MALAYSIA
SITE

Sabah
-- Sabah
-- Sabah (2)
-- Sabah Afstanden
-- Sabah Bussen
-- Sabah Alle Eilanden
-- Beaufort
-- Kota Belud
-- Kota Kinabalu
-- Kudat
-- Kunak
-- Lahad Datu
-- North Borneo Railway
-- Sandakan
-- Semporna
-- Sukau
-- Tawau
-- Tenom
-- Vliegen: MASWings
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

PULAU LIBARAN

"Oké, ik moet het toegeven! Ik kon de hele middag niet stil zitten en lui op het strand liggen. Het strand is leuk, hahaha, voor een tijdje! Ik denk dat ik niet zo'n strandmens ben. Dus in de middag besloot ik om een wandeling rond het eiland te maken.
Nu zou er ergens op het eiland een dorp moeten zijn, maar oeps ... zou ik het ooit kunnen vinden ??? Hahaha, je kunt het dorp eigenlijk niet missen, want het eiland is erg klein. Maar als je nog steeds twijfelt, helpt dit kleine 'behulpzame' bordje je in de goede richting te gaan. Hahaha, ik moest zoveel lachen toen ik het zag, want dit bord werd op ongeveer 20 meter van het dorp geplaatst!"

De frisse boottocht naar Libaran duurt ongeveer 45 minuten. Je vertrekt vanuit Sandakan Yacht Club in Sandakan, dat de op één na grootste stad van Sabah is.
Het eiland Libaran heeft zo’n 500 inwoners en heeft een oppervlakte van 2 km². Het is een dicht begroeid eiland zonder heuvels of een hoog gebouw. Het eiland ligt vrij dicht bij de kust. Er is één dorp op het eiland.
Libaran is ideaal voor mensen, die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Velen zijn het erover eens, dat de charme van dit eiland in zijn eenvoud ligt: een lange strook strand, kristalhelder water en prachtige zonsondergangen. Zwemmen en snorkelen is een dagelijkse bezigheid voor bezoekers. 's Avonds kun je genieten van een riviercruise in het mangrovebos of ontdek de unieke ervaring van nachtvissen. Een geweldige plek om even helemaal weg te zijn!

Libaran heeft ook, net zoals het nabijgelegen Selingan, een Turtle Conservation Program, waar men eieren van zeeschildpadden verzamelt om de pasgeborene te beschermen tegen roofdieren, voordat ze weer terug naar de zee worden gebracht. Het is net zo’n hotspot als Selingan, maar veel onbekender.
Een zeeschildpad komt ’s nachts aan land en graaft een kuil. Hierin legt dan ongeveer 150 eieren en bedekt de kuil met zand. De zon zal de eieren uitbroeden. De rangers graven de eieren weer uit en begraven ze op een veilige plek, waar geen roofvogels kunnen komen (Turtle Hatchery).
Eenmaal uitgebroed mogen ze zwemmen in een klein bassin, totdat ze groot genoeg zijn om losgelaten te worden in zee. Vaak mogen bezoekers dan de schildpadjes loslaten op het strand en dan vinden zij hun weg naar zee.
xx

Voornamelijk komen de groene zeeschildpad (soepschildpad) en de karetschildpadden hun eieren leggen op het eiland Libaran.. Helaas bereikt slechts 1 op de 1.000 babyschildpadden de volwassen leeftijd. De kans is dus erg klein, daarom moet men zoveel mogelijk schildpadeieren beschermen en uitbroeden.

xx Je kunt het vissersdorp eigenlijk niet missen, want het eiland is niet groot. Het dorp is een rustige en vriendelijke plaatsje. Er zijn niet zoveel huizen, en ze zijn allemaal omgeven door veel palmbomen. Al met al ziet het er nogal pittoresk uit en het is leuk om hier rond te slenteren.
Als je het dorp binnenkomt, is één van de eerste plaatsen die je ziet de werkplaats van de botenbouwer. Hij is verantwoordelijk voor het bouwen van alle vissersboten voor het dorp. Het meest opvallende van het dorp zijn de vriendelijke mensen. Niets is hier toeristisch. Je wordt niet lastig gevallen door iemand, alleen een nieuwsgierige blik zo nu en dan als je door hun dorp loopt. Terwijl je door het dorp loopt, zie je ook allerlei soorten 'onbekend fruit’ hangen in de bomen. Eén ervan is de "Custard Apple Fruit" oftewel wetenschappelijk de "Annona reticulata" genoemd. De huizen zijn op palen gebouwd. De bloempotten op de balustrades zijn gemaakt van kokosnootschalen en hangen aan een touw. Ze zijn in een zilveren kleur geschilderd om ze iets bijzonders te geven; echt creatief en leuk om te zien!

Er gaat echter niets boven de enorme hoeveelheid prachtige bloemen, die je kunt zien op de struiken en struiken buiten het dorp. De meest prachtige bloemen die kun je hier vinden, een pure blijdschap voor het oog.
De meeste huizen buiten het dorp hebben omheiningen om het vee uit hun tuinen te houden.
Naast de koeien, de kippen en alle vreemde fruitsoorten, draait in dit dorp over: vissen! En er zijn allerlei zaken om je hieraan te herinneren, zoals de visnetten die aan een waslijn hangen te drogen in het midden van het dorp. Niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen nemen deel aan de dagelijkse visactiviteiten, zoals netten ophangen e.d. De mannen varen uit op de Sulu-zee om te vissen. Ze hebben kleurrijke boten met vlaggen er op.


Het strand bij het Walai Penyu Resort

 

|

Walai Penyu Resort

Het Walai Penyu Resort ligt op Libaran en biedt schone en comfortabele accommodatie en een prachtig uitzicht op zee. Het personeel kan op verzoek diverse activiteiten regelen, waaronder het kijken naar schildpadden en hun pas uitgekomen jongen die naar zee kruipen.
De tenten zijn eenvoudig ingericht en schoon. Elk is voorzien van een klein bureau, schone lakens en gratis mineraalwater. U heeft toegang tot een gedeelde badkamer, voorzien van een douche met warm water.
Het Walai Penyu Resort heeft een mooie tuin en een terras. Watersportactiviteiten zoals snorkelen en kanoën kunnen op verzoek worden geregeld. Het eigen buffetrestaurant serveert authentieke Maleisische gerechten. Gasten geven het resort een hogere score dan aan andere accommodaties in de buurt.
Deze luxe tent scoort ook het beste op prijs/kwaliteitverhouding in Pulau Libaran! Gasten krijgen meer voor hun geld ten opzichte van andere accommodaties in deze stad.

Voor meer informatie en foto's: Walai Penyu Resort |klik nu|

 


 
 

  

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite