MALAYSIA
SITE

Eilanden Oostkust
-- Perhentian Islands
-- Pulau Aur
-- Pulau Besar
-- Pulau Bidong
-- Pulau Dayang
-- Pulau Gemia
-- Pulau Kapas
-- Pulau Lang Tengah
-- Pulau Pemanggil
-- Pulau Rawa
-- Pulau Redang
-- Pulau Sibu
-- Pulau Tengah
-- Pulau Tenggol
-- Pulau Tinggi
-- Tioman
-- Tioman Boot tickets
-- Mersing
-- Mersing - Bus
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Pulau Tengah

"Met onze kinderen van 17 en 13 jaar oud, hebben we 4 dagen genoten van dit prachtige eiland. Vanaf het moment dat we aankwamen tot het moment dat we vertrokken hebben we genoten van dit kleine paradijs. We hadden een mooie kamer met een hele grote badkamer en een groot terras. Meerdere keren per dag knepen we in onze armen om ons er bewust van te zijn waar we waren. Het personeel is heel vriendelijk. Enig klein minpunt vonden wij dat er erg veel gezinnen met hele kleine kinderen waren."


Batu Batu Resort

Pulau Tengah betekent “midden eiland” in de Maleise taal (Bahasa). Het eiland ligt in het beschermde Johor Marine Park aan de oostkust, voor de kust van Mersing in de staat Johor. Het ligt ongeveer 130km te noorden van Singapore.
Het onbewoonde eiland beschikt over acht ongerepte poederwitte zandstranden, kristalhelder water en koraalriffen, die voor de kust liggen. Er zijn kokospalmen en het binnenland heeft een tropische bos.
Pulau Tengah heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis. Van 1975 tot 1981 was het eiland de thuisbasis van meer dan 100.000 Vietnamese "bootvluchtelingen". Het stond onder toeziend oog van de Verenigde Naties en het was een doorgangskamp voor vluchtelingen, die op het eiland wachtten om een nieuw leven in Europa, Australië en Noord-Amerika te beginnen.


Van 1998 tot 2010 werd Pulau Tengah gebruikt voor opnames van "Expeditie Robinson", dat van oorsprong een zeer populaire Zweedse reality tv-show is. De serie was voorloper van de Amerikaanse serie "Survivor". In 2012 werd Pulau Tengah en een handvol andere eilanden in de archipel Seribuat gebruikt om de Franse Survivor Series "Koh Lanta" en de Nederlandse, Belgische en Finse serie "Expeditie Robinson" op te nemen.

Pulau Tengah of Pulau Babi Tengah ligt negen nautische mijl of 16 kilometer uit de oostkust van het schiereiland Maleisië in de Zuid-Chinese Zee. Het eiland is bereikbaar met de speedboot van het Batu Batu Resort en vertrekt vanuit de kustplaats Mersing.

De reistijd van Mersing naar Pulau Tengah per speedboot duurt ongever 20 minuten bij goed weer. Er zijn een aantal de geplande speedboot ritten per dag naar het vasteland. Deze zijn afhankelijk het aantal passagiers en getijden. Extra gecharterde boottransfers kunnen worden uitgevoerd tegen een meerprijs.

BATU BATU is een rustig gelegen resort op het privé-eiland en het wordt omgeven door kokospalmen, rotspartijen en fijne zandstranden. Het resort ligt aan het strand. Het eiland Pulau Tengah is tropisch en onbewoond. Het eenvoudige resort is gebouwd uit verschillende harde houtsoorten in de stijl van een Maleis "kampung" of dorp. De gebouwen van het resort werden gebouwd door lokale timmerlieden met behulp van traditionele technieken in de Maleise stijl. Batu Batu bestaat uit 20 één slaapkamer en 2 twee-slaapkamer villa's en ze liggen in een wilde en natuurlijke omgeving.
Het strand loopt langzaam af in de zee. Het is ideaal voor kinderen om te zwemmen. Het eiland is vergelijkbaar met Pulau Gemia.

Batu Batu’s PADI Dive & Activities Centre op het eiland ligt aan het spectaculaire Long Beach. Je kunt hier een kajak huren om te kanoën rond het eiland en om een duik te nemen om te snorkelen tussen de riffen. Je kun ook een duiktocht of snorkeltrip regelen naar de nabijgelegen riffen en eilanden. Je kunt ook zelf door de jungle lopen en de meer afgelegen stranden van het eiland ontdekken. Je verkent dan ook het bosrijke binnenland van het eiland en genieten van een spectaculair vergezichten op de andere eilanden van de archipel. Er zijn momenteel twee goed gemarkeerde tochten, één rond het eiland (3 km en ongeveer 1 uur in beslag) en de andere door het binnenland van het eiland (1,5 km en 30 minuten).
Batu Batu heeft twee recreatieve boten, de Batu Batu Explore (ruim 7 meter) en de Batu Batu Dive (bijna 10 meter). Praat eens met één van onze Dive & Activities Centre medewerkers om een trip rond het eiland te organiseren of om een aantal van de prachtige, onbewoonde eilanden te bezoeken.

 

Gemakkelijk bustickets boeken naar o.a. Mersing <klik>

   Ben van Wijnen

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite