MALAYSIA
SITE

 
Reisverslagen

-- Ton en Ria
-- Ed Verwoerd
-- Pieter
-- Linda & Ward
-- Martin & Ineke
-- Vera en Denis
-- Carola Rood
-- Hanneke en Wil (deel 1)
-- Hanneke en Wil (deel 2)
-- Kala Chielens
-- Alfred de Mooy - tsunami
-- Alfred de Mooy - de reis
-- Esther en Arno
-- Lorette de Ploeg
-- Jurn Verschraegen
-- Renť en Renate de Burger
-- Eveline Wiertz
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Reisverslag

Linda & Ward, Bie & Gust, Maurice & Julia, Cis & Leen 
 
 MaleisiŽ  1 september tot 20 september 

 Zonsondergang in Batu Ferringhi

 

Maandag 1 september

Gespannen staan wij símorgens om zeven uur  te wachten op de taxi die ons naar Schiphol zal brengen , om 7.15 h is het zover Maurice,Julia, Leen & Cis werden al opgehaald nu nog langs Bie en Gust en lets go.
Met heel wat file onderweg toch op tijd in Schiphol snel inchecken en ja hoor onze beloofde lange benen plaatsen zijn nog vrij.
Nog even een koffieke drinken, een laatste sigaretje, en hop naar gate g 22 om in te schepen. Op vlucht M16 met Malaysian Airlines.
Na een perfecte vlucht van 12.5 h landen wij in Kuala Lumpur international (het is hier zes uur in de morgen) en dinsdag 2 september. Wat onwennig en moe gaan wij op zoek naar onze bagage die we pas vinden na een ritje met de monorail.
Even langs de immigratie , nog wat geld inwisselen tegen ringits, onze huurwagen in ontvangst nemen (minibus Mercedes 12 p) en het avontuur kan beginnen.
Beetje wennen aan links rijden, gaan we richting Melaka waar hotel Renaissance(200 rm inc onbijt) is gereserveerd,  hilariteit alom omdat we niet aan het hotel kunnen komen, dat toch overal in het zicht is, probleem is dat alles in Melaka ťťnrichtingsverkeer is.

Eindelijk zijn we er na een uurtje rondtoeren toch geraakt , inchecken en even een paar uurtjes op bed, bij het ontwaken is het weer niet meer zo schitterend het regent, hopelijk gaat dit geen 3 weken zo zijn.
ís Namiddags Melaka bezocht en ons eerste mihoensoep gegeten.


De - via Internet - gehuurde auto

Woensdag 3 en donderdag 4 september

Stralend weer vandaag, onbijt om 8.30 h zo overvloedig dat het allemaal moeilijk op te noemen is. Vertrokken om 10 h richting Oostkust , na een kleine omweg op de goeie weg geraakt, langs palmolieplantage, kampongs en vele loslopende koeien langs de weg, wat ons toch wel wat gevaarlijk lijkt omdat deze plots kunnen oversteken,nu begrijp ik waar de uitdrukking ( zo lomp als en koe) vandaan komt. Aangekomen in Cherating om 17.30 h waar we onze intrek nemen in Holiday villaís ( 155 rm incl. breakfast)

Mooie houten bungalows rond een prachtig zwembad hier verbleven we 2  nachten om wat uit te rusten . Wat een immens rustig mooi strand heeft Cherating, het leek wel van ons alleen.

We bezochten hier  Besarah het vissersdorp waar men de visnetten nog binnenhaalt met buffels

Vrijdag 5 september

Na het onbijt vertrek naar Kuala Terengganu overnachten in Hotel Primula **** ( 165 rm incl. onbijt)

Onderweg nog Marang bezocht een heel idyllisch vissersdorp. Hier kan men ook de overzet nemen naar Kapas Island
In Kuala Terengganu  was er een feestmarkt heel leuk om te bezoeken en enorm groot. Van alle vreemde dingen geproefd en toch wel heel lekker, uiterst vriendelijke mensen die MaleiŽrs.

 Sí Avonds het hawkercenter van KT uitgeprobeerd heel goed meegevallen en spotgoedkoop. Liters vers geperst fruitsap drinken we hier.

 


De boot naar de Perhentian

Zaterdag 6 september

Om half negen vertrokken naar Kuala Besut, voor onze oversteek naar de Perhentians

Volgens de manager van het hotel een afstand van 1 uur en een kwartier maar in werkelijkheid duurde de rit meer dan 2 uur. KB is een onooglijk dorp maar hier vertrekken wel alle boten naar de eilanden wij kiezen voor de fastboat, en voor 60 rm retour p/p zijn we in half uur  op Perhentian Besar het grootste eiland van de twee we logeren in de Coral view(300 rm voor een zeer luxe bungalow zonder ontbijt op het strand) voor drie nachten. Dit blijft een bounty eiland al was ik hier voor de tweede keer. Het snorkelen is onbeschrijfelijk mooi en het eiland ongelooflijk stil maar meer dan snorkelen of duiken is er niet te zien men kan nog wel een jungletochtje maken.

Iedere avond vis eten bij mamaís place, waar mama mij de laatste avond ook nog leerde mihoensoep maken in de keuken.


 de Perhentian

Dinsdag 9 september

Om acht uur símorgens staan we al op het strand onze bagage in de boot te torsen voor onze terugkeer naar het vaste land. We laten de Perhentians achter met mooie herinneringen.

Op naar Kota Bahru  de meest Islamitische stad van MaleisiŽ. Hier kozen we weerom voor Hotel Rennaisance( 250 rm incl. onbijt ) De zeer kleurrijke groentemarkt bezocht, de liggende boeddha ,de staande en de zittende boeddha. Eens tot aan de Thaise grens gereden en een taksvrije markt bezocht waar alleen Thais sigaretten en drank konden kopen( niet voor MaleiŽrs en toeristen dus). Heel speciaal allemaal.


de kleurrijke markt in Kota Bharu

Donderdag 11 september

Oversteek terug naar de Westkust heel mooie natuur onderweg wel gestopt om durian te proeven ikzelf vind dit niet heel speciaal het smaak een beetje zoals het ruikt (stinkt) maar kunnen er nu toch van meespreken. Aangekomen om 17.30h op Penang over de 3 na langste brug overweldigend. 5 nachten in de Lone Pine hotel op Batu Ferringi een klein boetiekhotel met een fantastische service (210 rm incl. ontbijt)

We bezochten hier de butterfly farm en de exotische fruitplantage.

Het Kek Lok Si complex, de snaketemple, de Burmese tempel en de boeddhistische tempel,Georgetown,Penang Hill alles zeker de moeite waard. Dan komt nog het shoppen gsmís cameraís het scheelt een pak tegenover BelgiŽ.

Het mooiste op Penang vindt ik toch het Chinese clanhouse (khoo kongsi) en de paalwoningen van de clans.


de Khoo Kongsi tempel in George Town (Penang -17e eeuw)

 

Dinsdag 16 september

Na het ontbijt vertrokken naar Kuala Selangor onderweg nog Ipoh bezocht met zijn rotstempels, en de moskee met de gouden koepel in Kuala Kansar prachtig gewoon. De weg naar Kuala Selangor valt toch wel tegen het is wel heel ver en het dorp betekend ook niet veel. 

Geslapen in de Palm Inn ( 98 rm incl ontbijt ) síavonds verschrikkelijk slecht gegeten maar dat hebben de vuurvliegjes wel goedgemaakt, al was onze vriend Maurice niet overtuigt hij vond dat het allemaal nep was en dat dit wel eens kerstlampjes konden zijn totdat ons bootje zo dicht bij de bomen vaarde dat men de kelip kelip in je handen kon nemen.


De Masjid Ubadiah in Kuala Kangsar.

Woensdag 17 september

Vertrek naar de hoofdstad Kuala Lumpur terug overnachten in Hotel Renaisance (313 rm incl ontbijt, niet alcoholische drankjes overdag en tussen 17.30h en 19.30h een buffet met alcoholische drank a volontť) Onze auto laten ophalen en overigs Kasina rent kan ik zeker aan ieder aanbevelen een nieuwe Mercedesbus voor 12 pers voor de prijs van 4007 rm 
all
in

We bezochten hier de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Chinatown, Litlle India met tempel, Merdaka square, en niet vergeten te Petronas towers

Bie, Gust, Maurice en Julia bezochten ook nog de Batu Caves wat ook de moeite was.

Vrijdag 19 september

Nog eens hele dag shoppen en helaas onze vakantie zit erop we zullen MaleisiŽ niet snel vergeten als het aan mij ligt kom ik zeker terug.

 

<terug naar reisverslagen>

Linda en Ward bespraken hun auto via Internet. Ze regelden hun reis zelf. 
Als u nog vragen over hun reis hebt, mag u ze mailen: 
Linda en Ward

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite