Een schaaltje sambal wordt vrijwel altijd bij de maaltijd geserveerd. Zo kan een ieder zelf de maaltijd
wat pittiger maken met een hoeveelheid naar smaak. Zelf sambal maken is niet zoveel werk. De basis is meestal een flink aantal rode pepers …
Wat je nodig hebt:
10 rode pepers in stukjes gesneden
1 tomaat
5 sjalotten, gesnipperd
3 eetlepels olie
klein beetje water
2 eetlepels gula Melaka
Bereiden:
Kook de pepers met de tomaat tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken en pureer met de
sjalotten. Maak de olie heet in een pan en bak dit mengsel even aan. Voeg suiker, zout en water toe en bak nog even door tot dat
er een klein laagje olie komt boven drijven. In de koelkast niet langer dan een week bewaren.
Sambal
xx
GULA MELAKA
Oftewel "suiker uit Melaka". Een donkerbruine suikersoort die wordt
gemaakt van het sap van verschillende palmsoorten. In de toko te koop onder de Indonesische benaming "Gula Jawa". Als vervanging kan eventueel donkere basterdsuiker gebruikt worden.
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.