Een schaaltje sambal wordt vrijwel altijd bij de maaltijd geserveerd. Zo kan een ieder zelf de maaltijd
wat pittiger maken met een hoeveelheid naar smaak. Zelf sambal maken is niet zoveel werk. De basis is meestal een flink aantal rode pepers …
Wat je nodig hebt:
10 rode pepers in stukjes gesneden
2 tomaten
1 eetlepel belacan, in een droge pan gebakken
2 theelepels zout
1 eetlepel gula Melaka
sap van 5 limoenen
Bereiden:
Wrijf de pepers, tomaten en belacan fijn. Voeg zout, suiker en limoensap toe,
totdat het een mooie saus is geworden .Deze sambal is in de koelkast 1 week houdbaar.
xx
GULA MELAKA
Oftewel "suiker uit Melaka". Een donkerbruine suikersoort die wordt gemaakt van het sap van verschillende palmsoorten. In de toko te koop
onder de Indonesische benaming "Gula Jawa". Als vervanging kan eventueel donkere (bruine) basterdsuiker gebruikt worden.
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.