MALAYSIA
SITE

Maleise Keuken
-- Satay
-- Satay Saus
-- Daging Masak Asam
-- Semoer
-- Kurma
-- Beef Rendang
-- Babi Lemak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


KURMA

Kurma
Kurma

 

 

Een recept dat ik kreeg van de eigenaar van het Indiase restaurant in de buurt van de
Masjid Bandaraya in Kuching, waar we dit aten. Ik heb het alleen een beetje vereenvoudigd en aangepast met ingrediŽnten die hier makkelijk te verkrijgen zijn.

Wat je nodig hebt:

  • 750 gram rundvlees in stukjes gesneden.

  • 4 eetlepels ketoembar

  • 4 theelepels jinten

  • 4 theelepels peperkorrels

  • 3 kardemom pitten

  • 3 kruidnagels

  • 1 kaneelstokje

  • 1 blik kokosmelk

  • 4 geschilde aardappelen

  • een stukje jahe van circa 3 cm

  • 8 sjalotjes

  • 5 teentjes knoflook

  • citroen of limoensap

  • boter

 

Bereiden

Vermeng de ketumbar,peper en jinten en maak het mengsel fijn. Doe hetzelfde met de jahe, knoflook en sjalotten. Verhit de boter in de pan en bak de kruiden even zachtjes aan .Voeg het vlees toe en bak ook dit onder voortdurend omscheppen aan. Giet de kokosmelk erbij en voeg eveneens de kruidnagels en de kaneel toe. Laat het gerecht sudderen totdat het vlees gaar is. Laat de laatste 10 minuten de in stukken gesneden aardappelen meekoken en maak op smaak met zout en het citroensap.

 

Kardemom

Kardemom   Kardemom is een heerlijk kruid om in de keuken te gebruiken. De Officiele naam is : Elettaria Cardamomum.
Het kan in veel gerechten (o.a. Kurma) worden toegepast. Chutneys, currys ,worst en brood en gebak. In het midden oosten wordt het aan de koffie toegevoegd als teken van gastvrijheid. Kardemom heefteen heerlijke geur die vrij snel verloren gaat. Koop daarom nooit gemalen Kardemom, maar koop een kleine hoeveelheid hele peulen bij de Indische Toko.  Maal of vijzel de peulen zelf en U zult beloond worden meteen overheerlijke geur die naar Eucalyptes neigt. Het ontbreken van deze geur is een teken dat U oude Kardemom heeft.


 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google

 


  Hetty Zweers

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite