MALAYSIA
SITE

Eilanden Oostkust
-- Perhentian Islands
-- Pulau Aur
-- Pulau Besar
-- Pulau Bidong
-- Pulau Dayang
-- Pulau Gemia
-- Pulau Kapas
-- Pulau Lang Tengah
-- Pulau Pemanggil
-- Pulau Rawa
-- Pulau Redang
-- Pulau Sibu
-- Pulau Tengah
-- Pulau Tenggol
-- Pulau Tinggi
-- Tioman
-- Tioman Boot tickets
-- Mersing
-- Mersing - Bus
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Pulau Rawa
Ben van Wijnen

"Het eiland bleek veel meer dan dat. We hadden een strand chalet met twee slaapkamers, op slechts enkele meters van het strand. Het gebied is een goed beschermd natuurreservaat en zeedieren is levendig en overvloedig vlakbij de oever, perfect om te snorkelen. De steiger is een favoriete plek met een groot plezier schuif. We maakten zelfs een wandeling de heuvel op het eiland en genoten van het spectaculaire uitzicht vanaf de top. Het was een geweldige plek om te ontspannen en wat plezier voor het hele gezin."

Rawa Island is een onbedorven koraaleiland met witte zandstranden en wuivende palmen. Het ligt in het kristalheldere blauwe water van de Zuid-Chinese Zee.
Soms kan het in de weekeinde wat drukker zijn, omdat dan de mensen van het vasteland het eiland willen bezoeken. Het ligt immers maar 16 kilometer van de kust. Picknicken wil men tegengaan, want velen laten een troep achter op het strand en men verplicht nu, de gasten in het (enige) restaurant te laten eten. Tevens moeten dagtoeristen betalen om aan land te kunnen komen op Rawa. Dit kan, omdat het eiland privé-bezit is.
Er zijn comfortabele chaletjes te huur en er is veel te doen op het gebied van de watersport.  

Rawa heeft zijn eigen, dagelijkse ferry-dienst naar het eiland. In de boot kunnen slecht 12 mensen.
De ferry vertrekt vanuit Mersing. Dit is een relatief klein stadje met enkele straten en wat rotondes. In een uurtje kun je het stadje lopend bekijken.
Als je in Mersing aankomt en je wilt niet hier in een guesthouse of motel verblijven, ga dan richting Restoran Malaysia.
Dit is een goed restaurant en een mooie startpunt om het stadje te bekijken.
 
Het Express-busstation bevindt zich bij R&R Plaza, dat is vlakbij de jetty.
R&R Plaza is een "shopping center", waarin zich ook drie (goedkope) restaurantjes bevinden, waaronder een Indiaas.
In deze buurt zijn hier diverse "ronselaars" actief, die voor hotels of guesthouses werken. Ook vind je diverse kantoortjes, waar je terecht kunt voor een bootkaartje of voor de huur van een chaletje op Rawa.
Enkele namen van deze kantoortjes:
"Sun & Sand Holiday" en de andere:
"SS Service Agency". De ferry naar Rawa vertrekt om 12 uur en de boot van vertrekt van Rawa om 10 uur.
xx

Terminal at Mersing
Bij de boat terminal Mersing

De boottocht naar Rawa duurt ongeveer één uur met een normale boot en 30 min. met een speedboat. De kosten voor een  enkele reis is ca. RM35,-
U kunt ook met uw resort de afspraak maken, dat ze u bij de Mersing jetty oppikken. Ik weet dat het Rawa Safaris Island Resort een eigen jetty heeft in Mersing. Denk er ook om, dat je meestal van tevoren moet betalen voor je overnachtingen op Rawa,
Wanneer u van de boot stapt, bent u op het toverachtige Rawa. 

 

 

Het eiland Rawa

xx We bevinden ons op Rawa midden in het gebied, dat in het allereerste begin door de populaire tv-uitzending "Expeditie Robinson"  werd gebruikt. De programma ploeg logeerde op Rawa en overdag filme men de deelnemers op een eiland. Later week men met het programma uit naar de Filipijnen. Gelukkig is het voor ons een kleine moeite om een boottocht naar één van deze allereerste eilanden te regelen, die voor het programma gebruikt werden. Je kunt daar zonnen, zwemmen, snorkelen of duiken.

Op Rawa laat je de geluiden van het eiland op je inwerken, wanneer je van de boot stapt. Je voelt de tropische bries om je heen. De wind waait langs de wuivende palmen en je vergaapt je aan het prachtige, witte strand.
Je voelt, dat je hier heerlijk kunt relaxen.

De prachtige blauwgroene, heldere zee met zijn koraaltuinen en kleurige vissen, is een verrassing voor de bezoeker. In dit (beschermde) "marine park" vind je grote schelpen, die je niet mag aanraken en zeker niet mag meenemen.
Zelfs aangespoelde schelpen mag je niet meenemen. Men pakt het beheer van dit "marine park" goed aan. U mag alles bewonderen, maar niets meenemen.
Pulau Rawa heeft palmen aan de rand van het strand. Dit maakt het tot een zeer idyllisch eiland.
Je kunt in de zon liggen onder een palm. Heerlijk luieren.
Als je dat niet wilt, kun je naar één van de grotten bezoeken. Wanneer u van het eiland resort naar links het strand afloopt en aan het eind van de baai over de rotsen klimt, komt u bij  een zeegrot met een spectaculaire boog, waar de golven tegenaan beuken.
Of je klimt de heuvel op (15 minuten), om een eens naar de andere kant van het eiland te kijken. Op deze plaats kun je genieten van een prachtige zonsopgang.

Je zult begrijpen, dat Rawa een juweeltje is van een eiland.
Dit paradijselijke eiland is een oase van rust, die je van de dagelijkse stress geneest!

Het resort

Reistijd naar Mersing : 4 uur vanuit KL en Singapore, 3 uur vanuit JB.
De dichtstbijzijnde luchthaven is in Kuantan.
Op het kaartje hieronder zie je Rawa, maar ook de eilanden van het tv-programma "Expeditie Robinson", zoals Mensirip, Harimau en Gual.

Map; look for Rawa

 

      

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite