stopt er een vrachtwagen met daarop een tiental MaleisiŽsche arbeiders. Met handen en voeten leggen zij ons uit dat zij het klusje wel even zullen klaren. En inderdaad, onder veel gebabbel en gelach verwisselen zij onze band en na veel handjes schudden kunnen wij onze tocht verder zetten.

De weg naar Cameron Highlands staat bekend om zijn 600 bochten. We hebben ze niet nageteld, maar we zijn ervan overtuigd dat het klopt. Het is een prachtige rit door oerwoud, langs watervallen, om uiteindelijk tussen de thee-plantages te belanden. Adembenemend !

 

Theeplantages in de Cameron Highlands.

 

 

14 juli

 

We hebben de nacht doorgebracht in het Heritage Hotel in Tanah Rata.

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Boh theeplantage. Daarna bezoeken we nog een aantal andere bezienswaardigheden zoals een butterflyfarm en een prachtige Chinese tempel. Onze 'high tea' nemen we in een prachtig oud Engels huis dat nu verbouwd is tot hotel. Je vindt nog verschillende van deze oude Tudorhuizen in de highlands.

 

15 juli

 

We nemen opnieuw de oude bochtige weg naar beneden. Een lange rit voert ons via Penang bridge (een van de langste bruggen ter wereld) naar de luchthaven van Penang waar we een binnenlandse vlucht nemen naar Langkawi.

 

 

 15 juli - 20 juli

 

Een binnenlandse vlucht brengt ons in een uurtje van Penang naar Langkawi. Langkawi bestaat uit 99 eilanden waarvan er maar een paar bewoond zijn.

We logeren 6 nachten in Tanjung Sanctuary Resort. Onze villa (nr. 25) heeft een prachtig uitzicht op het strand.

Dit is werkelijk een tropisch paradijs: een oogverblindende baai met een wit zandstrand, wuivende kokospalmen, apen op het terras, ...

Hier genieten we van onze welverdiende rust en laden we de batterijen weer op voor een nieuw druk, stresserend werkjaar.

 

De eilanden van Langkawi

 

   Vera

 

Vera en Denis

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite