MALAYSIA
SITE

Perhentian
-- Perhentian
-- Perhentian - 1
-- Perhentian Besar
-- Perhentian Kecil
-- Perhentian Camping
-- Perhentian Ferry
-- Resorts Locatie
-- Perhentian Resorts
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Perhentian Kecil

"Omdat het eiland zo klein was, liepen we steeds dezelfde mensen tegen het lijf. We ontmoetten zelfs een paar, dat we ongeveer een maand geleden met ons uit eten was geweest in Singapore.
We gingen ook met een geweldige snorkelen tour mee, op zoek naar haaien, zeeschildpadden en enkele van de meest kleurrijke koraalvissen.
Wat een paradijs! En een andere dag huurden we kajaks en vertrokken naar de noordpunt van het eiland. We maakten later grapjes, omdat ze ons zelfs geen reddingsvesten hadden gegeven. Hoe dan ook, we vonden een prachtig, afgelegen wit zandstrand en besloten om de kajak te parkeren en helemaal voor onszelf te genieten van een strand.
Na ongeveer 10 minuten loopt deze bezoeker uit de jungle. Wat is er aan de hand? Hij babbelde een poosje met ons en wij vertrokken naar een ander strandje en belandden een perfect strand. Geen paden uit de jungle, geen mensen, alleen wij. We parkeerden onze kajak opnieuw en besloten om te gaan zonnebaden".


Perhentian Kecil

Perhentian Kecil (Perhentian Klein) is het eiland met de goedkopere accommodatie. Men zeg wel, dat dit het eiland voor de backpackers is, hoewel de prijzen hard aan het veranderen zijn. Vooral in het weekend en op feestdagen kan het op beide eilanden druk worden, dus reserveer van tevoren of arriveer met de eerste boot en bekijk het snel en beslis. Muggen kunnen een probleem zijn na regen, dus neem je eigen klamboe mee als je in low-end (niet-airco) accommodatie verblijft. Er zij drie camping op kecil: Maya Camping, Rainforest Camping en Pirate's Camping. De eerste en de laatste is op Coral Beach; Rainforest Camping is op Long Beach. Coral Beach is 's avonds beduidend rustiger dan op Long Beach. Op Coral Beach is alles een beetje goedkoper. In korte tijd loop je van Coral Beach naar Long Beach.

Perhentian Kecil is verdeeld in twee verschillende stranden, beide met hun eigen uitstraling en persoonlijkheid.
Long Beach, aan de oostkant van het eiland, steelt de meeste aandacht met zijn mooiere stranden en een beter nachtleven. Aan de andere kant van het eiland, Coral Bay - vaak aangeduid als Coral Beach - heeft spectaculaire zonsondergangen en is duidelijk meer relaxte. Een smal oerwoudpad, gemakkelijk te voet te bereiken in ongeveer 15 minuten, verbindt de twee stranden.
Coral Bay, met zijn rotsachtige strand en onvergetelijke zonsondergangen, is veel rustiger dan Long Beach. Fantastisch snorkelen kan aan de rechterkant van de pier. Het is mogelijk om over de rotsen naar enkele romantische, afgelegen stukken strand te klauteren. Het turquoise water bij de Perhentian is warm en vol mariene leven en witte zandstranden. De jungle zorgt voor een weelderige, groene achtergrond op dit paradijselijke eiland.

xx

Op de Perhentian Kecil zul je vooral op het strand liggen, snorkelen, duiken en kajakken. Voor tochtjes ben je aangewezen op de benenwagen of watertaxi. Let er wel op dat de meeste paden redelijk begaanbaar zijn; bewegwijzering is niet optimaal, maar alles wijst zijn weg. Mocht je wat de lokale bevolking willen ontmoeten, dan is de Fishermanís Village (zuidkant Kecil) een aardige plek. Er is een pad van Long Beach naar het vissersdorpje. Het was een mooi geasfalteerd pad, maar het is op sommige plaatsen zwaar beschadigd, dus het is aan te raden om fatsoenlijk schoeisel te dragen. Het duurt ongeveer een uur en heeft steile hellingen, dus wees klaar om te zweten en neem veel drinkwater.

Van Long Beach naar Coral Bay is ongeveer vijftien minuten lopen en het is een zeer gemakkelijke tocht. Om van Long Beach naar D'Lagoon te gaan, moet je het junglepad volgen, dat begint achter Bubu Resort aan het noordelijke deel van Long Beach. Als je de windturbine bereikt, volg je het pad achter de turbine (ga niet de trap af!), totdat je D'Lagoon bereikt. Het duurt ongeveer 1 uur. Als je de brede zandweg vanachter de windturbine volgt, kom je uit op een strand net ten zuiden van Adam en Eva Beach.

De meest populaire bestemming voor backpackers is Pasir Panjang oftewel Long Beach aan de oostkust van Kecil, waar een bed in een longhouse, waar van een bed gebruik kan worden gemaakt in een slaapzaal. Meer privť zijn de "chalets" met ventilator, elektriciteit en badkamer. Maar wees voorbereid, dat er 's avonds lawaai is van de bars aan het strand. De meeste accommodaties worden snel opgeknapt. Je kunt het best snorkelen vanaf het strand van Long Beach.


Long Beach

 

Maar.... als je naar het eiland Kecil reist, moet je redelijke verwachtingen hebben. Dit is een klein eiland met hotels, chalets, bars en clubs direct aan het strand. Je zult tijdens je backpackreis mensen, dus wees bereid om je ervaring te delen met vreemden, waar je wel of niet mee om kunt gaan.
Maar toch..... deze schilderachtige toeristische locatie in MaleisiŽ verandert in een feestplek, zodra de zon ondergaat. Perhentian Kecil heeft naam gemaakt als een duikcentrum, maar zijn levendigheid is duidelijk zichtbaar aan de jongeren, die 's avonds de gezellige strandbar opzoeken. Het is bijna alsof de nacht altijd jong is op dit eiland.
Het eiland beschikt over verschillende bars langs het strand. Je moet bij uw bezoek het schema controleren, wanneer elke bar 's nachts wordt geopend. Dit is een klein eiland met een niet-traditioneel schema en een manier van leven. Perhentian Kecil is ook de thuisbasis van de jaarlijkse Perhentian Island Challenge, die veel deelnemers en bezoekers trekt.
De meest in het oog springende bar op het eiland is Palm Tree. Ze verkopen een grote verscheidenheid aan drankjes en trekken reizigers uit heel Europa en AziŽ aan. De bar is een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens een drankje.
Een andere topbar is Long Beach. De ervaring is vergelijkbaar met Palm Tree, maar met de toegevoegde waarde van een kampvuur op het strand. Terwijl het kampvuur brandt, kun je op het strand liggen en 's nachts naar de sterren kijken.
De Lilly Bar daarentegen is een kleine, rustige bar. Het is een ontspannen plek om te genieten van een paar drankjes met je beste vrienden. Dit is de plek om te bezoeken, als je even wilt ontsnappen aan wilde feesten en gewoon wilt genieten van het warme weer en de nachtelijke strandlucht.
Afgezien van een paar kleine winkels met basisbenodigdheden en enkele tafels met handgemaakte sieraden, is er geen winkelen op Perhentian Kecil. Elektriciteit op Perhentian Kecil wordt geleverd door een generator, maar stroomuitval komt vaak voor. Sommige kleine bungalows hebben alleen stroom in het donker. Muggen kunnen een echt probleem zijn op het eiland na een regenbui; breng bescherming mee. De zon is sterker dan verwacht op het eiland, dus neem zonnebrand mee.


Bruisend nachtleven


Perhentian - Kijk waar je naar toe wilt

 

 

    

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite