De passagiers zijn meestal dagjesmensen, maar je kunt er ook overnachten. Je dient dan wel je eigen tent en kampeerspulletjes mee te nemen. De meeste dagjesmensen zijn sportvissers of wandelaars, die eens over het eiland willen wandelen en de vuurtoren willen bezichtigen. Daarna wil men graag zonnen of zwemmen.
De oude, metalen, achthoekige vuurtoren bevindt zich bovenop de heuvel van het eiland. Deze rode vuurtoren werd in 1880 gebouwd door de Britse kolonisten, als een baken voor schepen door de Straat van Melaka voeren. Ondertussen is een tweede, moderne vuurtoren gebouwd, die naast de oude staat. Het is nu een ronde, betonnen toren met geavanceerde apparatuur voor de scheepvaartcommunicatie.

De oude en nieuwe vuurtoren achter elkaar. Op de voorgrond de woning van de vuurtorenwachter
In de vroegere periodes, lang voor de bouw van de rode vuurtoren door de Britse kolonisten, stond het eilandje bekend als een broeinest van piraten.
De eerste, oorspronkelijke Britse vuurtoren bestaat uit een achthoekige lichttoren, waarin de lantaarn en een ronde buitengalerij zijn ondergebracht. Op de foto zie je nog de oude, rode vuurtoren met daarachter de nieuwe betonnen vuurtoren. Op de foto zie je nog het huis van de vuurtorenwachter en het heeft één verdieping. Het huis opgetrokken uit metselwerk.
Je zult je verbazen over de omgeving op Pulau Undan met haar verbluffende schoonheid, vooral de helderheid van het zeewater ende enorme rotsen rond het eiland. Aan het eiland ligt nog een heel klein eilandje vast, dat over strip strand te bereiken is. Bij hoog water staat er een klein stukje water boven het strand.

Het kleine eilandje met de strandstrip verbonden met Pulau Undan
